reklama

Mamuski grudniowe

Witam porannie (chociaż nie tak bardzo porannie)

Nie nadrobię :confused2: dużo piszecie a ja przy kompie staram się tylko pracować. Wszystkim po wizytach gratuluję, przed wizytami trzymam kciuki. Wszystkim chorym życzę zdrówka.

Ja już jestem po wizycie, ale o tym w odpowiednim wątku.
Dostałam fajną książeczkę o żywieniu w ciąży ale o tym też w odpowiednim (nowym) wątku.

reklama
Widze ze porzadek z nowymi watkami ma byc zachowany, bardzo fajnie. Ja niestety nie bede az tak czesto nadrabiala tych watkow, bo korzystam z app'sa a to dziala ciut inaczej. Od czasu do czasu sie odezwe.

Dzien dobry zagladam po dluzszej przerwie gratuluje udanych wizyt za wizytujace trzymam kciuki u mnie bez zmian we wtorek mam wizyte mala dzis pojechala z przedszkolem na wycieczke. 4Madlen-moze to zapalenie drog moczowych jakis poczatek problemu a jagbys poszla zrobic badanie moczu i normalnie do lekarza rodzinnego i on by ci powiedzial co i jak jak twojej lekarki nie ma bo po co sie meczyc:sorry2:lece poczytac co napisalyscie

Weekendowe dzień dobry :)

Byłam przekonana, że wrzuciłam wczoraj tego linka Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko. najwyraźniej coś mi nie wyszło :P Oto "kalkulator płci wg wierzeń i mądrości ludu".

Jak Goko pisała, w Poznaniu mamy słońce i też pierwsze pranie już w pralce. Kupiłam kilo truskawek (kiedy one w końcu stanieją..?), słodziutkie i pyszne, że hej :tak: Podejrzewam, że zanim mąż z pracy wróci to większość zniknie ;)

Za to nie mam żadnego pomysłu na obiad. Nic, zero, null.

PS: Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia :cool2:

Ostatnia edycja:
Nathani no to super wiesci:-):-):-)

U mnie remont na calego tzn M rozwala wszystko jak leci i nawet nie ma sie gdzie schowac
sorry2.gif

Bylam na zakupach kupilam sobie trzy sukienki, dwie nic specjalnego ciut szersze w brzuszku za pare groszy na lato i jedna typowo ciazowa odcinana pod biustem
wink2.gif
malemu tez spodnie, bluze i dwie podkoszulki i M spodnie i bluze, juz dawno mialam te zakupy ubraniowe zrobic
sorry2.gif
jeszcze pare bluzek dluzszych na krotki rekaw bede musiala dokupic sobie.

Malenstwu tez juz wczoraj zamowilam pierwsze zakupy;-) bociana do lozeczka cos jak stelaz do baldachimu i cieplutki spiworek
wink2.gif
w kazdym miesiacu cos zakupie zeby pozniej nie wszystko na raz
wink2.gif

Poogladalam rzeczy dla maluszkow i mega glodna z mdlosciami do domu wrocilam, zaraz musze z malym na cwiczenia.
A moj wynik z tego badania na to;-)

Na 30% będzie to chłopczyk. Na 70% będzie to dziewczynka.

Ciekawe, ciekawe z tymi % co będzie. Mnie się to nawet pokrywa z tym, co moja Gin powiedziała: "pachnie dziewczynką, ale tak pół na pół". A tu wyszło, że na 48% chłopak, a 52% dziewczynka :-D
Ja zrobiłam dziś spagetti na obiad, takie prawdziwe, z pomidorkami, świeżym mięskiem itp. Pynia :-p Słoikowe jakieś są dla mnie za kwaśne, baaardzo rzadko kupuję.
Noukie dobry pomysł z tym stopniowym kupowaniem rzeczy. Jeszcze żeby było wiadomo, co to będzie, to byłoby super :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
A do mnie w końcu przyszły cyckonosze, mamma mia, jakie wygodne :tak:
Jeden jest z tych "rosnących", faktycznie jest miejsce na większy kawałek cycka, poza tym jest taki materiałowy i bez fiszbin żadnych, ale ładnie się dopasowuje do kształtu piersi i co najważniejsze - nie wywala żadnych buł ani sutków z miseczki jak bywa w przypadku usztywnianych misek. Za to widać sutki jak staną :sorry2:
A drugi już z opcją do karmienia, był tylko 5 zł droższy od tego "rosnącego" a zamawiałam u jednego sprzedawcy, wysyłka za obie sztuki 8 zł. Ten jest równie mięciutki, bardzo wygodny i przede wszystkim ładny, cycki mi się swobodnie mieszczą, mam więc nadzieję, że po porodzie też się dopasują ;) Póki co jestem zadowolona z zakupów, zobaczymy co dalej.

Również podoba mi się pomysł stopniowego zaopatrywania w rzeczy dziecięce, ale czekam do lipca, bo czeka nas przeprowadzka, więc nie będę już gratować tutaj. Matko kochana, jak ja to przeżyję...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry