reklama

Mamuski grudniowe

Ja się nie urażam ;-) chodziło mi jak śpi albo jak zasypia, wtedy dzieci mają takie drgawki często pojękują lub nawet się lekko przebudzają. O to mi chodziło pisząc "na każde jęknięcie" teraz zapoznałam się z fazami snu i okazało się że to normalne a ja leciałam małego uspokajać i niepotrzebnie go wybudzałam :sorry2: tego się na przykład z ksiązki dowiedziałam.
I mój dzień wyglądał tak że siedziałam na łózku obok kiedy on spał z paniką że zaraz się rozbudzi.

Mój się jeszcze sam nie bawił :sorry2: nie mam maty dopiero muszę nabyć a i leżaczek na dniach kupuję..

No dobra synek okąpany i chyba śpi
Wiki dziś cały dzień ze smoczkiem :dry: ale przynajmniej nie było ani jednego histerycznego napadu płaczu. Tylko jak "spał" ciągle musiałam pilnować aby mu nie wypadł i raczej nie spał głęboko.

reklama
Hej

u nas wielkie przygotowania, zakupy gotowania a imała jakaś niespokojna, nie mam na nic czasu, bigos, krokiety, gołąbki, i pieczarki gotowe, jutro od rana ciacha, pomocy:szok:

Aurelka wysłałam zaproszenie na fb

miłej nocy

Elak ale dlaczego szybko? Cały macierzyński plus dodatkowy macierzyński plus 32 dni zaległego urlopu, a ten z 2013 sobie zostawię na potem. Chciałam siedzieć do roczku z małą w domu, ale potem musiałabym wrócić akurat na rozliczenia roczne i spędzać w pracy nawet ponad 12 godzin, więc na razie wrócę szybciej, ale na pół etatu. W razie czego zawsze mogę przecież iść na wychowawczy, jeśli to się nie sprawdzi. Teoretycznie damy radę tylko z pensji męża, ale nie pracuję już pół roku, bo musiałam w ciąży leżeć, więc ciężko będzie i tak i tak wrócić do pracy, bo powrót będzie prawie po rocznej przerwie.

elak no niestety nie, kupki dalej zielonkawe i jakieś takie inne, ciągnące, sama nie wiem, a czy to że cały czas ma katar który połyka może wpłynąć na rodzaj kupki :confused:

tłusty czwartek mogę ogłosić jako zakończony, zjadłam 5 pączków :sorry::szok:, nie mogłam sie powstrzymać

elak no niestety nie, kupki dalej zielonkawe i jakieś takie inne, ciągnące, sama nie wiem, a czy to że cały czas ma katar który połyka może wpłynąć na rodzaj kupki :confused:

tłusty czwartek mogę ogłosić jako zakończony, zjadłam 5 pączków :sorry::szok:, nie mogłam sie powstrzymać

A moze Ty coś jesz czego wcześniej nie jadłaś .... mój np. robił zielone kupy po ptasim mleczku i po chrupkach ryżowych. Jak jego kupa jest zielona to przechodzę 1 dzień na dietę sucharki + makaron z dżemem jakbkowym + serek waniliowy danio i następna kupa jest żółta jak słoneczko

ankka02 Bo ja wyliczyłam , że wracam do pracy koniec maja 2013 - 24 tygodnie maciezyńskiego a twoja Marta urodziła się tylko 3 dni wcześniej , wyliczenia mi się nie zgadzają :)

Elak23 a ja wracam jakoś w połowie lipca, po wykorzystaniu starego urlopu :tak: Mam jeszcze jakoś 6 dni za 2011 i 26 dni za 2012 rok :-p A tak to sam macierzyński bez dodatkowych 4 tygodni kończy mi się 4 maja dokładnie, tak mi wyliczyła kadrowa i tak wysłała dokumenty do zusu

witajcie kochane. Ja zjadłam 2 paczki i ciasto cytrynowe. Od dziś wyłączam mleczne produkty i obserwuje malutka.Kawa bez mleka bleeeee
ankka ja też 24 macierzyńskiego i stary urlop i trochę nowego. nie wiem co z niania jak nie znajdziemy to wychowawczy ale z kasą będzie ciężko. Fajnie, że możesz iść na pół etat.
elak dzielnaś, że pączek cię nie ruszył :-Dile płaciłaś za 5w1 ja chyba też się zdecyduje . My na rota nie szczepimy.dobre z tym autem :-p
4madlen tez się zastanawiam gdzie one:confused::confused:
bulkasia trzymam za wizytę:tak:
fiolka jak piesek zareagował na małego? zapomniałam zapytać

dzis w PnŚ o szczepieniu dzieci .

Ostatnia edycja:
Nathani to powodzenia z nianią. U nas 5w1 kosztuje 120 zł, a 6w1 200 zł
Dzisiaj nocka kiepska, pobudka co 1-2 godziny :confused2: A miałam dzisiaj sprzątać, bo jutro goście, a M. wyjątkowo jutro musi iść do pracy

reklama
Witam z rana, Mały budził sie w nocy często więc jestem padnieta. nie wiem czy to brzuszek czy koszmary,ehh..Teraz też co jakis czas krzyknie:-(
Tłusty czwartek zakończył sie 2 pączkami i faworkami:-)
Aurelka wysłałam na FB zaproszenie:tak:
ankka ja juz do pracy wracam w ten poniedziałek po 8 tygodiach od porodu:rofl2:
Uciekam sie szykować do lekarza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry