reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Ale przyszłam wkurzona z dworu,byłam z Lenką w piaskownicy i przy Lence sie kręciła taka dziewczynka... obróciła się nagle i kichnęła małej w twarz a ta matka mówi ,no tak bo ona ma teraz katar,patrzę u tu tej "smarkatej" leci z nosa że nie wiem co!!! co za beznadziejna,nieodpowiedzialna matka >:D rozumiem że chce wyjsć z dzieckiem na dwór ale nie do piaskownicy gdzie jest pełno dzieci :mad: .Teraz to się tylko modlę zeby mała jeszcze miała te przeciwciała z mojego kataru! :( ale jestem z ł a . :mad:

tak to jest z tymi facetami, że wykorzystują to, że nie chce nam się patzreć jak wszystko robia ślamazarnie i po prostu każdą rootę domową itp . specjalnie zawalają bo wiedzą ze wspaniałe kobiety zrobią to za nich.trzeba raz pozwolic zeby konswekwencje lenistwa ich dopadły :mad: gdzie ci faceci którzy nas adorowali gdy nie było dziecka,gdy bylismy przed ślubem...a teraz ? ja się na to nie godzę :p

.baska weź się wykuruj zanim urodzisz bo będzie niewesoło.Acha,w pierwszym trymestzre herbatka z malin moze wywoływać poronienie a w ostatnim szybszy poród ;) .

iza tez mam takie dni że myślę ze gorzej być nie moze! ale zawsze moze ... ;) wiec pomyśl że i tak jesteśmy szczęściarami! mamy cudowne dzieci! jakby nie było meżów też mamy :D mamy gdzie mieszkać itp ;) .

Lenka po obiadku,śpi sobie :) a na popołudnie planuję wyjście na pobranie krwi Lenki ::) stresa mam nieziemskiego ::) czy nie bedzie małej bolało :(

pozdr.

Karolinna- bo wybierasz niewłasciwe piaskownice. ;)
A tak poważnie, to rozumiem Twoje oburzenie. Poczekaj jak wyślesz małą do przedszkola po wykurowaniu kataru a wróci z jeszcze większym... brrrr :mad:
Niektóre mamusie dają paniom przedszolankom antybiotyki do przymowania przez dzieci..
Grube nieporozumienie....

Iza- mój Grzegorz zawsze powtarza "Faceci są prości. Ty mów do mnie prosto, to zrozumiem" ;D
A próbowałas porozmawiac z mężem? Może on nie wie, że to dla Ciebie takie ważne.
Ja chyba też mam dużo testosteronu, bo wolę okazywanie uczuć każdego dnia niż z okazji świąt.
Ale ludzie się różnią..(a faceci w szczególności ;))

Brzuchatki- bardzo fajnie czyta się Wasze posty. :) :)
Ja już prawie nie pamiętam jak to było.... ;)
Tez nie mogłam się już doczekać rozwiązania...

A Martynka własnie zjada dwie łyżeczki zupki.
Jej mina nie wskazywała na zachwyt,
a oczka pytały "Mamusiu, ty mnie chcesz otruć??? Za co???"
No i ledwo się zapisałam do pediatry sprezentowała taką mega kupę, jakiej jeszcze nie było.
Lekarka powiedziała, że tak może być i sie nie przejmowac .
Chyba, że zacznie dziecko się męczyć, mieć bolący brzuch
i kłopoty z oddawaniem "tego co natury" ;D

36253ma9.gif

Mariaola to nie wina formatu zdjec tylko coś z zasilaczem już mam 3 ,a ajeszcze mąż mnie "molestuje " że musi płyte zmienić i karte ::) ::) a ile kasy to pochłania ::)szok
.........A pozatym fajnego masz meża też bym chciała zeby mój kochaś raz od siebie coś zrobił kwiatek i itp . a nosił ale przed ślubem ;D ;D ;D ;D ;D ;D cyba teraz uważa że nie potrzeba ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
iza dziś sie czujesz ,wszystko już gra :)
Karolka cóż za nieodpowiedzialna matka ja odrazu bym jej uwage zwróciła :mad: :mad: mokate
ma racje zaczniesie dopiero w przeczkolu ::)
Dziś oczywiście po spacerku , idziemy jeszce wyczaiłam fajny plac zabaw i tam chdzimy .Co prawda mamy na osiedlu ale zamiast dzieci siedzą tam wiecznie stare dewotki co nie mają nic do roboty tylko ploty .........na odszczał z nimi
killertq6.gif

Witajcie kochane :)

Moja Emilka daje mi popalić :( ciągle by tylko jadła,a juz nie wspomne jak bardzo wymiotuje :shock: Dzisiaj byłam z Emilką u lekarza,bo te wymioty juz mi sie nie podobały :( okazało się,że się przejada i żołądeczek jej wybija to mleczko i dlatego jest ciągle głodna i męczymy się przez to obie :( Pani doktor kazała jej troche ograniczyć piersi i trzymać ją zaraz po jedzeniu jak najdłużej w pozycji pionowej na moim brzuchu,by jedzonko się ułożyło w brzuszku :) Udało mi sie kupić również dzisiaj,za poleceniem mojej znajomej super smoczek :) W kształcie piersi,bo inne zaraz wypluwała i był odruch wymiotny. Nowego smoczunia przyjeła rewelacyjnie :) Moze pomoze mi i Emilce sie uspokoić ;) A mała w ciągu 10 dni przybrała na wadze 700 gram.

teraz uciekam bo mała juz mnie woła :) do napisania :)

Wróciłam z malą po spacerku :) i po pobraniu krwi...ale sie nastresowałam! :o i to nawet słusznie! ::) na początku pobierał małej krew jakiś młody facet i miał całe rękawiczki pobrudzone krwią Lenki tylko nic nie zostało w pojemniczku ::) :p dodam ze Lena płakała :cry: , na drugie pobranie przyszła jakaś młoda kobitka i wszystko poszło składnie i szybko i bez płaczu :)

Na spacerze byłyśmy 3 godziny :) jestem zmeczona ::) ;)

Lenka od dwóch dni zajada się brzoskwiniami,oczywiscie w rozsądnych dawkach ;) ale smakuje jej ze hej :D no i teraz mi sie przypomniało że jak byłam w drugiej połowie ciąży to się zajadałam brzoskwiniami!! maż musiał mi kupować bardzo często ;) i takie swieże i te z puszki :) chyba coś w tym jest :)

no i się pochwalę ze zauważyłam coś! ;D jakoś wcześniej mi się nie skojarzyło :p ale jestem spostrzegawcza ze ho ho ::) :p Zawsze jak widzimy pieska to mówię Lence "ale ładny piesek! piesek robi hau hau" :) i dziś się zorientowałam ze Lenka bardzo często jak widzi psiaka to wykrzykuje dosyć szybko i rytmicznie "ha ! ha!" dziś sobie zajarzyłam o co jej chodzi :o . Powiem wam szczerze że te nasze dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje :) więc trzeba przy nich uważać co się mówi ;)

mokkate super że Marynka oddała to co natury ;D hm,domyslam sie ze ciuszki poszły do prania ;) a męczyła się przy tym ? a jaką zupkę zjadła Martynka ? przekazałaś Darii gratki? :) .ty i za duzo testosteronu :D trzymajcie mnie bo padnę ;D ;)

oliwka nie zwróciłam uwagi, bo pewnie miałabym w tej babce wroga a ja chciałabym tam przychodzić ze względu na Lenkę, bo tam jest dużo małych dzieciaczków a ona tak lubi przebywać w ich towarzystwie! ::) jak ja nie lubię starych dewotek!!! poprosze fotki z waszej wyczajonej nowej piaskownicy :) a co do przedszkola...to może można jakoś uodparniać ?

czarnulka no to teraz masz mleko ze wow :o dobrze ze to tylko świadczyło o przejadaniu się Emilki a nie nic innego!kiedy ty odpoczniesz ? ::) co z ta opiekunką ?

miłęgo wieczoru,lecę cos upichcić :)

a propo ,pora mi na odchudzanie :p .

Witam,

Karolina o swoich urodzinach tez nie pamieta, w zeszlym roku bardzo sie zdziwil jak rano zlozylam mu zyczenia i to nie bylo udawane zaskoczenie... Ale meza Izy juz nie bede usprawiedliwiac, bo z jej opisu to bylo zachowal sie niewporzadku.
Zajecia sa raz w tygodniu w czwartki i martwie sie, bo do dzis mialam zadzwonic z potwierdzeniem, ze Sonia bedzie uczeszczac, a ja bylam u mamy i zupelnie o tym zapomnialam, mam nadzieje, ze jak jutro zadzwonie, to nie bedzie za pozno :(
Co do piaskownicy, to ja mam stale grono, wiec u nas nie zdazaja sie takie przypadki, a tak zawsze oblegamy piaskownice, ze sporadycznie przychodzi nowa mama... No, ale w parku sa 4 piaskownice, wiec nie zebysmy zabieraly innym dziecia radosc :p
Swoja droga, to fajnie tak wyjsc do parku, Sonia ma swoje grono kolegow i jedna kolezanke 8), a ja mam z kim pogadac... Dzieci sie fajnie bawia, a my mamy troszke chwili dla siebie.

Pozdrawiam,

Witam wieczorkiem!

Dzisiaj moja forma psychiczna w lepszej kondycji dzięki mojemu męzowi i oczywiscie wasza jesteście super mozna liczyć na dodanie otuchy!!!

sandros - dzieki, bardzo mnie podniosłaś na duchu!!! ;D, ja taka panikara jestem :-[

anian - duuuuuuuuużo zdrówka dla Pati z okazji półroczku ;D

oliwka - fajniutka córcia, ale pociecha dla mamusi co?! ;D

mokkate - nagraliśmy krótki filmik z pierwszych podrygów raczkowania, są super zapraszam na seans!! :laugh:, gratki dla Darii oby tak dalej, dobrze że Martynka juz po wydaleniu ......co trzeba ;)

mamabo - silny chłopak z Oskarka oby tak dalej!! ;

baśka - wracaj szbciutko do zdrówka, co bys nie przywitała synusia chora ;) ale suwaczek idzie do przodu oj oj oj ;D

karolinna - ja bym chyba nie wyrzymała i kobicie zwróciła uwagę, są ludzie i młotki :mad:, a Lenka niech sie broni przed zarazkami ;D

mariola - mówiłam że jarki to fajne chłopaki, mój Jarek to też taki romantyk

iza1- nie bede cię okłamywać i tłumaczyć twojego męża że tak wyszło itp. po prostu achowął się nieładnie rozumię ciebie że nie chodziło ci wcale o prezent czy nawet kwiatek ale mógł cie przytulic poszeptac do uszka, tylko ty nie wpadaj od razu w panike bo to jeszcze nie swiadczy że cie nie kocha i że wasze małżeństwo nie ma sensu!! jak to nie ma a wasza Karolinka to co ::) to nie SENS, to wasza siła na wasz zwiazek i miłość o którą sie walczy razem nie poddawaj sie i porozmawiaj z mężem co cie boli.
Może po prostu jesteś zmęczona i żle oceniasz całą sytuacje więc głowa do góry.
Nikt nie mówił że bedzie łatwo - mówi ci to szczęśliwa mężatka z 11-letnim stażem ;D ;D

Ewcik - a co sie z toba dzieje ::)!

Witam!

Iza, oj nie dałabym mu zapomnieć, że tak się zachował...Mój mężulek też nie z romantyków, ale do łba trza mu było tłuc pewne rzeczy...i powoli już z górki ze starymiświętami, ale pod górkę z nowymi ;)

kubusiowa czyli do czegoś się przydajemy ;) i chyba o to w tym pisaniu chodzi :)

czarnulka widzę, że chcesz utuczyć Emilkę, oj a co na to Wiki??? Odpoczywaj ile możesz :)

brzuchatki, trzymajcie się dzielnie, nie róbie sobie większych szkód (oprócz rozwalonych paluszków ;) ) i odpoczywajcie na przyszłość.... :laugh:

mokkate ja zwsze wiedziałam, że Martynka wie jak się zachwać ;) a próbowałaś jej dać śliwek żeby więcej robiła kupkę???

Mama Boo jak czytam silny ten Twój szkrabik :) a jaki duży...aż dziwne, że ma dopiero pół roku z kawałkiem ;)

A moja gwiazda sama sobie zrobiła prezent na pół roczku i pozwoliła powiększyć swoje uzębienie o lewą dolną jedynkę ;D . Od wczoraj zaczyna jadać jak jestem w pracy :) bardzo się z tego cieszę. A ja jak zwykle prawie śpię nad klawiaturą ale obowiązkowo trzeba przeczytać sobie Wasze posty...
Trzymajcie się cieplutko :)

reklama
Do góry