reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Czarnulka mnie się udało w końcu przedwczoraj kuchnie skończyć, ale jeszcze musiałabym wymyć lodówkę i wszystko co na niej jest :sick:

Dziewczyny przepraszam że Was zanudzam :nerd: znowu mam problem z Karolcią, nie wiem co się z nią dzieje, ostatnio nawet ładnie zasypia bez płaczu, a jeśli jest płacz to niewielki, ale dziś w nocy dała koncert :szok: :sick: o 12.30 w nocy obudzila się do karmienia lekko popłakując jak zwykle, zaczęłam ją karmić i nagle pod koniec zaczęła płakać, ale tak strasznie że chyba postawiła na nogi wszystkich sąsiadów a co najgorsze nie umiałam jej uspokoić, tuliłam, nosiłam a ona płakała. Trwało to chyba z 5 minut albo dłużej, jak trochę się uspokoiła, wzięłam żel i wysmarowałam jej dziąsła górne porządnie, dałam jeszcze cyca i później zasnęła w łóżeczku. Normalnie nie wiem co się dzieje, zaczynam się bać co mnie jeszcze z nią czeka. Czy to zęby, a może mam mało mleka i ją to wkurza, bo to właśnie tak wyglądało:confused: Poszłabym dziś z nią do pediatry ale nie wiem czy ona coś mi doradzi:confused:

reklama
Dziewczyny nie wiem czy później będę miała czas, więc teraz składam życzonka w imieniu swoim i Karolinki:

merry.gif

W Bożego Narodzenia dni urocze,
Niechaj szczęściem serce gra,
Niech zdrowie dobre was otoczy,
I na dni przyszłości trwa.
Niech te święta przyniosą wam Boże łaski,
spokój, radość i dostatek wszelki,
A Nowy Rok
niech spełni marzenia
ukryte na samym dnie serca.

choinka.gif

Życzymy Wam również zdrowych,
wesołych, robiących super postępy,
mądrych, bystrych i pięknych dzieciaczków,
przespanych nocek, mało pracy
a dużo wypoczynku,
pomocnych mężów i teściowych :-D
i wszystkiego co najlepsze!!!!

nikolausek.gif

.:-).

.Wczoraj przebierałam poszewki i położyłam poduszki i kołdrę na podłodze i normalnie Lenka zaczęła mi robić różne śmieszne pozy i ogólnie się popisywała na tej pościeli:-).Ogólnie jak już dziecko kończy rok to ma ogromny skok w mowie i takim mądrzejszym postępowaniu.Lenka już wie jakie pomieszczenie w mieszkaniu jak się nazywa,jak mówię idziemy przebrać pampersa to leci do łózka gdzie to zawsze robimy,bardzo dużo takich szczegółów które składają się w olbrzymią całość wielkich postępów:laugh2:.

.mokkate tyle talentów ma Daria i do tego jeszcze ma ładny głos:eek:,normalnie dziękuj Bogu za taką utalentowaną córeczkę:tak:.

.czarnulka doszło!! dzięki serdeczne:happy:! Coś długo poczta idzie z tego sosnowca:rofl:,no ale to w końcu zagranica:rofl2:.No i bardzo mi się podoba taki optymistyczny post w twoim wykonaniu:cool2:.A w której to dyskotece byliście:confused:.

.iza ale cię załatwiła teściówka:szok: .A co do tego przebudzania z płaczem to moze coś z brzuszkiem:confused: .Dzięki za życzonka na swięta.

.sandros nawet łatwy ten przepis;-),w sumie to nie tylko na święta się robi pierniki;-),więc może wypróbuję go już na początku nowego roku:rolleyes2:.

.oliwka kupiona już rybka:confused:pływa w wannie:confused:;-).

.justyna super firma by była:-p:-D.

.Życzę wszystkim miłego piątku,no nareszcie weekend się zbliża,nie wiem czy tylko mi się tak dłuży:rolleyes::happy2:.

.
ekartkacynamonoh3.jpg
.

hej kobitki
Rybka kupiona a nawet trzy:tak: Oliwia cały czas siedzi w łazience,i opowiada ale jak dałam jej pogłaskac rybke to piszczy bo sie boi ale kto przyjdzie wszystkich do łazienki prowadzi:-D a wogóle cały przedświateczny czas jest dla niej przeżyciem mikołaj ,prezenty itp :-D:szok: Juz babki popieczone i biszkopt a jutro makowiec;-)
karolina jak widzisz kupilismy dzis rybke:-) Te nasze dzieciaczki sa cudowne:tak::-)
iza kurcze jamnie tez by to wkórzyło ale cie urzadziła teściówka :wściekła/y:
Dzieki za życzonka;-)
czarnulka ale troche sobie urzyłaś na dyskotece ,ja to chyba zapomniałam jak se tańczy:-Dczekamy na fotki:-)

Dziewczynki mam pytanie wiem ze w ciazy przynajmniej na poczatku nie mozna jesc surowego miesa i ryb a co z śledzikami typu matijas czekan na wigilie na nie z niecierpliwoscia ale niewiem czy bede mogła:-:)-(

.Laski ,dziś w nocy było przesilenie zimowe i od dziś........ dni stają się coraz dłuższe!!!!!!!:-).

.oliwka wklej fotkę Oliwki jak siedzi przy rybkach:-D.A co do niejedzenia ryb w czasie ciąży to nie miałam pojęcia:szok:,słyszałam ze nie za bardzo można wątróbkę ale o rybach:eek:,wiec tu niestety ci nie pomogę.

.Co tu taka cisza:confused:;-).

witam !!!!!!!

Liwia dzis znów zrobiła sobie dzień bez popołudniowej drzemki i w efekcie po 9 rano wstała i po 19 padła !! Najgorzej ze mało zjadła bo zrobiła mi sie ta kaszka trochę kitowata i zjadła troszkę i poszłam jej to rozcienczyc z mlekiem i wracam a ta na poduszce głowa i kima na kanapie :happy: przeniosłam ją do łozeczka i spi !!!

Oliwka wydaje mi sie ze śledziki mozesz co innego jakies sushi czy inne ustrojstwa, ja przynajmniej wcinałam sledzie ale jkiegoś tatara to absolutnie !!! A ryby to niby w ogóle nie mozna - nie słyszałam

Oliwka - ja Ci nie pomoge - nienawidzę śledzi karpików. ale karpika w wanience chętnie bym poglaskała :-)

a na Titka Zinnat chyba nie działa - nie ma jakiejkolwiek poprawy, a w piersiach aż mu dzwoni. tak więc Pit swojąrocznicę mial dziśstrasznie zasmarkaną.:-D

Karolka: ja korzystając z tego, że Pit usnął wzięłam sie za sprzątanko. jeszcze chcę zrobić stroik na grób do Tatki, a jutro ubiorę choinkę

dziubaski dla Was

Witam,

Kasia wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim zdrowka dla Piotrka - 10 miesiecy, powazny wiek...
A Zinnat... ciekawe czy na jakies dziecko dziala... Ja jak mowa o antybiotykach, to biore tylko zastrzyki - bolesne, ale szybka poprawa.

Justyna to i tak dlugo wytrzymala. Sonia do tej pory jak nie ma drzemki, to jest juz ok 17 nie do wytrzymania, ale ona wstaje po 6...

Jakas zmeczona jestem.

Pozdrawiam,

reklama
Cześć Ciotki .
Dziecko i święta to już nadmiar . Mam w tej chwili troche czasu . Przeczytałam tylko jedną strone Więcej nie dam rady .

OLIWKA RYBY morskie są bardzo zdrowe więc myśle że nie zaszkodzą .

IZA moja Marzenka też tak płakała . Nie można jej było utulić Ale podałam jej espumisan i jest lepiej . Więc to chyba może być kolka.

Moja mała ma już miesiąc .

Myśle że jeszcze jutro tu zajże , ale jak bym nie zdąrzyła to składam wam wszystkim , waszym pociechom życzę

W dniu Bożego Narodzenia

Dziś składam Wam życzenia

Aby raźniej w duszy było

Aby Wam się lepiej żyło

Aby szczęści i radości

Pomyślności i miłości

Z życia nigdy nie ubyło

Tego Wam życzy ciotka Ania (shinue )

Do góry