reklama

Mamuski grudniowe

To ja na szybko - po wczorajszym maratonie poza domem od 7.40 do północy, stwierdzam, że jeszcze żyję :P Przywieźli nam wczoraj łóżeczko i całą tę resztę, brudną jak nie wiem, bo zdjętą ze strychu, jeszcze pająki po tym biegały :D Ale dziś się tego pozbyłam, tzn. pająków, kurzu, zajęło mi to kilka godzin więc dlatego dopiero teraz piszę parę zdań. Na 17 do pracy a muszę jeszcze kanapki zrobić i się ogarnąć po tym szorowaniu. Także zmykam znowu, do 23 w pracy, jutro na 7 KTG, na 15 do pracy, więc może znajdę chwilę między badaniem a dyżurem.

Miłego dnia Wam!

reklama
witajcie dziewczynki ja znowu tu

chciałam powiedzieć, że cc niekoniecznie się robi w 38 tygodniu. Ja pierwsze miałam robione w 40, a drugie w 39 ( gdyby nie to, że wyżebrałam u lekarza i marudziłam na bezsens trzymania mnie na oddziale to też pewnie by czekał do 40).

Fogia ja się pytałam lekarki i ona powiedziała mi że robią jak się wkroczy w 38 tc , ale w moim przypadku decyzje kiedy to będzie podejmuje nie mój ginekolog a psycholog.

Jeśli kogoś w bwadzilam to przepraszam mi lekarz mówił ze ogólnie robi sie w 38 tyg cc moze zależy indywidualnie od pacjentki:sorry2:ja sie dowiem szystkiego jak z zakopanego qróce z malą i pójde na wizyte do lekarza to wtedy wszystko mi powie co i jak:happy: poje mała smectą u nas słoneczko pięknie świeci do slońca to poprostu gorąco:-p Joanna-kochana a mówiłaś ginowi że masz totalny brak apetytu? moze cośby ci doradzil jakieś witaminy czy coś?:sorry2: Noukie jak po weselichu?

hejka, ja po pracy i jestem wykończona. Ledwo dotarłam do domu, wszystko mnie strasznie boli a szczególnie krzyż i podbrzusze:-(
Dzisiaj na obiad robię (po raz pierwszy) lasagne i oby mi wyszła bo nie chcę zawieść córki:tak:
Ja pierwsze cc miałam robione w 40tc 3 dni po terminie bo małla była ułożona pośladkowo. Teraz termin mam na 12.12.2012 i już psychicznie się przygotowuje na nią. Zostało mi 86 dni:-)
Nawet nie zauważyłam, że ja już III trymest rozpoczęłam, ależ ten czas leci.

Basia one ja tez chciałabym w terminie przenoszenie źle wspominam, i te pytania i komentarze otoczenie typu jeszcze sie toczysz...
Vieviene to masz maraton dużo siły
Bulkasia ale masz fajnie 86 dni zleci raz dwa. To komfort duży znać datę:-)
ja też wózka nie mam ani łóżeczka. Ale dziś wyprałam pierwszą partię ciuszków zawsze coś:tak:

Witam wieczornie ;-)
coś mi się forum wiesza...
u nas dziś ładna pogoda, byłam dziś w lumpie i udało mi się upolować kombinezonik dla córeczki za całe 13 zł :happy2:
mój małżon w tym tygodniu do pracy na 2 zmiane, a mnie się wtedy potwornie nudzi i czas mi strasznie wolno leci...
co do tematu porodu, to ja nawet nie wiem jak moja mała jest ułożona - mam nadzieje dowiedzieć się na wizycie w przyszłym tygodniu. w ogóle moja ginekolożka za dużo to mi nie mówi (nie wiem nic o długości szyjki, stanie wód płodowych itp-bo z tego co czytam u was wy to wszystko wiecie) chyba muszę jej listę pytań porobić, żeby sie dowiedzieć co i jak.. zdjęć z usg też mi już nie daje. dostałam tylko 3 (pierwsze w 5 tyg, drugie w 8, a trzecie w 12)
ale wiem że ciąża rozwija się prawidłowo - a to najważniejsze :-)

a wy dostajecie zdjęcie usg na każdej wizycie?

Liwus a czemu decyduje psycholog ?
Bulkasia oj tak..czas leci..niedawno na tescie II kreski a nim sie obejrzymy,bedziemy tulily w ramionach nasze skarbki :-)
daj znac jak lasagne ;-)
a na bol krzyza to i ja moge ponarzekac..do tego jeszcze kregoslup...czasami to az wyc z bolu mi sie chce..ale wyjscia nie ma,trza to przebolec..dobrze,ze juz blizej niz dalej ;-)

madlen79 co do lasagne to wyszła tak średnio, trochę za sucha, za dużo mięsa i makaron twardawy. Córce smakowała a mnie odrzuciło, musiaółam szybko zagryść jogurtem:-) Ale nic straconego, może nastepnym razem wyjdzie lepsza.
adgama ja miałam 3 usg a zdjęcia dostałam za każdym razem ale też nie mam pojęcia jak dziecko jest ułożone, jak szyjka i wody bo tutaj w uk nic nie mówią. Dowiem się pewnie pod koniec października jak będę w pl u swojego ginka:tak:
nathani ja mam wszystkie ciuszki wyprane ale łóżeczko i wózek to dopiero na początku listopada będę miała:-)

reklama
na każdym usg dostaję zdjęcia i płytkę z nagraniem...
Spędziłam 4 godziny w sklepie... 1 reklamowałam i kupowałam buty Młodemu, a pozostałe - kupowałam sobie... koniec koców kupiłam sobie Pumy:sorry2:
A gołąbki wyszły mi dzisiaj, że palce lizać:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry