reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Czarnulka :-) ale ten czas leci, dopiero miałaś brzusio a już malutka ma pół roczku :szok: :-)

Monysia cieszę się bardzo, że wszystko w porzątku!!!!!!! Ani się obejrzysz a będziesz tulić swoją dzidzię w ramionach!

Martagloo dużo zdrówka dla Twojej córci !!! Mój siostrzeniec (6 lat) też obecnie przechodzi ospe.

Mokkate pamiętasz naszą rozmowę odnośnie puf którymi zastawiam wyjście z pokoju:confused: Moja zdolna córcia znalazła na nie sposób, nie przechodzi przez nie a je przesuwa - cwaniara:-) . Muszę wymyślić coś innego żeby nie wyłaziła z pokoju:baffled:.

Fajnie, że podobają się wam fillmiki :-) :-) :-) .

Dziewczyny co najlepiej zrobić jeśli dziecko przytrzaśnie sobie rączkę, paluszek np. drzwiami:confused: Takie wypadki się zdarzają, ja pamiętam że moja mama chyba w białku jajka mi moczyła i to przynosiło ulgę. Może znacie jakieś sposoby:confused: Bo coś takiego pewnie (oby nie) prędzej czy później się może stać.

reklama
Druga!!!!! Druga!!!! :cool2:

Iza- pamiętam, pamietam... to masz w domu małego kombinatora.... :-) A to świadczy o tym, że dziecko sie rozwija i potrafi kojarzyc fakty...

Monysia- to super wiadomość!!! Aż mi sie przypomniały "stare" czasy

Martaglo- no pisz co u Was...Moze jakieś fotki?

monysia wiedziałam ze3 wszystko bedzie dobrze a na kiedy masz termin? ale fajnie:happy:
mortaglo zdrówka zyczymy;-)

Ale mam dzis dzień do d mdłosci od rana głowa pęka na dodatek bieguna ale to to mysle że po kiwi przynajmniej mnie przeczyści:-(

Witam Was!!!
Ja tylko na chwilke bo dziś nie umiem odejść od wc, ciagle wymiotuje. Muszę skoczyc do apteki bo lekarz przepisał mi coś na tą dolegliwość- coś z imbiru. Potem jadę do mojej mamuśki pochwalić się maleństwem :-D i odwiedzić tatę bo jest bardzo chory :sick:
A termin wg lekarza mam na 21 pażdziernika. Moje obliczenia wyszły inne a mianowicie 19 pażdziernik. Może on ma jakiś inny sposób. A jaki termin powinnam mieć wg Was skoro ostatnią misiączkę miałam 12 stycznia??? E w sumie do tego jeszcze daleko. Teraz muszę sie skupić żeby badania porobić. Ciekawe ile to będzie kosztowało :baffled:
A co do lekarza to jest bombowy, na moją prośbe nawet męża zaprosił do środka i wszystko mu wytłumaczył. Jak ujżeliśmy serduszko to myślałam że oboje się poryczymy z wrażenia!!! :-)
Dobra ja zmykam. Całuski dla wszystkich :-)

monysia według obliczania to masz na 19 października ale tez oblicza zależy jak długie cykle miałaś .Mój gin obliczył mnie standardowo termin om + 7- 3miechy

Monysia cieszę sie bardzo ze jesteś taka szczęsliwa :tak: a termin standarodowo liczą tak jak Oliwka ! Ale to i tak zalezy od masy czynników wiec to tylko taki pnk zaczepienia :-D Więc 19 pazdz. +/- dwa tygodnie !!
A ja na mdłości wlaśnie kupiłam sobie imbir mielony w saszetce i dodawałam do herbaty troszke rano itd i troszkę pomagało !

A moja panna dzis dostała zaproszenie na szczepienie :szok: na pewno sie ucieszy :-D

Ja jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży miałam (na szczęście) takie delikatniutkie mdłości przez jakiś czas, odczuwałam je w autobusie jak jechałam do pracy, one dały mi do myślenia poza tym byłam bardzo osłabiona, no i potem wyszło dlaczego :laugh2:

Monysia 2 dni różnicy w terminach to naprawdę żadna róznica, wyobraź sobie w jakiej ja byłam sytuacji - za chiny nie pamiętałam ostatniej miesiączki, nie wiedziałam jakie mam cykle bo sobie nie notowałam, a przy każdej wizycie u gina i na usg (bo było oddzielnie) musiałam się tłumaczyć że nie pamiętam, było z tym trochę problemów i mam nauczkę żeby sobie zapisywać wszystko skrupulatnie :-D

reklama
Wklejam fotki Karolci, pierwsza jak parę dni temu nagle zasnęła, niespodziewanie na spacerku (idziemy, ona sie odzwywała, reagowała na psy, nagle słyszymy chrapanie :-D ) następne z moim tatą, a kolejne dziś na spacerze w parku :-)

Do góry