reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

z tortem nie doradzę, my zamawiamy u znajomej, ale to takie domowe, sa pyszne ale ta pani jest teraz chora więc nie podam namiarów :-(
na urodziny zamawialiśmy w cukierni nugat, wyszedł okropnie słodki i ciężki, koszt 50 zł ale tylko dla tego, że po znajomości.
sprawdź w najbliższej cukierni po co szukać daleko tego co może jest całkiem blisko :-D

Ja zaraz idę po młodego do przedszkola, bałam sie odprowadzenia, boje sie odbioru, hahahah panikuję bardziej niż on :-) :-D Zobaczymy czy jutro będzie chciał wstac i iść :-)

P.S Takhisis ( trudne słowo jak kopytko :-) ) dawaj namiar na knajpę może sie przydać :-) nie koniecznie przed chrzcinami :-)

reklama
Gdzieś w wątku były namiary na babkę co robi fajne torty z Bielan. Tylko trzeba troszkę poszperać.

Felidae mój młody też wczoraj wyruszył do przedszkola :) I jak wrażenia? Chciał dziś wrócić? Z Kacperczakiem zero problemu.

Dzięki dziewczyny:)

Marma...szukałam już wcześniej,bo kojarzyłam,że ktoś kiedyś dawał namiar...ale był to tylko link do jej tortów na allegro...a,że teraz tej aukcji już nie ma to nic nie mogę podejrzeć.

Jeśli chodzi o miejsce, w którym robię obiad...to znajduje się na Odrzańskiej i nazywa się Kurna Chata:) Restauracja Kurna Chata. Restauracje: Wrocław i Jelenia G

Marma
na szczęście zero problemów,
tylko leżakowanie mu nie podeszło i łapał motylki kurzowe z kolegą skacząc po leżaku. Dziś dostał pieska i może będzie lepiej w tym względzie, jak nie to trzeba będzie go odbierać przed spaniem. w sumie lepiej żeby nie spał bo jak sie go budzi to normalnie q-rwiki ma w oczach i jest agresywny więc lepiej żeby go nie zmuszali, powinni odseparować dzieci które śpią w dzień od tych które już tego nie potrzebują.
bo szkoda mi obiadków z dziećmi będzie ładniej jadł niż w domu :-0
aja chcę na GRZYBY buuuuu a tu pogoda paskudna wzięłam urlop i nici z wypadów grzybowych :-(

No i u nas problem ze spaniem. Tak towygląda że drzemka jest między 11;30 a 13 a pomiędzy 13 a 14 obiad. Kacperek powinien się przespać pomiędzy 12-13 takok 1,5h. Z jednej strony dzieci które chcą spać idą do innego pokoju a dzieci które nie chcą do innego. I teraz mi zależy aby Kacper zostawał na obiedzie ale w tym czasie powinien się zdrzemnąć. Chyba zrobię tak że będę go zabierała o 14 po obiedzie i do domu na drzemką. Może się przyzwyczai. A masz kogoś kto by ci małego z przedszkola wcześniej odbierał?

Marma u nas nie ma problemu na szczęście w tym względzie. Mąż piekarz pracuje na nocki, więc do 12 już odeśpi i może spokojnie młodego odbierać, ale Dziś już było lepiej bo Michał zasnął:-) pani zagroziła, że za skakanie będzie kara i jak się odwróciła to mój chłopiec padł i zasnął :-) w tempie ekspresowym, Je jak w domy czyli tyle o ile :-) oby przeżyć hahaha i tak jakoś leci to dopiero drugi dzień :-) a pogoda do luftu :-(

Oj pisze bo muszę się pochwalić swoją radochą :-)
wyskoczyłyśmy z kumpela do lasu całkiem blisko. 3 godzinny spacer zaowocował......

Załączniki

• IMG_6776a.jpg
    IMG_6776a.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_6775a.jpg
    IMG_6775a.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 46
Hej coś tu tak cicho ....u nas po 3 dniach przedszkola w nocy z piątku na sobotę gorączka...no i przerwa.. nieźle sie zaczyna dobrze, że mam urlop :-)

reklama
cicho, cicho, każdy zaaferowany wrześniem:p
To uściski dla malucha. U nas po 1 3 dniach pojawił się katar, stan podgorączkowy, później kaszel ale jako że ibum pomógł, a dziecko osłuchowo czyste to dałam to trochę na poczet emocji. Pięknie się zaadoptował do żłobka, ale za to ja popołudniami mam małą przylepę, wszystko mama, i zaczął w nocy się budzić i mnie ciągnie do swojego łóżka, i tak do rana muszę przekimać. Każda próba wymknięcia się spełza na niczym.......... A jak z tym u Was???

Do góry