reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

ja tam za ozdobami to średnio tylko pisanki robię odkąd pracuje na patomorfologii haha bo to tradycja zakładowa i fajna zabawa :-) przez to nigdy nie mam weny do porządków :-) a Misiak robi wersje uproszczone :-) wycina wzorki z ciastoliny przykleja do jajka i barwimy :-)
Kciuki trzymałam w przerwach pisania jajek ;-)

Załączniki

• DSC01010a.jpg
    DSC01010a.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 70
reklama
ja tam za ozdobami to średnio tylko pisanki robię odkąd pracuje na patomorfologii haha bo to tradycja zakładowa i fajna zabawa :-) przez to nigdy nie mam weny do porządków :-) a misiak robi wersje uproszczone :-) wycina wzorki z ciastoliny przykleja do jajka i barwimy :-)
kciuki trzymałam w przerwach pisania jajek ;-)

ale zdloniacha z ciebie tez tak chcę :)

wosk pszczeli :-) ołówek ze szpilką:-) i gaz i jazda:-D
czarny kolor uzyskuje sie dodając węgla aktywnego :-) a potem do barwnika :-)

http://miastodzieci.pl/zabawy_dla_d...zieci-wielkanoc/5746:pisanka-woskiem-malowana

ja barwie na zimno więc kolory zostają. Można po zabarwieniu zdrapać wosk i zostaną jasne miejsca tak jak na jajkach w linku. Takich nie robię więc nie mam doświadczenia jak sie barwią w cebuli takie woskowe jaja :-)

Ostatnia edycja:
Hej kochane. A więc wróciłam przeszczęśliwa. Pomimo mojego nikłego przyrostu wagi Emilka rosnie dokładnie tak jak powinna. Wymiary, przepływy, narządy, wody wszystko w porządku. Termin wychodzi tak jak powinien czyli 9 lipca. Waga księzniczki 1240g. Mamy zdjęcia i filmik. Postaram się wrzucić do netu i wkleje link.

Dzięki za kciuki

Felidae sliczne pisaneczki

Hej kochane. A więc wróciłam przeszczęśliwa. Pomimo mojego nikłego przyrostu wagi Emilka rosnie dokładnie tak jak powinna. Wymiary, przepływy, narządy, wody wszystko w porządku. Termin wychodzi tak jak powinien czyli 9 lipca. Waga księzniczki 1240g. Mamy zdjęcia i filmik. Postaram się wrzucić do netu i wkleje link.

Dzięki za kciuki

Felidae sliczne pisaneczki

Ale super:)Ciesze sie, że wszytsko OK
Ja już mówię DOBRANOC:)

reklama
Marma a udaje Ci sie piersią ? Bo nie pamiętam jak było z Kacperkiem, widzę że tak samo sie kolki zaczęły jak u nas po 10 dobie jak wyszliśmy ze szpitala. a Może mu białko nie odpowiada:> ?

Do góry