reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hello

baska
nie poddawaj się i napisz jeszcze raz;-)

iza ja bardzo chętnie przyjadę do was na plac, tylko poczekamy na ładną pogodę, a piasek w piaskownicy kiedy wam wymieniają?

married szybko macie wyniki naboru do przedszkoli, ja sprawdzę u siebie ale nie wiem czy nie w maju? :rolleyes2:

kaska może tak pokaż na fotkach co tam masz na tej działeczce, jakie kwiatki. Sadzicie tylko kwiatki czy np. cebulę też?

kubusiowa no no jakie śpiochy ja wstałam dziś o 6.30 :-p . Ja cały czas czekam na te wiadomości o spotkaniu? :tak:.

Miłeeeeeego dnia :-).

reklama
Kubusiowa - fajnie, że pogoda się robi, ale ziemia najwcześniej w poniedziałek będzie przywieziona, bo musi obeschnąć. facet stwierdził, że przecież bagna mi nie przywiezie.

Karola - zdjęcia pokażę jak porobię i działkę pomaluję, bo teraz to wstyd. na weekend majowy powinniśmy dostać kostkę do wyłożenia tarasiku. z kwiatków póki co to tylko tulipany rosną, kilka prymulek i czegoś tam jeszcze. ale cebulek do wsadzenia mam jakieś 120szt. ale rozmawiałąm z ciocią i mi móiła, że mam nie panikować, bo ziemia jeszcze nie wygrzana i jak wsadzę to po świętach to nic się nie stanie.

Kubusiowa - no właśnie :( ale jutro spotkanko :))) JUż dziś mierzyłam Julcię w ubranko od Ciebie i jutro przyjedzie w tym do cioci Kasi ;)

Karolinna - ja nie ograniczam teraz produktów, gdzie jest jajko bo jemu wysypka tzn plamki mało kiedy wyskakują. Napewno juz jajka na twardo, które lubi nie dam. Dziwie sie, ze ma współczynnik 5 a objawów takich nie ma. W czerwcu wizyta u lekarki alergolog to zobaczymy co powie bo testy robiła mu pielegniarka.

karolinna - pisalam o spotkaniu dzisja rano w poście i teraz patrze że nie ma tego wcielo mi polowe posta jak to sie stalo nie wiem:szok:

Wiec mysle ze jezeli u mnie to jak tylko bedzie cieplutko, chyba że pierwsze spotkanko w katowicach ale to ja proponuje ten park co kiedys zaraz przed wjazdem do centrum katowic jadąc z mojej strony, bo Iza pisala że gdzies u niej ale ja nie jestem za bo nie bede krązyc po katowicach.

Witam o poranku! :-)
Idę dziś do pracy więc tak na szybko, piękna pogoda,ciekawe czy ciepło będzie. Karolinka przynajmniej skorzysta bo jak będzie ładnie to pojedzie z dziadkami na działkę.

Kubusiowa ja mieszkam obok parku, nigdzie nie musiałabyś błądzić bo oba te place są zaraz przy parku. Ale oczywiście zadecyduje większość ;-). W parku nie ma takich fajnych placów zabaw ale coś tam jest więc nie ma źle.

Wczoraj Karola straciła 3 ząbka!!!! :-D Na jabłku!!! :-D. To już trzeci ale pierwszy który mamy bo dwa wcześniejsze albo zjadła albo zgubiła :szok:.

MIŁEGO DZIONKA!!!!! :-):-):-)

Wczoraj Karola straciła 3 ząbka!!!! :-D Na jabłku!!! :-D. To już trzeci ale pierwszy który mamy bo dwa wcześniejsze albo zjadła albo zgubiła :szok:.

w szokuuuu jestem, a to nie za wcześnie?? co na to stomatolog?? rosną jej już stałe??

ja zaraz spadam na ranczo, wodę dziś puszczają, więc kurz ogarnę w chałupce.

Hello

My po spacerku i chyba dziś umyję okna :-) .

kubusiowa a tobie chodzi o park Kościuszki? ten z wieżą spadochronową? bo tam jest jeden bardzo fajny plac zabaw:tak:.

iza
o faktycznie bardzo szybko, u nas na razie w ogóle się na to nie zanosi .Myślalam że to tak w wieku 7 - 8lat.

kaska sadź sadź, podlewaj ,sprzątaj :-D nie ma to jak się zmęczyć na działce;-).

baska też jestem ciekawa co powie ci lekarz o tej alergii, napisz jak się dowiesz w czerwcu :tak: .

Co u was Zajączek przynosi dzieciom?

ok, idę już myć te okna bo same tego nie zrobią:blink:

miłego dzionka.

Witam wieczorkiem!
O tych ząbkach pisałam już we wrześniu 2010 bo wtedy wypadł Karolinie pierwszy mleczny ząbek w przedszkolu (a drugi w listopadzie), zgubiła go niestety ale zębowa wróżka i tak przyszła:-D.
Też byłam wtedy w szoku, że tak wcześnie bo też myślałam że w wieku 7-8 lat wypadają mleczaki, ale poczytałam na necie i okazało się że wielu dzieciom już w 5 roku życia następuje wymiana uzębienia :-D. Pani pediatra (jeszcze na Brynowie) też mnie uspokoiła że to nic dziwnego i nie była wcale tym faktem zaskoczona, nowy pediatra do którego chodzimy teraz jest podobnego zdania. Ze stomatologiem jeszcze nie rozmawiałam na ten temat ale wybieram się z małą żeby ją obejrzał. Ma już dwa stałe zęby -dolne jedynki, a teraz pewnie wyjdzie dolna dwójka. Ogólnie ma ładne ząbki, bez próchnicy (przynajmniej ja jej nie widzę) odpukać!

reklama
Mojemu Adrianowi też ząbki zaczęły wypadac po 5 roku życia,pamiętam że chodził wtedy do przedszkola.Kacper na razie ma wszystkie mleczaki ale jemu poźniej zaczęły wychodzić to może też coś znaczy.

Do góry