reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

Ja poprzednio i teraz pewnie też, mam w rezerwie bardzo dobrą położną. Przy pierwszym porodzie pomimo że nie była na zmianie specjalnie przyjechał do mnie, była u swojego syna 70 km dalej, a zaczęło sie o 1szej w nocy. Była ze mną cały czas, a lekarza dopiero po porodzie widziałam i przy szyciu. Dostałam tyle zastrzyków ile trzeba i jakie trzeba, bo ciągle narzekałam na ból. A poza tym jakoś bezpieczniejsza się czułam, bo mojego R. nie był przy mnie.

reklama
Ja znów po 2 niepezespanych nocach + cała niedziela z bólami nerkowo-krzyżowymi i twardnieniem brzucha oraz brakiem możlwiości wzięcia oddechu. Padam na pysk. Na nic nie mam siły. Czuję się, jakbym już ze w 2 razy urodziła. Idę snuć się po domu jak zmora...POzdro

A ja jestem przeziebiona, robie inhalacyjki psikam tantum verde i kurcze nie wylaze nigdzie z domu od soboty. Jutro mam jechac na KTG i kurcze musze sie podleczyc.Tak wiec synek narazie niech siedzi w brzuszku spokojnie ;-)

Megusek czosnek troche homeopatiii i dbaj o siebie bo na porodowke z gilem to cos strasznego!! wspolczuje ja nie wylaze bo Maly jest z nami i deszcz pada nie chce zeby sie przeziebil!! :happy:

pola kladz sie w dzien jak ci przechodzi to nabierzesz troszke sily:tak: ja tez spie jednym okiem w nocy to siku to co innego:wściekła/y: ale jeszcze troszke...
megusek szybkiego pozbycia sie przeziebienia:happy:

ja z soboty na niedziele mialam ciezka noc skonczylo sie ze o 4 nad ranem smazylam sobie nalesniki a zasnelam o 6 dzie Maly obudzil sie o 7:30 i juz spania w domu nie ma szans......ale dzis juz lepjej troche glowa przeslala bolec wczoraj sobie przypomnialam co to migrena a moj empatyczny Ptys tez mial urwanie lepka tylko on mogl wziasc procha a ja co ale wyjscie na zakupki mi pomoglo.... dorwalam super tanie pampersy dla noworodkow 3-6kg 196szt za 67zl.

faktycznie taniocha.
z przeziębieniem walczyłam ze dwa tygodnie temu, rutinoscorbin, sok z jeżyn i malin, smarowanie wickiem, mleko z czosnkiem i miodem, czosnek pod każdą inną postacią, płukanie gardziłka wodą z solą i jakoś przegoniłam paskudę

lucyann nie ma jak udane zakupy:tak: zawsze humor i samopoczucie poprawia;-) ja wczesniej tez przechodzilam przeziebienie i stosowalam to co goralka:cool2: pomoglo :laugh2:
teraz ciezko mi spac bo moj maluch chyba ma tak malo miejsca ze wypycha mi boki i prawie caly czas czuje go bezposrednio pod skora szczegolnie z prawa robi mi sie wielka golka boli troszke ale czego sie nie robi z milosci:laugh2: :-D :tak:

reklama
ja też mam duże problemy ze snem. ale nie żeby coś bolało tylko sikam co godzinę, dwie. ledwo usnę a już się budze. brzuch mam bardzo wysoko. az nie chce mi się myśleć co będzie jak się obniży. podobno wtedy można nawet zamieszkać na sedesie...nawet dr powiedziała że wyglądam na bardzo zmęczoną.

Do góry