reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

dziewczyny !!! misia_g !!! jaki miesiąc??? włąsnie wróciłąm od gina!!! rozwarcie na palec!!! jezu !!!
to juz ?? ::)ja sie boje , jejku ...a ja jeszcze niemam szpitala załatwionego!!! ojjjj ale sie boje:( bo ja myslałąm że to jeszcze tyyyyle czasu mi zostało , a to juz ....ojjj chyba zaczełam panikowac ::) ::)

No nic , niech sie dzieje co sie ma dziac, gino powiedział że jak nieurodze do 18 to będzie cud ::)
qrcze ale ja sie trzese ...

reklama
opowiedziałam mu jakie mam dolegliwości , że mnie boli brzuch tak od góry do dołu , że zaczeły mi jak nigdy puchnąć nogi i dłonie , i ze w nocy miałąm skurcze , ale takie lightowe przez 2 h a potem to ...zasnełam ::)
No to on mnie obadał i mowi" no tak jak myslałem ....to do porodu" , a ja ...no dobzre ale jak "to co porodu?" a on "rozwarcie na jeden palec, wody jeszcze zachowane " No wiec na kolejną wizyte przyjdzie pani 18 pazdziernika , jak pani nieurodzi , choc dla mnie to byłby cud jakby pani dochodziła do tego 18 , nierobimy już zadnych wyników bo niema sensu" :) No a ja 3 razy zbladłam , szczeka mi opadła i ....byłam w takim amoku że to JUŻ ze nic wiecej sie neispytałąm tylko wyszłam z gabinetu ::) ::) ::) ::)
No ale po powrocie do domu ,Babcia , tescio9wa , mama i cała reszta rodziny <kobieca reszta :p ) wytłumaczyła mi że to oznacza iż w każdym momencie mogą mnie złapac skurcze porodowe i w każdym momencie mogą mi odejsc wody.I że etraz mam an siebie uważac i sie niewygłupiać<niewygłupiac to chodziło im o moje ...ostatnio nagminne sprzątanie , pranie , prasowanie ,gotowanie itp :p :p > no to chyba tak jakoś wygladało .

L4dy i co u ciebie.
???

Ja na nic nie mam czasu, a dzisiaj to latam po domu od 6 rano. Pranie sprzątanie, prasowanioe, wreszcie lepiej się czuję i chcę to wykorzystać
Olaf jest cudowny.

Czekam z niecierpliwością na WAS

czesc grooszkowa mamusiu:p No wiec u jnas wszytko ok<dalej 2 w 1 > ::) ::) ::) ::) ::) ::)
13 pazdziernika wzieły mnie takie skurczo-bóle brzucha i myslałam ze to juz, narobiłam paniki <jak to ja -osiołek jeden ::) > potem mi przeszła panika , ale skurcze były dalej , ale nieregularne , no wiecd zwonie do połoznej bo Kucharski miał miec u nas dyzur w osrodku zeby sie dowiedziec czy to juz czy co?? Na co pani mowi mi że... doktor dzisiaj nieprzyjmuje bo costam costam ...wrrrr...wsciekłam sie i mysle "cholera , skąd mam wiedziec czy to tak wyglada zblizajacy poród czy nie?? ::)
pomyslałam :Dzwonie na brochów i pogadam z jakąs połozna albo lekażem moze on mi powie co mam robić: dzwonie , dzwonie i dzwonie , wreszcie ktos odebrał , co sie okazało Kucharski miał dyzur u nich w szpitalu , no wiec powiedziałam co i jak .ble ble ble i powiedział mi że jak będą takie bóle przez jeszcze dwie godzinki to ..mam przyjezdzac , no wec sie uspokoiłam i poozyłam spać. ale tym tazem moj maż zaczoł robic painke ze lepiej sprawdzic bo nic niewiadomo , i lepiej zebysmy pojechali do tesciów do Siechnic<bo to blizej szpitala zawsze i wogole niebede sama w cisgu dnia , bo on pracuje> dałam sie przekonac i jedziemy ..tralalala ...podrodze wymyslił ze moze lepiej wpasc na brochow i sprawdzic czy napewno wszytko ok <troche mnie jeszcze pobolewało> no wiec na izbe przyjec ..zbadała mnie ta doktor Ewa ......jakastam , co była przy tobie podczas porodu , a potem zszedł Kucharski i ...Zostanie pani u nas na obserwacji !!! ja panika !! boze a miałam napić sie kawy z tesciowa a tak wogole to ja chciałam tylko sprawdzic czy wszytko ok , a on do mnie ooooo nieeee moja droga , jak sie juz do nas przychodzi na izbe to sie juz zostaje :( no wiec z mina zbitego psa musiałam zostac.Okropna baba na izbie przyjęć , tam wiesz..gdzie sie zostawia ciuchy i gdzie robia <tralalalalalala> :p zachowywała sie jakby była jakas opuzniona , albo jakos tak ::) No i zaprowadzili mnie na Patologie Ciazy, i tam sobie polezałam do 18 pazdziernika <czyli do wczoraj do godziny 15:01 :p > boze ale sie wynudziłam ..masakra ,cały czas mi miezyli tetno dzidziusia te takie 20 minutowe , chyba z 4 razy dziennie i w nocy tez , odnotowali skutcze , ale całe szczescie niebyły regularne , wiec ordynator na obchodzie powiedział ze juz moga mnie puscic do domku ...jupi.No to sie łądnie spakowałam i mąż mnie odebrał , i jestem teraz w Siechnicach u tesciów do rozwiazania , bo faktycznie blizej szpitala ...jakby co .Rozwarcie mam juz na 4 cm ,dzidzus waży 3 kg i jak robili usg to nadal nic niewiadomo bo tak sie zasłana ze nic niewidac.Dostałam jakies tabletki na obrzęki nóg , bo zamało siusiam a zaduzo pije...no więc tera zzcały czas w sumie siedze na kibelku ;)

no i sobie czekam ...

a teraz ty mi napisz co u was??? jak synek i wogole jak sie czujesz???

ściskam mocniutko i całuje w noski :) cmok cmok

reklama
L4dy nieźle się uśmiałam czytając Twój opis. Ja miałam podobnie tylko z tą różnicą że byłam tydzień po terminie i dali mi kroplówkę na skurcze.
Wczesniej miałam skerowanie na patologie, ale dali mnie od razu na blopk porodowy a tam już nie czekają na skurcze tylko sami wywołują.

U nas w miarę w porządku. Olaf czasem daje nam popalić w nocy budzi się na żarcie i potem dwie godziny trzeba go usypiać, albo zasypia przy cycu, ja się cieszę i go odkładam do wyrka, a za 15 minut ryk. I zrozum tu faceta.
Czasem to mi się ryczeć chce jak nie ma przy mnie mojego Tomka, a jak jest to daje mi tak dużo siły, że mogę góry przenosić.
Nie wyobrażam sobie porodu bez niego, to on pierwszy widział Olafa, pierwszy go przewijał, a teraz to on go kąpie. Ja jestem od karmienia i usypiania.

Życzę szczęśliwego rozwiązania i zobaczysz wszystko będzie ok. Kucharski jest spoko, dzięki niemu cesarka mi szybko minęła, bo cały czas do mnie gadał i wypytywał.
Pozdrawiam i czekam na WASZĄ TRÓJKĘ.

Do góry