reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie ponownie:-)
dziekuję za miłe przyjęcie :-) powoli wdrożę się i będę mogła bardziej udzielać się :tak:
co do projektu to też nie liczyłabym na to, a poza tym przy takim bezrobociu młode dziewczyny juz wogóle nie będa miały szans na pracę bo nie wielu pracodawców zaryzykuje
chociaż sądze, że matka powinna być z dzieciątkiem do ukończenia przez nie 1 roku życia (wiem że jedno zaprzecza drugiemu:baffled:), uważam że urlop tacierzyński powinien być wydłużony i przede wszystkim OBOWIĄZKOWY!!! zatrudniając kobietę i mężczyznę pracodawca ryzykowałby podobnie a poza tym nie mógłby mu odmówić tacierzyńskiego - teoretycznie teraz też nie może ale już od kilku znajomych słyszałam że zwlekają i jest niebezpieczeństwo że termin przepadnie :szok: zresztą nawet u mojego męża jest podobna sytuacja ciągle jednemu facetowi mówią że nie ma ludzi do pracy i tyle:angry: SKANDAL!!!

ale się rozpisałam:-D

reklama
Wspolczuje Wam dziewczyny tego krotkiego macierzynskiego. :no: U nas trwa on 39 tyg., a i tak nie wyobrazam sobie zostawic mojego malego z kims po tym czasie, wiem, ze bede z nim przynajmiej do 3-go roku zycia. Czekalismy na niego 6 dlugich lat. Ale tez wiem, ze bedzie nas na to stac, bo ten kraj nie jest tak chory jak Polska, poza tym ja pracuje w domu. Polski system mnie przeraza i jeszcze maja czelnosc powiedziec, ze prowadza polityke pro-rodzinna :wściekła/y: masakra!

Bulkasia- dobrze, ze lepiej sie czujesz :) co do smokow,to ja tak jak Misia, mam wszystko z tommee tippee, oni maja BPA free butelki, smoczki i cala reszte. Licze na to ze cycuch bedzie uzywany, nie butelki :-) ale mam pare na wszelki wypadek. A smoka nie chcialabym nad uzywac. Wlasnie jak to jest z tymi smokami? Maluchy sie przyzwyczajaja do nich???

Witam, muffy fajnie macie taki dlugi macierzynski...caly platny?? w Irlandii jest 26 tyg platnego i mozna dobrac 16 tyg wychowawczego, ale juz nie platnego, jak kogos stac to ma 42 tyg w domku z dzidzia. Mnie niestety nie bedzie stac na tak dlugi macierzynski, a jesli maz nie znajdzie pracy to i bede zmuszona wrocic wczesniej do pracy...:confused:

Jak zwykle naprodukowałyście tych postów że nie wiem już kto co napisał :-p

Dzisiaj rano wstałam ( tzn o 10:00 ) mąż coś tam do mnie powiedział a ja chciałam mu odpowiedzieć i niestety głosu mi zabrakło, ale sie uśmiał, co tak na prawdę śmieszne nie było, Alan też sie nabijał ze mnie, ze mnie nie rozumie i że dziwnie gadam, chyba jakieś zapalenie krtani sie przyplątało, jak do pon nie przejdzie to ide do lekarza, ale najpierw musze zahaczyć o USG :-).

Jutro jade w poczukiwaniu kurtki bo w ponczo jest już za zimno a bluze i płaszczyk schowałam do szafy na nasępny rok :P
Nie wiem może w H&M coś znajdę ... muszę poszukać , jutro z samego rańca na poszukiwania :P

O mamo Lilith ty to wtrwala jestes, wcale sie nie poprawia Tobie a ty jeszcze po sklepach masz sile chodzic. Ja bym lezala w lozku pod koldra i wysylala karteczki mezowi zeby herbatke i jedzonko donosil :-):-D

No niestety zawsze nam rząd pięknie wszystko obiecuje przed wyborami, a póżniej nic z tym nie robią.
Vivienne domyślam się, że jest wam trudno i to jest wkurzające, że nie dają nam normalnie żyć, bez zamartwiania się czy starczy od miesiąca do miesiąca.
Muffy ja mam z TT smoczek, butelki i podgrzewacz, a także zestaw do pielęgnacji maleństwa. Śmieszne te butelki, ale ponoć właśnie one są idealne do naprzemiennego karmienia piersią i butelką.

Ja tez uzywam TT butelki, moja mala bardzo szeroko otwierala buzke jak byla malutka, wlasnie ja do piersi i wszystkie inne smoczki czy z aventu czy z canpol babies to polykala i sie krztusila, a te chyba najbardziej przypominaja piers kobiety.

Basia dokładnie to samo powiedziała mi kuzynka, która mam małe dziecko i dlatego zdecydowałam się na te butelki.
Coś czuję, że ja to pokarmu chyba mieć nie będę bo mój biust wcale nie urósł dużo, może o rozmiar i tyle, a zresztą mam skazę białkową i obawiam się, żeby moja mała nie odziedziczyła tego po mnie.

Misia - fajne te buteleczki i mają rurkę ,która sprawdza temperaturę :D
Powiedz mi proszę jaką pojemność mam kupić na początek ? i ile tych butelek ? aha widziałam jeszcze takie termo opakowanie czy to się sprawdza ? bo ja zielona w tym temacie :baffled:

reklama
Majja ja też zielona bo to mój pierwszy bobasek:-) Ja kupiłam butelkę z tym termometrem jedną 150ml, i dwie 260ml. Kupiłam też termo opakowanie, było w promocji z podgrzewaczem za 85zł. Wszystko kupiłam na allegro bo w sklepie czy w hurtowni taka butelka kosztowała prawie trzy razy tyle co na allegro. Butelka 150ml przyda się później do herbatki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry