reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

to tak jak ja lucyann:tak: i maly urzadza wlasnie teraz charce w maminym brzuchu:-) czasem jak wypchnie sie to mam wrazenie ze mi skora peka:-p

reklama
mi walsnie kopie w watrobe i pzrepone straszne uczucie nagle dech zapiera mamanadzieje ze podczas skurczu maly nie bedzie tak wierzgal bo wtedy nici z oddychania jak kaza
Dzis byl straszny artykul w wyborczej o porodach czytalyscie??

oczywiscie ze szpitale pobnieraja nie nalezne oplaty za porod rodzinny!! o warunkach w szpitalach tak oglednie i o tym ze im jest nie nareke zeby byly porody rodzinne ale ten artykul wydawal mi sie naciagany w sumie w Centrum Zdrowia Matki POlki w lodzi olbrzymi moloch za porod rodzinny placi sie 500zl za porod w wodzie tez iles tam w szpitalu gfdzie ja chce rodzic za porod rodzinny nie ma oplat tylko za porod w wodzie 1000zl ale co tam znow musieli jakas aferke wyciagnac w koncu o sluzbie zdrowia dawno nic nie bylo!!

ale to ponoć prawda, że te opłaty pobierane są bezprawnie, szpital w którym zamierzam rodzić przestał pobierać opłaty za porody rodzinne i wodne, bo przyszły jakieś dyrektywy, nie wiem jak to idzie, że niektóre placówki sie do tego stosują a inne nie.

nie zamierzam, w zakopcu na razie nie ma możliwości legalnego wynajęcia "własnej" położnej, a w łapę nie daję

ja chcby za czekolade bylabym zle zrozumiana nikt by jej nie wzial tu nie ma takich praktyk naszczescie nie trzeba dawac kasy nikomu

my też położnej dodatkowo płatnej nie bierzemy bo nieodpłatna powinna być i robić to co do niej należy. A tak żeby ktoś nade mną nadskakiwał to powiem szczerze że nie chcę :no: . Chcę mieć w miarę mozliwości ciszę, spokój, zapewnioną obecność męża ;-) a położnej od czasu do czasu dopiero stala jej obecność kiedy będę już parła. Tak miałam jak rodziłam córkę położna i lekarz przychodzili od czasu do czasu podłaczyc KTG, podać jakieś środki, zapytać jak się czuję dopiero jak rozwarcie było na 10 cm wtedy oprocz położnej przyszły 2 kobietki i mój lekarz i byli już cały czas.

reklama
ja tez nie mam zamiaru placic w koncu place ubezpieczenie :cool2:
blue ma racje polozna musi byc i robic co do niej nalezy bez dodatkowych oplat:dry:
przy moim porodzie byla polozna i lekarz i za nic nie placilam zamierzam sie tego trzymac i tym razem:tak:

Do góry