reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

Iza niebardzo rozumiem dlaczego w misce... Ja tez mam brodzik, jak juz Sonia troche wyrosla z wanienki, to bezposrednio do brodzika - jaka byla szczesilwa, ze ma taka przestrzen do zabawy...

Bernadetka co masz za vika? Ja chcialam kupic, ale jedyny dostepny podobno na rynku, to nie jest dla dzieci ponizej 4 roku zycia.

Basia super, ze masz kogos kto zajmie sie Kamilkiem.

Kasia Pioterk juz duzy. A widac dobrze sobie siedzi i rwie sie do raczkowania. Pamietam, ze pisalas, ze lekarz powiedzial, ze chodzic dlugo nie bedzie... Nie rozumiem.

Kubusiowa mam nadzieje, ze babcia jakos z tego wyjdzie.

U nas wsumie dobrze. W koncu prawie uporalam sie z porzadkami - jeszcze tylko taka kosmetyka jak pastowanie podlogi, zaniesienie pare gratow do piwnicy, wypucowanie lazienki - ale to juz w sobote.

Rafal wyszedl dzis ze szpitala. Pojechal zamias do nas to do mamy i tam bedzie pare dni :wściekła/y: Czasem mam wrazenie, ze my jestesmy tylko na dostawke, urozmaicenie jego zycia :wściekła/y:

Pozdrawiam,

reklama
Sandros w misce po pierwsze dlatego, że brodzik mam dość płytki, w misce ma więcej wody, a jest naprawdę dość duża, po drugie w brodziku gorzej utrzymać czystość musiałabym go codziennie dokładnie szorować, bo przecież stajemy tam nogami, Karolinka jest jeszcze trochę za mała na kąpiel w samym brodziku, tak mi się wydaje. Na pewno w pewnym momencie będzie się kąpać w samym brodziku :-) :tak:
Wklejam fotusie:
Pierwsze zdjęcie - tak Karolcia wczoraj spała po przekręceniu się na brzuszek, daję jej podusie po bokach bo lepiej jej tak zasnąć, zostało z czasów kiedy nie pozwalaliśmy jej spać na brzuszku.
Na kolejnych widać jak Karolcia siedzi - sama tak siada :-) a na ostatnim dzisiejsza pełomowa kąpiel :-)

Mokkate mam pytanko do Ciebie, Martynka je już w wysokim krzesełku czy w leżaczku:confused: Chciałabym na Wigilii użyć już krzesełka i nie wiem czy nie za wcześnie, ale skoro już siedzi to chyba mogę:confused:

Ostatnio mam problem znowu z Karolcią, już nie robi wieczornych koncertów przeszło jej, ale za to często się w nocy budzi, płacze, nie wiem co jest grane, chyba bardzo potrzebuje mojej bliskości. Jak ją przytulam to się uspokaja i jak wezme do łózka to śpi, a do łózeczka to zaraz krzyk. Mam nadzieję że jej to przejdzie.

Sandros: on od dawna siedzi prosto i wyrzuca ręce przed siebie, ale nogi pozostają w miejscu, nie potrafi ułożyć siędo raczkowania. jest to okreslone jako nieprawidłowy stereotyp i b.niskie napiecie,. nie powinniśmy go tak sadzać, ale co zrobić, aj kleżąc drze się strasznie. a z drugiej strony ryzykujemy nieprawidłową postawę. niekiedy nie da się nad nim zapanować. póki rehabilitacja nie będzie dawała widocznych rezultatów ma jak najmniej siedzieć, a zakaz jest na stawianie. nosić też mamy go w odpowiednim ułożeniu. się nie znam, ale wierzę, że mówią dobrze.Kubusiowa: trzymam mocno kciuki.

Izka to trzymam kciuki za Malutką żeby szybko wyzdrowiała!!! A TWoja panienka rozkoszna widac ze KArolci podobał sie pomysł z miską a zdjęcie jak śpi normalnie aniołeczek !!!! Co prawda nie mnie pytałaś ale co do krzesełka to wydaje mi sie ze jak najbardziej mozesz ją w nim posadzic w Wigilię

Kubusiowa będzie dobrze !!!!

Bernatka ale długaśna ta Twoja Nati i taki słodziutki uśmiech a chyba trzeba bedzie w wiekszą michę zainwestować ;-)

Kaśka a jakbyście na basen z młodym chodzili to nie przynioslo by to jeszcze lepszych efektów ???

Izka jak Liwcia chciała u nas spać to w nocy lądowała do nas i tak do rana, a teraz ładnie śpi u siebie !!!! Ja tez bardzo lubię z nią spać mimo ze czasem kopniaka dostanę w twarz :eek: bo śpi w każdą strone byle nie tak jak trzeba !!!

Hejka!

Justyna Martynka jest już zdrowa i wczoraj wyszły ze szpitala :-) strasznie się cieszę bo martwiłam się o nią.
Ja Karolinkę zawsze biorę do siebie rano, często budzi się ok. 6 i wtedy śpi już ze mną w łózku jeśli nie chce w łózeczku, dziś ładnie spała w łóżeczku ale musiałam ją dosyć długo tulić bo płakała. Jak jesteśmy w trójkę to ciężko się zmieścić w wyrku :baffled: za dużo miejsca zajmujemy :-D

hej babeczki
zas wczraj nie miałam czasu ,pierogi robiłam ,zakupy na dodatek sie rozchorowałam gardło ledwo mówie:wściekła/y:tesciowa chdzi do nas a ona tez chora i chyba mnie zaraziła:wściekła/y:napewno Oliwke tez to nie ominie bo juz zaczyn kaszlec i to na świeta :wściekła/y: za wczosu musze jej dac cos.Wczoraj u nas była w tesko ta wielka ciezarówka oswietlona z coce ale fajnie porobilismy zdiecia ,i z mikołajem ale na necie beda jutro dopiero ,konkursy dla dzieci mialy frajde dzieciaki aliwia wstydziła sie mikołaja:szok:myslałam ze bedzie sie bała ale ja ja narecach trzymałam a tam dziciaki płakały bo sie bały:tak:
kubusiowa oby z babcia było dobrze ,napewno bedzie:tak:
bernatka kaśka iza super dzieciaczki z waszych pociech:-):tak:
o ktos dzwoni z rana:szok:zajrze póxniej :tak:

reklama
:-) witam

Dzieki za dodanie otuchy:tak:

U babci poprawa stanu, zagrożenie mineło wprawdzie jeszcze pod aparatmi ale prawdopodonbie na święta może byc w domku:tak: . Lekarz stwierdził ze gdyby nie dostała sie do szpitala to mogła by noc nie przeżyć w domu:no: :-(. Ulga ogromna:happy:

Dziewczyny boskie te dzieciaczki na fotusiach, a w tych miskach w czasie kąpieli:-D

Do góry