reklama

Mamuski grudniowe

witam mamuśki ;-)

co do chrzcin to my planujemy chrzcić na początku lutego - wtedy mój brat ma urlop, a ma być ojcem chrzestnym - fajnie bo będzie okazja się spotkać, bo on z rodzinką na południu polski mieszka :-)

jutro idziemy na usg bioderek, a w piątek przychodzi położna (chyba już ostatni raz-to będzie trzecia wizyta) to zapytam o pępek, bo jakoś dziwnie mi wygląda - mam wrażenie jakby tam jeszcze jakaś część kikuta została

ale macie fajnie z tym spaniem - moja malutka ostatnio coś marudna a ja się zamartwiam czy wszystko w porządku - wiecie jak to przy pierwszym dziecku :sorry2: ulewa mi dosyć często (wiem, czytałam, że to normalne ale mimo wszystko się przejmuję:-()

nathani
trzymam kciuki za jutro
fiolka przytulam
4madlen super, że w końcu się udało pozbyć kikuta :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie wieczornie,
u nas dzionek minal jako tako.
Fiolka zycze wytrwalosci i zdrowka dla synusia.
Bulkaasia tobie rowniez zycze zdrowka i szybkiego dojscia do siebie.
4madlen oby synus nie plakal mocno po szczepieniu.

ja ide spac, zycze spokojnej nocki i trzymam kciuki za Nathani.

Fiolka trzymaj się, będzie dobrze.
Nas również wypisali z żółtaczką małą kazali obserwować, jak nie zejdzie to miałam od razu wracać.
Jeśli chodzi o wypis to w tym szpitalu to norma i pisze ci to nawet na ich stronie, że wypisu nie dostajesz od ręki tylko po paru dniach, oni muszą dokumenty dziecka wysłać do twojego miejsca zamieszkania itp.
Przykro mi ,że cię to spotkało ... mnie w tym szpitalu traktowali idealnie, czułam się super poza tym że mnie bolało.
Dziecko miało bardzo dużo badań, codziennie był u pediatry, położne i salowe przychodziły co godzinę pytając czy wszystko ok a na każde wciśnięcie pstryczka przybiegały w minutę.

Ratunkuuuuuuuuu zaraz mnie wywioza. Kobiety na sa sali tak chrapia ze jestem u kresu wytrzymalosci nerwowej a o zmruzeniu oka moge zapomniec . Chce do domu

jestem po lewatywie oczywiscie utrzymalam moze 3 minuty polozna malo przyjemna i malo delikatna.rozwalila hemoroifa mi ta koncowka. Zr strachu przed lewatuwa juz bylam dwa razy w wc wiec nie bede sie przejmowac ze tak krotko utrzymalam. W nocy bolal brzuch i krzyz rano wuciagnelam dosc galarety z krwia moze sie rozkreci....czuje sie jak zombii mega niewyspana.

Ostatnia edycja:
Dzieki Kochane.
U nas było tak że w tym głupim cholernym szpitalu gdzie rodziłam nas wypuścli po 2 dobach 22 z żółtaczką mały był żółty plus z CRP panad normę co się dowiedziałam niedawno.
Raz miał 9 potem pytałam przy wypisie to powiedzieli że jest ok a było 8 gdzie norma to poniżej 5:wściekła/y:
Mało tego wychodziliśmy w weekend dostaliśmy tylko książeczkę w poniedziałek wigielię mąż się zgłosił po reszte dokumentów.
Położna w domu mnie oświeciła że ja jeszcze powinnam mieć wypis małęgo a tego nie dostałam:no: podobno nie było lekarki i temu tego nie dali ale ciule nic ani słowa a ja nawet o tym bym nie wiedziała.
Położna zwróciła uwagę na jego zażółcenie w poniedziałek badania i trafiliśmy do naszego miejskiego szpitala gdzie żałuję że nie rodziłam
nie wybaczę sobię tego że zachciało mi się prywatnych szpitali gdzie mają w dupie dobro dziecka na odchodne nam powiedzieli abyśmy nie siedzieli długo w pokojach.
Szkoda gadać.
Idę z powrotem do szpitala, jak ktoś podo nr. mogę pisac na bieżąco

Ja podobnie jak Ty ( bodajże) wychodziłam ze szpitala 23.12 czyli w niedzielę wówczas nie dostałam ani wypisu swojego ani Małej. Po wypisy kazali się zgłosić następnego dnia. M pojechał i wypis Małej wziął a mojego jeszcze nie było i nie mam go do dzisiaj. Także to chyba zależy od personelu bo mimo to że mnie poinformowano że muszę mieć wypisy to sama wiedziałam wcześniejszym doświadczeniem.
Także głowa do góry , będzie dobrze. Mały pozbędzie się żółtaczki i szybko wyjdziecie...no i zapewne dostaniecie wypisy :happy2:

Jezu Nathani wspolczuje Ci :confused: Jak oni sobie wyobrazaja teraz, zeby po tak kiepskiej nocy miec jeszcze sile urodzic dzidziusia. Masakra jakas.

U nas jak ide do szpitala to po przyjeciu, zbadaniu i chyba ktg daja od razu zel i czekaja jak sie nic nie dzieje to po jakims czasie daja kolejna dawke. A jesli to nie pomoze to juz dalej nie wiem bo u mnie zadzialalo za pierwszym razem. Dostalam zel o 18:30 a o 21 bole. Oksy daja zeby latwiej urodzic lozysko.

Fiolka tak zazwyczaj bywa, że wypisują na 3 dobę a po 3 dobie dopiero żółtaczka występuje. U nas bilirubina wyniosła około 14, także też nieciekawie. I byliśmy w szpitalu po 2ch tygodniach, nasz rodzinny nas skierował. Co do wypisu to karygodne. Ciebie wypisuje ginekolog, a dziecko pediatra, który bada dziecko zanim wyjdzie ze szpitala. Ja wychodziłam 23 grudnia ze szpitala i od razu dostałam 2 wypisy. Rodziłam w zwykłym, miejskim szpitalu. 3mam kciuki!

Przepraszam, ze tak nie w temacie, ale nas zepchneli na tym forum tak niziutko :baffled: Tyle przewijania ehhhh

A mnie dzis bola plecy, dokladniej krzyz.zwlaszcza jak chodze. Moje dziecie w brzuchu cos mniej aktywne, a to na zewnatrz az za bardzo. Kurde mecze sie z jej pleckami bo zrobil jej sie taki wyprysk dziwny wielkosci mojego malego paznokcia. Czerwone to i jakby suche. I na drugiej lopatce juz cos tez sie pojawia. Widzialam mase dzieci z problemami skornymi, ale mnie martwi najmniejsza krostka.

witam :)
smyki dzisiaj poszly do szkoly,M do pracy i w domu od razu cieszej :-D,tylko mala skrzekaczke slychac,ale zaraz ubieramy sie i idziemy na spacer ;-)
Basiu u nas juz zelu nie daja ,teraz wkladaja taka plytke/tampon..takie male cos ze sznureczkiem i czekaja do 24h czy cos ruszy :tak:,a ty kiedy masz wywolanie ??
Nathani wspolczuje...3maja sie kochana i oby szybko poszlo ;-)
Fiolka zdrowka dla malego a tobie duzo sily ;-)

Basiu zepchneli na na dol,bo trzeba zrobic miejsce dla kolejnych ,nowych przyszlych mamusiek :tak:

reklama
Ja mam sie stawic do szpitala w poniedzialek o 21. Kolo polnocy pewnie podadza zel a maly sie urodzi rano 8smego bo tak mi baba w karcie wpisala ze porod 8.01.13
Najwazniejsze, ze dalej mamy swoje forum :-D

Chce zaraz mezana zakupy wyciagnac, ciekawe jak mi pojdzie...:szok: On nie lubi jezdzic, a mi juz ciezko, poza tym boje sie ze urodze po drodze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry