• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć Dziewczyny!
Karolinna ten Twój wózek jest bardzo fajny i też bym taki kiedyś chciała kupić, powiedz mi tylko czy on się rozkłada do pozycji leżącej?
Co do licytacji to się poddaliśmy, zamówiłam wczoraj małej takie krzesełko: http://www.allegro.pl/item119482151_nowe_krzeselko_do_karmienia_corr_promocja_.html  też fajne a przy okazji nowiutkie :)

MamaBoo szkoda że nie widzisz zdjęć Karolinki, swego czasu Mokkate też nie widziała, ale jak zaczęłam wstawiać przez ImageShack to zaczęła widzieć (chyba),  a zdjęcie w podpisie widzisz? Przepraszam że nie wysłałam Ci wtedy ma maila zdjęć, ale wysyłanie zdjęć trochę trwa, więc ponownie zapraszam się na stronki mojej córci. Najwięcej zdjęć jest na bobasach (www.karolinka09.bobasy.pl). Ja na Twojej stronce też byłam, a jak znajdę więcej czasu to dokładnie się z nią zapoznam :)

reklama
Karolinna - ja nie mam przepisu na gulasz do placków ziemniaczanych. MamaOla chyba ma tak jak sałatki. Ja jeszcze placka po węgiersku nie robiłam jedynie jadłam w barze bo mój mąż nie lubi wogóle placków ziemniaczanych a z gulaszem zje ale mimo tego nie zabierałam się nigdy do tego bo bałam się ze jak zrobię to potem musiałabym sama to zjeść.

Iza - fajne krzesełko. Jaki kolor wybrałaś. Ten jasny z misiem???

Gumecka - witam w klubie....Ja też jestem z Zabrza ;)

Dziś mam wizyte u lekarza na 17,15 nie mogę się doczekać kiedy małego zobaczę na usg i dowiem się ile już waży :laugh: Mam nadzieje ze wszystko jest w porządku.

no i Lenka już drzemie :) mam nadzieję że pośpi dłużej niż rano ::) :)

mamaboo tak mam retro :) ten wózek bardzo mi się podoba ale tylko w tym kolorze właśnie ;D inne nie oddają jego urody ;D A Rafał w koncu moze zacznie się zastanawiać nad swoim zachowaniem choć pewnie juz go dziwi że tak postepujesz :) życzę Ci wytrwałości :)

iza wózek rozkłada sie do pod kątem 30o ,czyli prawie na leżąco :) w sumie tak jak na leżaczku :) krzesełko do karmienia jest ładne,jak dla mnie to identyczne jak to które miałaś licytowac ;) :) .

baska fajnie tak chodzić do lekarza i na każdej wizycie usg :) ja nie miałam tego przywileju :P no ale nagraną Lenkę na płytce mam i to najważniejsze ;D

no i mam pierwszy skutek ząbków Lenki na moich piersiach ::) wczoraj mnie lekko dziabnęła i do dziś przy karmieniu z tej piersi boli :P nie wiem czym można to smarować zeby zagoić szybciej ?

lecę przygotowywać obiadek :) a teściowej wciąż niet ::) fajnie jak przyjdzie popołudniu :) .

Chochlik jakoś to wytrzymasz :) No ciesz się, ciesz, że masz takie duże dzieci, bo nie wyobrażam sobei Ciebie remontującej i biegającej za bobasem jeszcze :)
Izuś ja właśnie w pracy nie mogę nawet wchodzić na imgeshacka i dlatego nie widzę zdjęć, bo stronka jest zablokowana przez naszego UKOCHANEGO administratora :/
Jak jestesmy u rodzicóe Rafała to widzę. Własnie wchodzę na bobasy i oglądam Karolcię. Ja też sobie tam załaożyłam album - tylko muszę zdjęcia powklejać :) :)
Basia na pewno wszytsko będzie ok, ale doskonale rozumiem Twój niepokój - ja też zawsze bałam się przed USG, że coś będzie nie tak. A najbardziej to przy końcowym w 8 msc, kiedy dowiedziałam się, że Nasze Boo to .... chłopiec (przez 8 msc. mówiłam do niego per Gaja :) ).
No a ja za godzinkę z minutami do domciu - och jak dooooobrze. Mam nadzieję tylko, że mi Rafał humoru nie popsuje:)
Całuski i na wypadek gdybym się już doponiedziałku nie odezwała to : pa pa:)

Basia z tym krzesełkiem to trafiłaś w 10  :D Te właśnie wybraliśmy :) A co do USG to podobno nie jest dobrze tak często mieć, no ale Twój lekarz chyba wie co robi.
Karolinna fajnie że ten wózek się tak rozkłada, a krzesełko myślę że będzie ok :) Moja mała też teraz drzemie, chyba już z godzinkę śpi :) Ja niestety nie mam jej na płytce jak była w brzuszku :( ale trudno, może następną dzidzie bedę mieć ;) A co do ugryzienia to nie wiem czy można smarować, ja na początku miałam tak że raz leciała mi krew i posmarowałam to maścią (tą którą sprzedają w szpitalu chyba z Medeli) i od razu pomogło, a wtedy jeszcze odciągałam laktatorem i pamiętam że po chwili mogłam odciągać i krew już nie leciała.

Karolinna ... oj sama ich nie robię kupuję takie gotowe zestawy, głównie z białą kapustką, marchewką, porą, a sama to jedynie buraczki robię ... może jak mi się rodzinka rozrośnie to będzie mi się opłacało robić, ale póki co dla 2 osób to wolę gotowca kupić ;)

baska ... my byliśmy z tych co to niby nie chcą wiedzieć, a teraz już nie możemy się doczekać września

A tak swoją drogą .... robiłyście USG 3D lub i 4D .... do czego to potrzebne poza własną próźnością i chęcią podejrzenia maleństwa ???

mariaola ;) a usg 3D i 4D jest niepłatne,czyli wskazane na recepcie, jest wtedy gdy na zwykłym usg wyjdzie coś nie pokojącego,np.coś nie tak z wątrobą dzidzi ,przykładów możnaby mnożyć mnóstwo , mnie gina odradziła dlatego że dzidzia byłaby bardzo zmęczona tym badaniem,żeby je zrobić trzeba conajmniej godzinę jeździć ta głowicą po brzuchu ::) no a ja miałam ciąże zagrożoną ::) . Ale fajne to na pewno jest dla tego efektu ;) .

MamaBoo w sumie teściowa może się do czegoś przydać, bo tak na dobrą sprawę to po co ci ten cały kołowrotek z zakupami, gotowaniem i planowaniem, ja tam sie na moją za to nie obrażam, a w zasadzie wydaje mi się, że to jej jedyna zaleta :D :D :D

Karolinna ... oj dziś masz wizytację, więc musisz się spisać ze sprzątaniem ;) a ta maśćto MALTAN, ale pewnie w aptece ci polecą coś jeszcze innego

baska powodzenia u gina, ja się już nie mogę doczekać kolejnej wizyty i USG .... eh mogłabym mieć w domu przy łóżku takie USG lub chociaż ustrojstwo do słuchanie tętna dziecka :D A co do placków to przecież możesz zrobić gulasz i podać go mężowi z czym tam lubi a sobie usmażyć parę placków i żaden problem :)

reklama
Karolinna ..... heh a na moich stycznióweczkach to jest jakaś masowa paranoja z tym trójwymiarem .... wszystkie na to latają, nawet prywatnie i płacę po parę stówek. Ja myślałam podobnie, że jest to konieczne do lepszego zbadania maleństwa, w razie wątpliwości gina, ale gdy wszystkie zaczęły biegać na to USG to pomyślałam, że jestem conajmniej wyrodną matką ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry