• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej!

właśnie skończyłam drukowanie kolejnej ostatecznej wersji mojej pracy ::)

mokkate dziękuję za zdjęcia :) chyba będę baardzo bogata, że nas nie rozpoznałaś :P , a i szkoda ze nie było okazji pogadać :(

sandros zaczęłam sadzać Grześka na nocniku, ale on wyciąga rączki do wstawania i nie bardzo chce siedzieć. Podejrzewam że to normalny odruch, próbuję go zabawić, ale nic z tego. czy masz może podobne doświadczenia ? Wiem że kiedyś już sie wypowiadałyście na ten temat, ale nie bardzo pamiętam ::)
Samolotem na pewno będzie wygodniej i szybciej :)

iza karolinka rzeczywiście jest silna :) no to podejrzewam że szybko będziesz musiała za nia biegać ;)

bogi witaj i świetnych wakacji z całą rodzinką :)

karolinnko do Ciebie przylecę jak wrócisz no i jak ja będę na miejscu. Jesteś na pierwszym miejscu na liście spotkań :)

kaśka powodzenia w Krakowie, trzymam za Was kciuki po piewrsze za bezpieczną podróż w tym upale, po drugie za Piotra żeby dzielnie ją zniósł, a po trzecie za właściwą diagnozę i żeby wróciło wszystko do normy.

pora spać :)

reklama
Jutro planujemy wyjazd. Myślałam że przez ten czas zaoszczędzimy na prądzie... o święta naiwności ::) za podlewaniem kwiatów opowiedział sie mój brat i dostanie dziś klucze a z racji tego że nie ma on w domu netu, to tu bedzie korzystał ::) ;) cos mi sie wydaje że przez ten czas on się tu przeprowadzi :D ;) zaraz lecę dzwonić do pkp popytać jak to jest z tym przedziałem dla matki z dzieckiem :)

iza sukienkę przerobioną ze śpiworka podziwiałam juz wcześniej na stronce karolki ;)

martaglo urocze są takie pytania... "a dlaczego" ,"a po co " ;)

kaśka76 szczęśliwej podrózy i powrotu.

mmm chciałabym zobaczyć tą listę spotkań :P ;)

BOGI miłych wakacji :)

miłego dzionka
ekartkas322oneczko8sr.jpg

Karolinna - szczęśłiwej podróży i udanych wakacji, i oby Lenka była cały czas grzeczniutka! A co do sukienki to Karolka ma dwie takie, ta druga jest wykończona na biało, a ta na biało czerwono. Fajne są bo przewiewne i wygodne dla małej :)
Aha i wczoraj zapomniałam złożyć gratulacje z okazji nowych postępów Twojej córci, a więc GRATULACJE DLA LENKI!!!
Mokkate ciekawe czy mnie widziałas, zabawiłam pod Twoim blokiem dłuzej wczoraj, bo mieszka tam moja koleżanka :P byłam nawet u niej w domku nakarmić mojego szkraba. Nie byłam pewna czy ona mieszka w tym bloku a wczoraj zobaczyła mnie z okna :P.

Karolinna- gratulacje dla Lenki. Pewnie szybko będzie chodzić :) i udanych wczasów oby pogoda dopisywała :)

Iza - babcia Karolinki ma talent do szycia. śliczniutkie te sukienki :)

Frezja, Martaglo, Sandros- też przy wózku bede zwracała uwagę na to żeby raczej rączka byla przekładana bo uważam że to jest bardzo duży plus, raczej bede musiała kupić głęboki+spacerówka bo jednak macie racje w chłodne i zimne dni też chodzi się na spacery. W końcu trzeba dziecko przewietrzyć :) Jak ja już nie moge się doczekać swojego dzidziusia. Jak patrzę na mamusie z dziećmi małymi to aż łza kręci mi się w oku a mąż mówi wtedy, ze my też bedziemy niedługo mieć takie kochane maleństwo. Mówi, że staje sie juz taką mamusią :)

Kaśka76- szczęśliwej podrózy i aby z Piotrusiem wszystko było dobrze.

Dziś wstalam o 10 od bardzo dawna nie spało mi się tak dobrze chyba wczorajsza podróż w góry koło Wisły mnie wykończyła :) Zaraz biorę sie do sprzątania, upiekę ciasto na wekend i po południu jadę odwiedzic moją koleżankę ze studiów czyli Izę1 zobaczę jej córeczkę :)

Ło matko,jak mnie tu dawno nie było....................
Poczytałam troszkę,naoglądalam się zdjęć waszych pociech......jak one szybko rosną.............szok! A ja wiecznie w pracy,teraz urlopy więc padam na ryjek jak wracam po dyżurze,bo jest nas mniej a pracy coraz więcej.Do tego mam zastępstwo w jednej z przychodni dziecięcych jako położna rodzinna...ta co was nawiedza po powrocie do domku ;-))
jak mogę coś wtrącić........... Basiu,nie inwestuj w laktator na zapas.Może się wcale nie przydać i szkoda kasy.Laktator jest wtedy konieczny,kiedy z jakiejś przyczyny nie możesz karmić bezpośrednio z piersi,np. kiedy musisz szybko wracać do pracy lub szkoły i chcesz zostawiać mleko dla bobasa.Wtedy trzeba się zastanowić jakiego typu laktator będzie najodpowiedniejszy.Masz na to czas,jak będzie potrzeba to poradzę ;-))
Kobitki moje dzielne,z braku czasu mniej się udzielam choć czasem w locie zaglądam do was.Jesli w czymś mogłabym pomoc to zawsze gg dziala ..... 4933890
A teraz śmigam do garów.....jedno tylko(najstarsze ;-)) ) dziecko mam w domu,smerfy się porozjeżdżały....Gosia biedna w wakacje bedzie operowana na laryngologii...trochę jej to psuje wszystko.a nawet nie trochę bo potem jedzie do sanatorium(jest na mnie o to zla). Maciek od wczoraj na obozie harcerskim......w jakiejś wsi,zero kontaktu do powrotu.Nawet nie wiem gdzie dokładnie są te Siamoszyce.gdzieś w jurze krakowsko-częstochowskiej.
OK......popaplałam..........-papapapappapapapapa

dziewczyny poratujcie mnie... gdzie na ligocie-brynowie można dostać parasolkę do wózka? taka jestem zła i ogólnie bezsilna że nie wiem co robić. ewentualnie jakiś sklep w centrum ???

Karolinna - dobrze ze zajrzałam to może Ci pomogę :P Mój mąż oglądał parasolki na Brynowie, na ul. Jankego w sklepie Ala ma kota, nie wiem czy wiesz gdzie, to jest niedaleko Leclerca :) nie pamięta dokładnie po ile ale chyba ok.33 zeta, mnie sie wydaje że wtedy mówił więcej ale nie jestem pewna :)

No to porządeczki porobione, obiadek ugotowany, dzidzia grzecznie drzemie, teraz tylko czekać na gości ;) czyli Basię z mężem i ich maleństwem w brzuszku :) W ogóle zapowiada się gościowy weekedn, jutro ma wpaść moja siostra z mężem i synkiem, a w niedziele koleżanka z chłopakiem :)
Miłego dzionka!

Witam
Ośmielona przez mokkate postanowiłam się do Was, Ślązaczki, wprosić na pogaduchy.  :)
Mieszkam koło Gliwic, mam prawie już 4 miesięczną córcię, która nie lubi spać w dzień...ale przy tym jest strasznie kochana i słodziutka (wiadomo, że tak piszę skoro matką jestem ;) )
Teraz się obijam, bo udało mi się uśpić mojego szkraba (nie spała od 9 i zasnęła o 13:30) i postanowiłam coś szkrobnąć. Mam nadzieję, że się u Was zadomowię jeśli oczywiście przyjmiecie mnie do Waszego grona ;D
Miłego dzionka  :laugh:

reklama
iza za zyczonka fajnych wakacji nie dziękuję :D a za pomoc z parasolką dziękuję :) pogadam o tym z mężem jak przyjdzie z pracy :)

iza1 i baska tylko proszę fotki ze spotkania ;D

anian no jeżeli mokkate cię poleciła... ;D to witaj w naszym gronie :D moja mała też od pczątku mało spała w dzień ale nie aż tak jak twoja ;)

ja mam juz gotową zupkę :) czekam na moją drugą połówkę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry