reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolinnko wiem jak serce rośnie jak się Dzieciątko uśmiechnie do Ciebie. Gratuluję. Pamiętam jak Mateuszek sie pierwszy raz uśmiechnął, to aż się popłakałam. Teraz śmieje się bez przerwy i ostatnio zrobił sie bardzo gadatliwy. To jest takie cudowne uczucie. Maleństwo jest takie słodkie i daje tyle radości, prawda?? Też chciałabym już móc wyjść z Małym na spacer, a tu nic. Jak nie wiej to ubieram go cieplutko i otwieram okienko, żeby sie trozkę nałykał świeżego powietrza. On to bardzo lubi.
Słuchajcie jutro mamy szczepienie. Kolejne. Nie wiem jak to przeżyję. Ostatnio to prawie płakałam razem z nim. Trzymajcie za nas kciuki. Dam znać jak było. Oczywiście jak tylko dorwię sie do komputera, bo ostatnio był taki marudny i płaczliwy, że cały czas musiałam być z nim. Moje biedactwo!!!
Całuję Was słodko i życzę kolorowych snów.

reklama
My z Natusią dziś byłyśmy się szczepić i.... Natalka dała taki popis że nie wpuszczą nas następnym razem ;D biedna płakała- sory krzyczała-sory- wrzeszczała chyba 20 minut ale trochę się wyczekałysmy i zmęczona już była a tu jeszcze kłucie ::)

hej !!!
Frezyjka Natalcia rewelacyjna na zdj

Karolka Liwcia tez dzis tak ulewała ze chyba z 20x ją przebierałam !! Ona tak ulewa jak np zjem cos co jej nie podejdzie i zastanawiam sie co to by mogło być ?! A co Ci ta lekarka przepisała ???
Kazde nowe osiagnięcie Liwci jest niesamowitym przezyciem dla mnie i z najmniejsze rzeczy tak niesamowite są !!

Aga tęsknimy tęsknimy

Beatka sliczny maluszek !!!
Ja bym tez Was zasypała zdj mojej córci ale mam nternet w laptopie i on ma takie obroty jak stara baba na rowerze i nie idzie załadowac zdj przez stronke :mad: No cóz czasem idzie wiec cos wklejam ale czasem tylko :(

A co do nosidełka to nam to kolezanka pozyczyła i Liwcia nie lubi tego bo jakos tak wisi i jej sie to nie podoba musze ją od spodu na rece trzymac to wtedy ok !! Karolka ja Liwcie pierwszy raz wsadzłam jak miała prawie 4 m-ce bo wczesniej to jakos bałam sie a ona jeszcze tak stabilnie sie nie utrzymywała w pleckach ale znam mamy które od 2 m-ca noszą w tym dzieci !!

beatka trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienie :)

frezja no to biedactwo się nacierpiało przez te szczepienie ::) my się umówiłyśmy z doktor na 13 stycznia,ciekawe jak to będzie ::)

justynka
ta moja tak ulewała że nie tylko ją przebierałam ale też swoje bluzki.Od wczorajszego wieczora wzięłyśmy dwie dawki( dziś rano drugą) i nie wiem czy to zbieg okoliczności ale ulewanie i zwracanie drastycznie się zmniejszyło(nie zapeszać),teraz trochę ulewa ale to już chyba normalne u takich szkrabików :) a nosidełko to aż jestem ciekawa jak się sprawdzi ::)

ile wasze niemowlaki mają wzrostu ??? moja niedługo zaczyna 2 miesiąc i już pasują na nią ciuszki nr.62!
wszoku6sv.gif

kupiłam wkładki laktacyjne z penatena (johnson&johnson) i są naprawdę rewelka! dobrze że namówiłyście mnie żebym znów spróbowała!
cmok7ir.gif

a za oknem piękna zima :)
ggzima6jz.gif

witam
my wczoraj pojechaliśmy pokukać wózki w k-cach. na autobanie był koreczek, więc stwierdziliśy, że do castoramy pojedziemy przez miasto. a tam było korczysko przeogromne - od krzyżówki mikołowskiej z dworcową do castoramy jechaliśmy półtorej godzinki. masakra totalna była. a dziśidziemy zrobić trochę zdjęć na śniegu (póki jeszcze jest biały). ;D

Karolka: moja kumpela też bardzo chwali wkładki penatena.

mam pytanie: co możecie mi powiedzieć o kosmetykach dla dzieci buebchena?
i jeszcze jedno - czy łóżeczka dla dzieci mają mieć jakieś atesty????

Witajcie! dawno mnie nie bylo...ostatnio dopadly mnie niemile skutki ciazy....meczes ei troszke ale na szczescie mam ginka 02.01 :) zbacze wtedy moja mala:)
Pogoda dzis u nas cudna:)i bylam na badaniach:)
mam pytanie bo bede robic za jakies 2-3 tyg krzywa ...czy zrobic 2 , 3 a moze 5?

cześć Kochane!
Jesteśmy już po szczepieniu. Mateuszek krzyczał wniebogłosy,a mnie myślałam, że serce pęknie!!! :( Teraz póki co to sobie drzemie (dobrze mu robi przejażdżka samochodem). Słuchajcie mój mały też tak ulewał strasznie, że ostatnio on był cały mokry, ja i jeszcze było mleko na podłodze. Pytałam lekarki i mówi, że to niby normalne, ale... biorąc pod uwagę, że jeszcze ma takie niewielkie suche plamki na policzkach podejrzewa skazę białkową. No i dała nam skierowanie do gastrologa. Idziemy 6 stycznia do Centrum Pediatrii w Sosnowcu. Zobaczymy co powiedzą. No i przepisała nam na receptę dwa rodzaje mleka bez białka krowiego: Nutramigen i Bebilon Pepsi (być może przekręciła troszkę nazwy, ale coś w tym stylu). Na początku rozmowy sugerowała, że nalepszy jest Nutramigen, choć podobno niedobry w smaku. Wysłałam męża do apteki i zobaczymy czy Mały będzie chciał jakieś inne. Powiem Wam, że nieco byłam zdziwiona, że jeszcze może mieć alergię, bo dajemy mu NAN HA1. Niestety nie mogłam karmic piersią, bo miałam za mało pokarmu (tak mówiła lekarka w szpitalu jak jeżdziliśmy na kontrolne wizyty, bo Mały po urodzeniu spadał na wadze i nie pomagało żadne karmienie mieszane itd. Wisiał po 3 godz. przy cycu i jeszcze wył straszliwie). Już sama nie wiem jak to będzie z tymi nowymi mlakami. Macie może jakieś doświadczenia w tej sprawie. Napiszcie proszę. A! No i to ulewanie może być też spowodowane alergią. Pytałam też jak przebiega takie badanie gastrologiczne Malucha. Lek. powiedziała, że bada sie tylko dziecko z zewnątrz i ewentualnie wykonuje się badanie krwi. Dam Wam oczywiście znać co i jak.
Pozdrawiam i całuję Was mocno!

Karolinnko mój Mateuszek wży dziś 5700 g. Ubranka o rozm. 62 już są takie w sam raz i częściej ubieram mu już 68. Myślę, że to też zależy od producenta, bo jedne są już dobre a niektóre jeszcze straaaaaasznie wielkie. No i dziś mierzyli mu obwód klatki piersiowej i główki. Oba pomiary: 40 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało?? Znacie jakieś normy w tym zakresie, ile powinno być. Mam nadzieje, że jest ok, bo lek. nic nie mówiła.
Uściski.

reklama
Do góry