reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Anian- bardzo się cieszę, że się zdecydowałaś. :D
Ja mieszkam w Katowicach.

Iza- a co to za kolezanka, może i ja ją znam.
Świat jest bardzo mały ;D
Ja tez czekam na fotki ze spotkania z Baską ;D

Kaśka- trzymam kciuki za Piotrusia
Jak wrócisz daj znać co i jak.

Karolina- już jesteś pewnie spakowana.
Mam nadzieję, że będziesz miała super pogodę i tak sie opalisz, że Cię nie poznam ;)
I uważaj na motorówki ;) ;D ;)

Chochliku, a kiedy Ty wybywasz na wczasy? :)

Mmm- może będzie jeszcze okazja się spotkać :)

Martaglo- to pewnie jestes ciągle zajęta wymyślaniem odpowiedzi.
Moja Daria to tez było "żywe srebro" i nie wyobrażałam sobie szybko rodzeństwa.
Potem jakoś praca przeszkadzała, aż w końcu stwierdzilismy, że juz ostatni dzwonek ;D

reklama
Anian - witaj :) Miło gościc u nas kolejną Ślązaczkę :)
Kaśka ja również trzymam kciuki za Piotrka :)
Mokkate -ta koleżanka to Bogusia, mama Gosi i Tomka, pewnie Daria się z nimi koleguje :p, a jeśli nie to przynajmniej znają się z podwórka :) Mieszkają w sąsiedniej klatce :)

życzę wam ,dziewczyny ,żebyście miło spędziły czas z bobaskami kiedy kiedy ja i Lenka będziemy wojażowały ;) (tylko nie dziękujcie ;) ) bo kiedy wrócimy to chcemy poczytać dużo postów... oczywsićie nie ZA duzo bo reszty wakacji nam nie starczy :D ;)

mokkate ja też mam nadzieję że wrócę opalona :) zaraz napiszę Ci na priv mój nr kom,rozmawiałysmy o tym dziś :)

iza1 i jak tam ?już po gościach ?

dobranoc laseczki :)

My również witamy nowe mamusie Ślązaczki. Jeszcze do niedzieli coś naskrobiemy. Teraz czas na kąpiel.
Dzisiaj kupiliśmy okulary słoneczne.Ciekawe czy do wyjazdu przeżyją. ::)

Dobranoc ;D

Karolinna już po gościach ;D fajnie że przyjechali, Karolinka poznała nową ciocię i wujka, dostała od nich śliczne spodenki i skarpetki :) A Basia bardzo ładnie wygląda, ma śliczny brzuszek i ciąża wyraźnie jej służy :)

Basia - Karolcia jeszcze raz dziękuje za prezencik :) :-* :-*

Mokkate podejrzewałam ze raczej się znacie, w końcu dzieciaczki razem brykają :)

Dzięki za miłe przyjęcie :laugh: . A dziś u nas bardzo ciężki wieczór :( . Mała męczyła się (i mnie też) żeby zasnąć przez 2 godziny. Teraz już śpi, ale co jej było - nie mam pojęcia :( :( :( . I to mnie najbardziej zawse dołuje, że Patrycja nie chce mi powiedzieć o co jej chodzi ;), w wielu przypadkach wiem o co jej biega ale zdarzają się takie sytuacje jak dziś i pomaga tylko tulenie i szeptanie do niej...I padam już z braku sił. Tak więc dobranoc :-*

Witam,

MMM nocnik... Ja zaczelam dosc wczas, bo jak Sonia miala 6 miesiecy i nie mialam problemow. Co moge poradzic - jest pare metod - sadzanie misiow, sadzanie nawet w ubraniu - byle sie przyzwyczil, sadzac zaraz po spaniu - na 99% cos zrobi i bardzo sie cieszyc, klaskac, sciskac... No nie wiem jak teraz pomoc. Najwazniejsze, to probowac, jak krzyczy, ze nie chce to nic na sile oczywiscie, ale jak spokojnie chce wstawac, to sadzaj czesto, w koncu sie przekona.
No, mozesz tez wpasc do mnie, to Sonia nauczy Grzesia  ;)

Witam kolejna slazaczke w naszym gronie.

Karolina jak jeszcze wejdziesz przed wyjazdem... - przyjemnej podrozy i udanego wypoczynku, bawcie sie dobrze.

Ja mam straszny problem z Sonia ostatnio.
Dziewczyny, ktore byly na dzialce u mnie widzialy jak Sonia bije. To byla dla mnie nowosc i faktycznie myslalam, ze to dlatego ze jest najstarsza i u siebie. Teraz jednak zachowuje sie tak na placu zabaw. Nie chce sie dzielic zabawkami, bije nowe dzieci, zabiera zabawki, krzykiem reaguje jak jej kaze oddac lub zabieram nie jej rzecz... Do tego w ogole mnie nie chce sluchac, powtarzam 4 razy, az w koncu krzykne, to w tedy czasem ja ruszy, ale tez nie zawsze....
Nie wiem co mam robic, ostatnio sobie z nia nie radze. Jak to kelejny okres buntu, to robi sie nieciekawie.

Pozdrawiam,

sandros..... jak to czytam to już się boję... ale może Soni to przejdzie......

Karolinna.... owocnego odpoczynku......

martaglo... okularki bombowe

anian... witaj w dróżynie
iza1 pisze:
Karolinna już po gościach ;D fajnie że przyjechali, Karolinka poznała nową ciocię i wujka, dostała od nich śliczne spodenki i skarpetki :) A Basia bardzo ładnie wygląda, ma śliczny brzuszek i ciąża wyraźnie jej służy :)

Basia - Karolcia jeszcze raz dziękuje za prezencik :) :-* :-*

reklama
sandros pisze:
Witam,

MMM nocnik... Ja zaczelam dosc wczas, bo jak Sonia miala 6 miesiecy i nie mialam problemow. Co moge poradzic - jest pare metod - sadzanie misiow, sadzanie nawet w ubraniu - byle sie przyzwyczil, sadzac zaraz po spaniu - na 99% cos zrobi i bardzo sie cieszyc, klaskac, sciskac... No nie wiem jak teraz pomoc. Najwazniejsze, to probowac, jak krzyczy, ze nie chce to nic na sile oczywiscie, ale jak spokojnie chce wstawac, to sadzaj czesto, w koncu sie przekona.
No, mozesz tez wpasc do mnie, to Sonia nauczy Grzesia ;)
Ty właściwie zmobilizowałaś mnie do nocnikowania :D , mam nadzieję że wkrótce będą postępy, a właściwie skąd on może wiedzieć po co go tam sadzam :p W razie niepowodzeń przyjedziemy na korki :p Sonia ślicznie korzysta z nocniczka :)
A co do bicia dzieci, to wydaje mi się (doświadczenia brak) to tłumaczyć i tłumaczyć aż do znudzenia.

karolinna wypoczywajcie :)

witaj anian a skad dokładnie jesteś ??

martaglo okularki pierwsza klasa :D

muszę się pochwalić, że nauki pływania nie poszły w las. Grześ dzisiaj ślicznie pływał w basenie, co prawda ogrodowym, ale o głebokości ok 70 cm. Jesteśmy pod wrażeniem :)

Do góry