reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki wracają do pracy

Nuśka niestey nie umiem Ci pomóc, nasza kadrowa dzisiaj na urlopie:-(

Wiśnia, mama mogła to rzeczywiście źle odebrać, jakbyś stawiała jej warunki. Może wytłumacz mamie na spokojnie, że chciałabyś wrócić do pracy w swoim zawodzie :tak: Wyjaśnij, że im dłuższą masz przerwę, tym trudniej będzie Ci nadrobić zaległości. Mama na pewno zrozumie, tylko musicie porozmawiać na płaszczyźnie partnerskiej ;-) Zresztą co ja Ci będę mówić, sama to przecież wiesz najlepiej :tak:

reklama
Dzięki kobietki ja też jestem za opcją nr 1:tak:
Byłam wczoraj w tej nr 2 i okazało się, ze praca na trzy lata na zastępstwo, za babkę, która idzie na wychowawczy, ale nie podoba mi się, bo jest to zespół szkół i miałabym lekcje w trzech szkołach w: muzycznej, podstawówce i gimnazjum, jak dla mnie zbyt dużo zamieszania. No, ale póki co to i tak muszę czekać na ostateczną decyzję do końca kwietnia. Dzis na wszelki wypadek byłam jeszcze w jednej ze szkół i okazało się, że potrzebują na od zaraz, na gwałtu rety, bo kobieta w ciaży poszła na zwolnienie, a tuza dwa miesiące koniec roku i nie ma kto uczyć. No, ale niestety będąc na urlopie zdrowotnym nie mogę pójść do pracy, a szkoda, bo miałabym pewną pracę już na następny rok szkolny:zawstydzona/y:Blisko i na cały etat.

No niestety nie ma takiej opcji, ale ja nie robie z tego tragedii, mam nadzieję, że wypali opcja nr 1, a w ciagu roku szkolnego czesto się zdarza, że ktoś idzie na zwolnienie, urlop zdrowotny lub emeryturę i wtedy mozna dostać dodatkowo jakieś godziny, a jak nie to będę udzielała korepetycji:tak:

Miska,ja z opoznieniem rowniez zdecydowanie jestem za pierwsza opcja:tak:.
Nuska,nie mam pojecia,a tez jestem ciekawa:sorry2:.

reklama
Lil Kate wielkie gratulacje :tak:

a ja mam długi weekend, bo w poniedziałek sobie wolne wziełam choć i tak napewno będą dzwonić :-p, ale przynajmniej nie muszę tam iść :-)

Do góry