reklama

Mamuski grudniowe

ciril mi tez się nic nie chce, pada u nas. rozpaliłam w kominku bo jakoś mi się zimno zrobiło.
betiks buziak
ja nadal nie mam szafy skończonej, mąż ma dziś dzwonić bo coś się Panom nie spieszy.
Dziewczyny znacie się na materacach? odkupiliśmy jakis czas temu od przyjaciół sypialnię oni przeprowadzili się do bloku i brak miejsca mieli. Materac jest fatalny, miękki, zapadamy sie w nim a ja ledwo z niego wstaje. Nie umiem spać na nim jest niewygodny i boli kręgosłup.Jaki materac jest najlepszy?bo chyba będziemy musieli kupić...

reklama
betiks powodzenia i wytrwałości Ci życzę... dasz radę :)
wiolka jak Nastka w domku?
nathani nie znam się na materacach tzn na ich wypełnieniach ale my mamy z Jysk z serii Gold...coś tam i z jednej strony jest twardy a z drugiej średnio-twardy. tylko że kupowaliśmy go ze 4-5 lat temu i kosztował wtedy 800zł 160x200 ale w ogóle się nie zniszczył, nie ma odgnieceń ani innych defektów...

nathani co do wyboru materaca to ja polecam ten:
SULTAN HAGAVIK Materac sprężynowy - 90x200 cm - IKEA
rozmiary są różne, można sobie dopasować do łóżka. My mamy go od roku i śpi się rewelacyjnie. Jest średni, ani za miękki, ani za twardy. Przez pierwsze dni spania może się wydawać za twardy i boleć plecy (ja tak miałam), ale z czasem "zapamiętuje" i dopasowuje się do naszego ciała, tak,że polecam. My z kolei mieliśmy wcześniej za twarde łóżko i mnie strasznie plecy na nim bolały.
wisienka my w naszej rodzinie zaprzestaliśmy szczepień na cokolwiek po poważnych powikłaniach poszczepiennych u małej. A na grypę sami lekarze się nie szczepią, choć chyba są bardziej narażeni na zakażenie z powodu charakteru pracy...

Dzień dobry my dziś wyspane w dobrych humorkach chociaż obie zasmarkane z bólem gardła ja już oblecialam sklepy byłam kupilam pościel do łóżeczka z moskitiera tylko ten stelaż na moskitiere maż mi już przytarga bo sie unieść z zakupami nie mogłam. Nastka ma sie świetnie martwi mnie troszke plaster na plecach ma już sporo nasiąknięty krwią z plynem ale to zasluga wczorajszej podróży i faktem że ona nie chce leżeć cały czas siedzieć sama sie obraca upominamy ją zeby nas cały czas wolala ale ona mówi że umie sama i przeciąża plecy zaraz ją poloże żeby te plecy odpoczęły nie narzeka wogole na ból ma wysoki próg bólowy chcialabym po powrocie z cesarki mieć tyle energi co ona i nie czuć bólu:szok: niesamowite jaka jest silna przecież te szwy przy każdym ruchu ciągną i bola a ona nic bawi sie zadowolona że u siebie jak ją tylko podnosimy i źle ją złapiemy to wtedy jęknie a takto nic:happy: biore sie za sprzatanie bo mam bałagan u mnie kropi ale juz 2 prania wyprałam po poludniu przyjedzie lekarz i pielęgniarka zmienić opatrunek więc musze sie do tego czasu ogarnąć milego dnia zajrze jak posprzątam:-)

" Jak opiekować się kobietą w ciąży" Dr Uzzi Reiss , Yfat M.Reiss

Mój mąż dostał tą książkę, ale w efekcie końcowym ja ją czytam. :) Mój mąż na szczęście cieszy się bardzo z dzidziusia i nie boi się zmian. A na opiekę z jego strony nie mogę narzekać. Koleżanki mi wręcz zazdroszczą ;) Natomiast książka co prawda opisuje wszystko to co dzieje się podczas ciąży z organizmem i psychiką ciężarnej oraz opisuje rozwój dziecka, natomiast jeszcze nie dotarłam do końca, więc nie wiem czy pisze coś odnośnie tego jak poradzić sobie po porodzie... Myślę, że musicie dużo rozmawiać na ten temat, no i przede wszystkim dobry pomysł z tym żebyście dzieckiem zajęli się sami. Mąż musi czuć że mimo pojawienia się nowego członka rodziny nadal jest jedną z najważniejszych osób w naszym życiu :)

Umówiłam się do rehabilitanta na środę. Wierzę, że uda mu się nam pomóc.

Wiolka podziwiam Nastkę. Super z niej dzielna dziewucha, pewnie ma to po mamie ;-)
Nathani ja polecam materace Janpol. My mamy ten Producent materacy Janpol - materace kieszeniowe
Użytkujemy ponad 4 lata i nic się nie dzieje
Ciril zdrowia dla młodego i siły dla Ciebie z tym remontem
U nas rano popadało, ale teraz piękne słoneczko świeci. Wygrałam aukcję na fotelik Maxi Cosi, czekam niecierpliwie na przesyłkę :-D
Skoczymy w tym tygodniu do hurtowni dziecięcej pooglądać wózki, może tam kupię śpiworek, bo tylko tego brak na wyjście ze szpitala. No i muszę kupić proszek, październik się zaczął więc pora poprać ciuszki. Jaki polecacie? Poprzednio prałam w Jelp, a widzę że się tego teraz namnożyło

wiolka dzielną masz córcie,

A ja znowu pół nocy nie spałam, miałam okropny sen, obudziłam sie i nie mogłam zasnąć do tego wszystko mnie straszyło, na balkonie jakieś szmery, jakieś klaskanie :eek:, aż dzidziuś czułam że sie boi, przytuliłam się do męża i tak leżałam z otwartymi oczami z takim głupim strachem jak by ktoś mi miał na plecy wskoczyć. Teraz za to spać mi się chce i pewnie się kimne chwilke

ankka z proszków polecam persil ja używam i płynu i proszku, odkąd pamięcią sięgam moja mama zawsze miała persil i nigdy nikt po nim uczulenia nie miał a jak mój brat się urodził to nie zmieniała proszku i wszystko było OK, teraz też dla dzidziorka ubranka będę prała w persilu, dla mnie jest to dobre rozwiązanie bo nie musze segregować ubrań tylko małe będę prała z naszymi

Ostatnia edycja:
Ale mi się dzisiaj dobrze spało, wstaliśmy z Alankiem o 10 :-).
Chciałabym Was nadrobić ale jakoś weny brak :P
Clodi napisze tylko tyle że ja mam bardzo często tak jak Ty.

Dzisiaj mam totalnego lenia w dupce, i nic mi sie nie chce robić, przeszłąm już chyba z 10 razy koło klocka który leży na środku pokoju i jeszcze go nie podniosłam, to sie nazywa lenistwo.
Dobija mnie fakt że wcoraj odkurzałam i myłam podłogę a dzisiaj znowu trzeba to zrobić wrrrrrrrrrr.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry