reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

Mamo maluszka ja robie kasze manne na normalnym mleku tylko troszke rozcienczonym i mala to wcina ale to nie jest tak codzien ale kiedy mnie ochota na kaszke najdzie..i robie z normalnej nie jakies fix czy cos..
na pol litra mleka wychodzi 3 lyzki kaszy. pol plynna, ja i tak jakos sype na oko i czasem za gesta wyjdzie:p hehe
ja robie z kakao...

wiecie dzis rozmawialam z kumpela, ona jest spod krakowa..dala swojego malca do prywatnego przedszkola i co najleposze tam sa kamery dzieki czemu siedzi w domu i oglada co maly robi hehe niezly bajer;) 500 cos zl na miesiac ale nie wiem ile godzin w nim jest w miesiacu...

dziewczyny jedni mowia ze jak dziecko sie w dzien nie wysypia to i w nocy spac nie bedzie..

moja ma 3 drzemki w dzien po godzinie , czasem krocej czasem dluzej..od Szymka zalezy wrrr hhe

lece na miasto na zakupki bo ciuchow brak, trzeba sie odstresowac:p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Mój mały śpi pół godziny koło 10 między 13 a 15 też pół do godziny i od 16 do 19 już od ponad dwóch tygodni. I idzie spać 20 max 21. Budzi się w granicach 3 4 na cyca a potem rano zależy co ma w pieluszce dziś było po 5.

a z reklam, to moj uwielbial SMIGA- u niego to hobby zaczelo sie juz w lecie!!!! :-), reklame czegos na stawy, co rysunkowy koles schodzi po schodach i mu kolana skrzypia i reklame VW Touareg. :baffled: moj syn wie co dobre!!! :-):-)[/QUOTE]
hehe mój też lubi tego gościa ze skrzypiącymi kolanami :)

Wazka udanych zakupów.
U nas są dwie czasem trzy drzemki. Jak dwie to po około 1,5h, zasypia około 20, ale regularnie budzi się z płaczem o 23, później o 1 je mleczko, a po tym przebudza się tak raz albo dwa, wystarczy, że pójdę dam mu smoczka i położę na boczek i już śpi. Dlatego zastanawiam się nad odstawieniem smoczka.
Martaa niezły cwaniak z Twojego synka:-)
Co do TV to jak jest włączony to by chyba cały czas oglądał, ale ja w dzień w ogóle nie włączam, dopiero jak M z pracy przyjdzie to coś tam ogląda, ale wtedy mały zazwyczaj sie bawi:-)

saskiana mój M. objeździła apteki ale syropek 2% tylko o pomarńczowym smaku mieli.

izabell my dwa lata temu sprawilismy teściom takie kalendarze z różnymi rodzinnymi zdjęciami a jak ktoś miała urodziny to on był na dany miesiąc:-)
My a raczej ja planuję dla teściów w tym roku na gwiazdkę jakieś bilety do kina na fajny filmek bo nogdy nie chodza a oboje to się na pewno wybiorą. Dla rodzeństwa M. robimy małe upominki, wczoraj kupiłam dla jego siostry i bratowej obraz do pomalowania. Półtno już naciądnięte, do tego zestw pędzli i 6 farb z paletą. na półtnie motyw namalowany wystarczy pomalować i obraz do powieszenia gotowy. Dla bratowej kwiaty bo za bardzo nie umie malowac a dla siostry motyw z włoskiego miesteczka, troche trudniejsze ale ona sobie sama różne rzeczy majsterkuje to da radę.

Liliance chyba trochę lepiej, od wczoraj gorączki nie ma, natomiast zaczęła mówić jak kaczor donald wcale jej nie słychać taką ma chrypę, poza tym stara sie kaszleć i odksztuszać ale coś jej nie wychodzi. Mało pije i je więc może gardełko boli czyli trzeba będzie znowu do lekarza niech zobaczy i przepisze syropek. Wczoraj nasmarowałam ją na noc pulmolem to spała do 6, zjadała 180 ml. mleka i dalej w kimono do 9.

No i wczoraj stanęła na nogi, z puzzli ułożyłam jej dużą kostkę a ona się próbowała na nią wdrapać. Raz się przewróciła a potem M. siedziała dla asekuracji o ona stanęła i wszystko podziwiała. Niestety nam to na zdjęciu bo w tym czasie byłam odwieść teściową do domu. A droga koszmar, mieszka 4,5 km od nas a jechała w jedną stronę 25 minut bo padał śnieg z deszczem to zaraz korki, wszyscy po polutku jeżdżą :szok:.
Najlepszy numer to jak przymrozi to Niemcy bardzo często taxi jeżdżą.

Co do spania to Lila im starsza to lepiej drzemki dziennie jej wychodzą, jedna zawsze dłuższa,czasami nawet do 2 godzin ok. 11-12 (zależy jak rano wstaje). A druga ok. 16.30 ale ta to krótka czasami pół godzinki.

A tv to uwielbia melodyjkę z RTL i reklamy na dziecięcych kanałach no i piosenkę z mojej telenoweli, zawsze jak po 10 powtórke oglądam to zastyga z otwartą buzią.

I ma coś po babciach, po mojej mamie nie lubi ryżu na mleku a po teściowej czekolady.

Hej dziewczyny:)

Widze, że Wasze maluszki też oglądają tv i mają ulubione reklamy:) My też mamy ulubioną piosenkę z telenoweli, którą mala uwielbia, oczywiście mama ją śpiewa i razem tańczymy:)

Co do kaszki manny to Ja daję z bobowity.

Miłego dnia:)

dziewczyny, nie wiem jak to mozliwe, ale ostatnia wypowiedz, na poprzedniej stronie, o reklamach jest moja!!!! a zalogowane jako MARRTA... nie kumam o co moze chodzic, ani jak to sie stalo!

Qassandra świetny artykuł tylko jakby patrzeć na ostatnie miesiące to mnie się wydaje że to był nieustający skok :)
My jeszcze nie mamy prezentów :( Jakoś nie mogę się za to zabrać. A do tego musze wymyśleć prezent dla mamy i cicoci na imieniny które są już za tydzień.
Wnika Martaa Cie zacytowała :)

reklama
Natka zakupy tak jakby udaly sie choc nie do konca..musze sobie kupic kurtke i buty ...buty juz zlukalam w jakich cenach sa mniej wiecej:O:O ale je kupie dopiero jak bede wiedziec jaka kurte bede miec , zagmatwane to co;)
kupilam 2 pary spodni bo mam dosc juz tych wszystkich moich za DUZYCH , paskiem tak je sciskam ze sie Marszcza :Owrr
i turkusowy pol dlugi sweter z kapturem;)
a tak to nie MA NIC CIEKAWEGO ehh tam w lisburn to zawsze cos 'fajnego' za bezcen kupilam a tu szkoda gadac hehe
pelno straganow a w kazdym to samo :p tak samo w sklepach :O:O:O

Marta za duzo zjadla z cytatu;)

Tina super ze z Lilianka już lepiej uff

Ostatnia edycja:
Do góry