liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Liwus a czemu decyduje psycholog ?
Ponieważ ja wskazań medycznych do cc nie mam,ale rozmawialam z ginka mą i ona powiedziala ze da mi skierowanie do psychologa i wtedy zdecyduje. bo podczas sn nie dostane ani kroplowki przyspieszajacej porod ani znieczulenia(mimo ze w szpitalu w ktorym bede rodzic jest taka mozliwosc) a spowodowane jest to ze pierwszy porod tez mialam cc i oni dokladnie musza kontrolowac blizne po cesarce a jak dostane ktoras z tych kroplowek to odczucia ma i tak nie beda adekwatne. Moj pierwszy porod to byla 24h meczarnia ze skurczami az w koncu zrobiono mi cc z powodu braku postepu porodu i zagrazajacej zamartwicy plodu. A to ze mialam przy pierwszym porodzie cc z powodu zamartwicy plodu nie jest wskazaniem medycznym.
A jak sobie wyobraze ze mam sie tyle czasu meczyc ze skurczami bez zadnej pomocy medycznej to juz wole zeby psycholog mi wyglosil swoja opinie. A ze babka podobno jest ok i przy drugim porodzie w ogole nie robi problemu to nastawiam sie na cc. Wiem ze cc to operacja ale wole to niz te bole, a po cesarce to i tak sie slabo czulam i wszystko bolalo. Takze bol przy porodzie nieunikniony bez znaczenia w jaki sposob bedziemy rodzic czy sn czy cc.

Jestem nieprzytomna a tu do pracy i znowu wrócę z kręgosłupem obolałym, ehhh...