reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Iza, Kubusiowa- Martynka dziękuje kochanym cioteczkom za życzenia:happy:

Wnioski po wizycie u lekarki:
1 Malutka jest zdrowa
2. nie wiadomo czemu płacze (może zęby...może ból brzuszka...moze ani jedno ani drugie :no: )
3 waży 7800 :-) (nie jest to żadna rewelacja, ale źle tez nie)

A my zamówiliśmy w końcu sprzęt....Gorenje :cool2:
Biorąc pod uwagę, że nie słyszelismy o nim złych opinii oraz to, że zawsze można źle trafić, wybraliśmy taki, który gabarytowo pasuje i już.
A od jutra do niedzieli są promocje cenowe w Saturnie!!!:tak:

Baska- nie martw się na zapas. Darię po j&j też uczuliło (CAŁA była czerwona) a potem jej to przeszło.

MariaOla- ja natomiast musze uważać co jem, bo mała miała straszne kolki, a teraz się jeszcze wzdęcia pojawiają.. Staram się unikac mocnych przypraw (czosnku i cebuli nie jem w ogóle) i smażonych mięs. Jak jem poza domem, to pewne, że małą będzie bolał brzuszek. Ale może u Ciebie będzie inaczej. Trzymam kciuki:tak:

Życze zdrówka wszystkim dzieciaczkom i ich mamusiom!!!

reklama
Baska a skaze wykluczyła ta lekarka !!! a Ty go karmisz piersią czy butlą bo chyba pisalas ale przez te dni teraz to juz nie pamietam!!

MAM JUŻ DOŚĆ. Zaczynam już 4 raz tego posta, bo co raz zrobię jakiś nieodowiedni ruch.
Więc po skrócie:

mokate, zdrówka dla Twojej DZIESIĘCIOMIESIĘCZNEJ PANNY:-D :-D :-D

Dużo zdrowia dla chorujących maluchów i ich rodziców

U nas pobudki od ok. 4 do 6 z wrzaskiem...zwalam to na zęby (4 szuki idą na raz:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: ), ale mam nadzieję, że to się skończy, bo ostatni róg zęba już prawie na wierzchu:no:

Zniakm spać, bo padam, a już nie pamiętam co miałam napisać, albo co już napisała, a mi zniknęło.

JUTRO OSTATNIE 6 LEKCJI i weekend:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

Cześć!

Mokkate tak przypuszczałam że lekarka nie powie Ci nic konkretnego (znając ją:baffled: ) Super że Martynka zdrowa, a co do wagi to jestem w :szok: nie pomyliłaś się przypadkiem:confused: nie miało być 8800:confused: Bo z tego wynika że Karolinka waży więcej o 100 g:szok:
Fajnie że wybraliście już sprzęt! :)

Anian też tak czasami mam że coś zrobie nie tak i szlag trafia posta :wściekła/y: Oby ząbki Pati szybko wyszły i dała CI w końcu się wyspać.

Justyna trzymam kciuki za Liwie, oby to był już koniec!

A moja Karolinka spała dziś od 19.45 do 8.45 z małą przerwą o po 6 na cycusia, taka była rozbudzona że myśłałam że już nie zaśnie, ale na szczęście zasnęła:happy: Normalnie nie mogę w to uwierzyć:no: :laugh2:
Jade dziś odebrać tą kiecke z allegro, babka mieszka w Katowicach więc po co mam płacić 7 zeta za przesyłkę, a tak będzie mnie kosztować tylko 5 zeta :-D :laugh2: :happy:

MIŁEGO DZIONKA!!!!

MOKATE ANIAN jeszcze dwa miesiące i rocze . Gratulacje!!:tak: :-)
JUSTYNA i jak tam Liwia?????

Mała jedzie już głównie na flaszce :-( . Nie starczyło mi nerwów , a w domu też mi nikt nie pomagał tylko głupie dogadówki że biedne dziecko mama głodzi , nie chce dać jeść i że butla jeszcze nikomu nie zaszkodziła że ja też byłam na butli i nic mi ne jest:baffled: :sick: :wściekła/y:
I weście w takich warunakach utrzymajcie pokarm :wściekła/y: .A ja jestem nerwowa :wściekła/y: .Cięszko mnie doprowadzić do płaczu ale z tymi hasłami im sie udawało no i w końcu się poddałam :sick: . Trudno :sick: .
Ale i tak mam wyrzuty sumienia .

Ale sie narzaliłam ...

Przy drugim dziecku sie nie dam!!!!!!!!!!

BASIA ja też byłam z małą u lekarza bo jej sie na buzi porobiły takie okropne strupy które jakby ropiały . Lekarka też nie wiedziała co to może być. Albo alergia ,podejżewała skaze i kazała mi kupić mleko HA , albo takie potówki . Przepisała mi ALANTAN KREM i po pierwszym posmarowaniu stan zapalny zmalał i po trzech dniach wszystko znikło . Bez zmiany mleka .

Mógł by tu być korektor błędów bo mi sie nie chce ciągle zaglądać do słownika :baffled: ;-)

Anian- buziaczki dla Patrycji z okazji okrągłych 10 miesięcy!!!!:happy:

Iza- nie pomyliłam się niestety... Martynka jest drobnym dzieckiem. Myślę, że nie potroi masy urodzeniowej na roczek.:no:

Shinu- pierwsze dziecko karmiłam 3 i pół miesiąca, a przy drugim też się zawzięłam, że mi się uda i..proszę- minęło już 10 miesięcy i Martynka nie zna smaku innego mleczka :-)

Dzisiejsza noc już lepsza (tylko 3 pobudki) i nie trzeba było podawać środków przeciwbólowych. Ale zawzięłam się i uczę ją zasypiać samodzielnie. Może to pomoże.:confused:

Mokkate jak wiesz Karolinka też jest drobna :-) a przerosła Martynkę na długość i może stąd ta większa waga, fakt że ja ostatnio ostro "futruje Karolcie" wcina dwa razy dziennie kaszkę mleczno-ryżową (o 19 pół porcji tego co rano) i może dlatego przybrała teraz tak ładnie. Ale Martynka też ładnie waży, a ile przybrała:confused:
Życzę Ci wytrwałości w nauce samodzielnego zasypiania Martynki i oby te ząbki w końcu się wykluły!

Shinue ja kamię piersią ale na początku nie było łatwo :no: Przez pierwszy tydzień mała piła mleczko z kubeczka odciągnięte, ale pewnego dnia (między innymi dzięki dziewczynom z tego wątku!!!) zawzięłam się i powiedziałam musisz się nauczyć i koniec, no i się nauczyła i od tej pory ją karmię i powiem CI że to niezwykle wygodne i tanie, a przy tym najlepsze dla dziecka. A najważniejsze że otoczenie mnie do tego zachęcało, a najlepsze jest to że najbardziej zachęcał mnie mój tata :-D
Ale Tobie się nie dziwie, że się poddałaś w takiej atmosferze, w tych pierwszych dniach najważniejszy jest spokój, a Ty go nie miałaś. Widocznie tak miało być, nie możesz się obwiniać! Na butli też się wychowa. Przy drugim dziecku na pewno Ci się uda, a kiedy masz w planach:confused:

Dziewczyny spóźnia mi się okres :baffled: ale ciążę wykluczam...

reklama
hej !!!

no dzis rano jakaś ciepła ale potem juz normalna dałam jeszcze ten ibufen i zobaczymy !! oczywi scie walczyliśmy zeby zlapać siuśki ale za chiny nie chciała w końcu tylko do nocnika zrobiła wiec taki zawiózł Paweł rano ! bałam sie ze wyjdzie cos nie tak bo to z nocnika ale juz odebraliśmy wynik i wszystko wygląda ok zapytam lekarki jak przyjedzie i w razie potrzeby jutro powtórzymy !!!

ale u nas wieje :szok:

Do góry