reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Motylek a ty moze orientujesz sie jak wyglada prowadzenie ciazy w UK?,bo ja moja dwojeczke rodzilam w Polsce..
a czemu bedziesz pod opieka wczesnej kliniki ciazy ???

Ze wzgledu na 4 poronienia wczesniejsze, i ostatnio w pon zauwazylam plamienie, jasno czerwone, od razu polecialam do szpitala, i tam zrobili bete, i scan mialam w srode, glupia baba powiedziala ze albo widzi sac czyli pecherzyk albo krwawienie. Potem wyslali mnie do lekarza, bo ta babeczka tylko od usg byla. No i tam juz bylo lepiej mowila aby sie nie martwiec ze to jeszcze bardzo wczesnie, i pobrali znowu krew, Beta w po byla 1049 a jak zadzwonilam wczoraj to byla 2178, a wiec wzrost o 107%. Myslalm ze babe od scanu zatluke przy takim wzroscie bety nie ma mowy o krwawieniu. A wydaje mi sie ze krwawilo mi nadzerka, ale to bylo tyci, tyci, ale ja na te plamienia jestem juz uczulona, i lece z byle czym, oczywiscie w szpitalu powiedzialam ze mam mocne, bez tego w zanic swiecie by mnie nie przyjeli. Teraz mam scan na 05.04, zobaczymy czy juz bedzie ladnie widac.

Odnosnie prowadzenia w ciazy w uk, to musisz isc do GP, tam on zrobi sikanca i wysle list do poloznej ok 10 tyg ciazy polozna powinna sie z toba skontaktowac, ok 12 tyg bedziesz miala usg, potem ok 20-25 i chyba jeszcze raz ale nie pamietam ktory tydzien. Polozna bedzie prowadzila ciaze a wiec badala krew od 20 tyg bedzie mierzyc objetosc brzucha. Ja to wszystko wiem z opisow dziewczyn.

reklama
dzień dobry dziewczynki... ja tak po cichutku z małą nadzieją tu się pojawiam:)chociaż ostatnia @ byla 8.03 ale staralismy sie wstrzelic z przytulankiem w dni plodne:) i tak z małą nadzieją tu zaglądam...mam nadzieje ze 4.04 @ sie nie pojawi .. i Gratulacje wszystkim pewniaczkom:)

Ostatnia edycja:
pewcia witaj,ja miałam podobnie,bo ostatnia @ 10 marca była i też się tak "wstrzeliwałam":-) Mam nadzieję,że skutecznie.Póki co,straaaaasznie senna jestem....:sorry:

mnie brzuszek boli jak na @ ...w srode mialam dziwne plamienie tak jakby różowe i teraz mam jakies brudzenie dziwne ..i ten ból brzucha mam nadzieje ze to nie na @ no ale to się wszystko wyjasni 4.04.. głowa mnie dziś potwornie boli ale tak bardziej z przodu ..czoło..heh i jakaś marudna jestem nie wiem moze od pogody albo od tych PIT-ów.. trzymajcie dziewczynki kciukasy .. to kolejny miesiac staran w sumie od niedawna bo od grudnia ale tak juz bym chciala oczekiwac na maleństwo...

percia &&&&&& za II kreski,;-)
mnie tez brzuch bolal jak na @,do tego pryszcze na twarzy..juz bylam pewna ze @ sie zbliza..a tu niespodzianka i test pozytywny :-D

madlen oj żebys Ty moją twarz zobaczyła.. wysypały mnie krostki jak jakąś 14-sto latkę hehe.. i ten ból no boli jakby inaczej niz na @..az nie wiem jak to opisac bo nie wiem co myslec .. no ale zobaczymy.. myslicie ze test wykonać 4.04 czy może wczesniej? ew.później? cholercia ja już bym go z chęcią zrobiła..by wiedzieć..

percia mozesz zrobic test wczesniej,tylko nie zawsze wyjdzie pozytywny..ale co ci szkodzi..;-)
mi wyszedl pozytywny,ale druga kreseczka byla ledwo widoczna w 28dc przy cyklach 32-35:tak:

reklama
Cześć kobietki :-)
Mnie wczoraj po dłuuuugim spacerze lewy jajnik bolał... Dziś 21dc we wtorek robię test :-D
Coś czuję, że się udało :laugh2:

Do góry