reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

to savanna śpiochy z naszych maluchów :) u mnie jeszcze jest tak że mój M to taxi driver więc w dzień jest w domku i małym bardzo dużo się zajmuje, to teściowa weźnie małego na spacer więc i mamy chwilę dla siebie, :) mój M wiadomo wtedy jakie ma plany hehe :) ale fakt kochany jest :) ugotuje obiadek, pomyje, itp. naprawdę dużo pomaga w domku i przy małym.

my do kapania używamy z ziajki - płyn natłuszczający. rewelacyjnie się sprawdza, bo na nivea mały zareagował alergicznie.

reklama
savanna89 u nas twardsze kupki pojawiają się najczęściej wtedy jak Lilianka mniej pije. Na jednej z herbatek wycztytałam, że jeżeli dziecko po skończeniu 4 miesiącu ma urozmaiconą dietę to powinno pic 200 ml płynów.

My dziś zrywaliśmy jabłka a potem zrobiliśmy sobie ognisko i opychaliśmy się kiełbaskami i ziemniakami. Mniam, mniam. Mała w tym czasie grzecznie spała sobie w domciu.

Dziś na obiad Lilianka dostała rosołek z Bobovity ale jak tylko spróbowała to od razu odruch wymiotny. W zupce są dośc duże kawałki marchewki. Mała jadała już dania z kawałkami i dosc dobrze sobie z nimi radziła jednak to były drugie dania.

Jutro rano jedziemy na wielki bazar w poszukiwaniu ślicznych firanek do pokoju Lilianki. Moja siostra, która jest chrzestna małej wymarzyła sobie dla niej takie z królewną Śnieżką.

Olena gdzie Ty taki skarb znalazlas :-D keidys to bym sie zapytala czy nie ma brata :-D
Ja to tana noga w kuchni jestem... M wlasnie wrocil i ide zrobic obiadokolacje. Pewnie znowu cos przesole.. Biedny ten moj krolik doswiadczalny.
No i juz jest oki.
Nie wytrzymalam i po godzinie do niego przedzwonilam :-p

wiem wiem pamietam o tej roznicy. keidys na kaffe dziewcyny pisaly jak poznawaly swoich M i pamietam ze chyba w liceum go poznalas czy jakos tak jak jeszcze mlodziutka bylas :) tzn nadal jestes :-D u mnei roznica 7 lat jest ale w ogole tego nie czuje :-)

Ale Kobietki się rozpisałyście dzisiaj własnie wszystko wyczytałam:)
Asiulek super ze jesteś:) ;-) brakowało Cie:-).
co do tych krosteczek to u nas też tak było i wszystko znikło po La Roche Posay Baume AP dla Misia to chyba najlepszy balsam pod słońcem :-)
Savanna rzeczywiście macie ostatnio sporo problemów ale wierzę że po burzy nadchodzi słońce i wszystko dobrze się ułoży.
Mamo maluszka nie mam pojęcia odnośnie usg ale myśle że to nic groźnego.

Ja po rozprawie i czuje niedostyt ,tak kłamał tak kombinował i się miotał że aż sędzina zaczeła kręcić głową a mnie aż skrecało żeby mu wygarnąć ....
Czekaliśmy na wyrok i w końcu sedzina odroczyła ogłoszenie wyroku za tydzień właśnie nie wiem dlaczego....
Ale pal sześć co będzie to bedzie najważniejsze że mam spokój z tym debilem i nie chce go znać. I powiedziałam dziś Sobie że nigdy wiecej pracy u kogoś zrobię wszystko żebym to ja była szefem dla siebie!

Olena Ty oszczędzaj tego swojego męża bo dobry chłop z niego:-) ha ha :)

Lawina-zgadza sie,warzywa mozna.O owoce mi bardziej chodzilo.jak dlugo jeszcze bedziesz na tej diecie?

caroleine-rybka brzmi smacznie:tak:

asiulek-co do odparzen.Moja kumpela miala ten problem,niestety nie obeszlo sie bez antybiotyku.Bo sie okazalo,ze to byl stan zapalny,jakies zmiany cos z wirusem to mialo wspolnego.
mam nadzieje,ze sie pozbedziecie tego cholerstwa.

wnika-a mialam pisac-fajnych macie znajomych:(doczytalam co na temat Davidka ci zasugerowali.
nic nie mowie,ale Niemcy i Austryjacy to ten sam klimat:)te same fast foody i problemy z nadwaga he he to moze o to ta babke gryzlo he he

savanna-zal mi twojego ema:(ale jakie mialas przeczucie z ta kasa!
mysle,ze to znak-planowaliscie kiedys wyjazd do Niemiec.moze zycie wam wlasnie taki scenariusz pisze-z dala od tesciow,poczatek nowego bytu...kto wie....

olena-tez ma spioszka:)takie egzemplarze fajne wam sie trafily:)
moj spi 2 razy dziennie po ok 1 do 1,5h.
z tym ze mamy z nim fajnie bo umie sie sam soba zajac.Sadzamy go przed akwarium i jest spokoj.
no a zdrugiej strony duzo z nim przebywamy poza domem.zawsze ma jakis aktion.

olena-macie juz jakies upatrzone imiona dla baby?
o widze,ze miedzy wami jest 12 lat roznicy.
a twoj e zyl wczesniej sam?bo widocznie sie wszystkiego sam nauczyl-sprzatac,gotowac itd.
FAAAJNIE!
moj ma 33.I on wczesniej mieszkal z rodzicami,potem z dziewczyna,potem znow z rodzicami,potem krotko sam(jedzenie zamawial,pranie wozil do mamy) a potem ze mna.No to zawsze ktos mu dupke oprzatal brrryyyyy :no:

tina-super spedzacie czas,bawcie sie dobrze:)

lawina-i jak miewa sie Kubus?co nowego potrafi?umie juz latac:-)wrzucaj filmik dawno go nie widzialysmy:-)

a ja sie wyspalam,em zabral malego na spacer to sie zdrzemnelam a potem do WANNY:cool:
dzis zrobilam zupe wielowarzywna,moj em sie wystraszyl,,bo mowie ostatnio o dietach.I jak poszli z malym na spacer to przy okazji podskoczyli na targ.
I przyniesli pelno MIESA-biale kielbasy,myrynowane mieso,kielbasy.
Dzis ma byc grill.moj em oswiadczyl.
takze widzicie jak u mnie dieta bedzie wygladac:no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nikamo co za typ czekałam na wieści od ciebie, ale co kłamał? mam nadzieję że sędzina się połapała i kręciła głową bo w szoku była jego zachowaniem i krętactwem.

ja mojego M poznałam na praktykach, wysłali mnie w 4 klasie liceum na praktyki i ciach mój Pan Kierownik :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
saskiana, właśnie obawaiam się, że to może być zapalenie... no nic pójdziemy do lekarza:(

nikamo, też za Wami tęskniłam, baaardzo:)

co za typ z tego faceta..., że też takich święta ziemia nosi...szok

emolium do kąpieli mamy, krem też, ale jeszcze zainwestujrmy w balsam i zobaczymy...

dietę zacznę w przyszłym tygodniu, bo w piątek czeka mnie impreza rodzinna i nie chciałabym się tłumaczyć, czmu nie jem tego czy tamtego... moja dieta moja sprawa:)

reklama
Olena takie pierdoły opowiadał a to ze ja nie chciałąm dodatkowego macierzyńskiego a na pytanie kto odmówil przyjęcia mojego listu to odpowiedział że nie wiem ze chyba sprzątaczka!!!!!! No poprostu komedia!
Nie wiem tylko czego odroczyli ogłoszenie wyroku (na za tydzień) ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry