reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamuski grudniowe

Sylwkowa-ja też mam takie silne bóle brzucha tylko mi lekarze tłumaczą że ja mam zrosty po I cesarce a ból czasami mnie złapie taki że poprostu mnie sztywni od niego nie moge ani sie ruszyć ani nic i płakać mi sie chce wtedy mnie ratuje tylko nospa i magnez i polożyć sie i czekać aż dziadostwo przejdzie teraz na szcęsie już mniej mam nadzieje że ci przejdzie nospe możesz spokojnie zażywać i może magnez?on też dziala rozkurczowo mnie i wielu dziewczynom z forum przynosi ulge:tak:

reklama
Vivienne dzieki za rade napewno skorzystam bo tu sa tylko dwa usg - jedno juz mialam, zostalo polowkowe 23 lipca a chcielibysmy poznac wczesniej plec co by sie troszke przygotowac:-D Ty juz wiesz , ze bedzie dziewczynka?? No widzisz twoja to grzeczniutka od poczatku:-) nie to co moj lobuz:)
Dzieki wiolka23 napewno sprobuje tego magnezu bo co do nospy nie jestem przekonana, wykladowczyni mojej siostry im opowiadala, ze ona zarzywala nospe i ze dzidzius sie urodzil z jakims rozluznieniem miesni czy cus ale kazda mowi co innego -mnie wtedy przestraszyla ta opowiescia i teraz choler..sie boje wiec narazie sobie daruje. Ja jestem w pierwszej ciazy wiec zadnych zrostow nie mam - ale mnie tez az do placzu te bole doprowadzaja, to samo moja kolezanka miala w pierwszej ciazy i jej lekarz powiedzial, ze to wszystko sie musi rozciagnac ale az tak?? masakra!!

Ostatnia edycja:
nasz Maluch na usg lezal tez spokojnie, podobnie jak u vivienne po tym jak polozna poszturala go dzwignia od usg sie poruszal. O ten no spie tez slyszalam, ale mysle ze jak boli to lepiej wziasc, wkoncu nikt bez potrzeby lekow nie bierze.

Sylwkowa, w temacie "terminy i wyniki badań/USG" pisałam "sprawozdanie" z ostatniej wizyty szczegółowo, w skrócie "na 90% jest dziewczynka", był to koniec 18 tc, sisiorka widać nie było, były za to dwie kreseczki - wg gina wargi sromowe. Chyba wymodliłam sobie córę ;) Najważniejsze, aby zdrowe było.

Magnez mam zalecony raz dziennie, a no-spę mam brać tylko w przypadku mocnych bólów, staram się nie łykać w ogóle, prawie mi się to udaje ;) Słyszałam też o "dzieciach ponospowych" z obniżonym napięciem mięśniowym, ale z tego co wiem, to niekoniecznie jest powodowane przez nospę. Myślę, że lepsze jest zażyć tabletkę i ulżyć sobie w cierpieniu niż zwijać się z bólu...

jej, u was tez tak gorąco?! Małż znalazł puszkę pepsi w lodówce i aż miło się do niej tulić :-D

a co do usg to moje nigdy nie "współpracowało" albo się zwinie jak slimaczek albo wypnie pupkę...

Hejka Laski, ja nadal pokłócona z mężem ale to nic.
Moje Maleństwo też szalało na usg, dosłownie uciekało ale w końcu udało sie wszystko pieknie sprawdzić.
Co do bólu to ja jestem za tabletkami, przecież jak boli to lepiej sobie ulżyć niż cierpieć. To źle wpływa i na mamę i na Malucha.
Uciekam do spanka, dobranoc Kochane:sorry:

reklama
Cześć dziewczyny

Widzę że nie wszyscy w dobrych humorach. Ja już pracuje, ale taki mam ostatnio ciężkie wstawanie że szok. Kiedy planujecie zwolnienie lekarskie? Ja myślałam że dam rade do 8 miesiąca ale jest mi coraz ciężej.

Do góry