reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
MMM Liwia odpukac poprawiła siez jedzeniem i cycoli tylko na spaniu taz tylko w nocy jakieś 5 x bo budzi sie co 3 godz średnio ! Po kąpaniu dostaje butle z kachą (tak ok 19) a potem jak sie budzi to cycuś aż do rana NIC INNEGO W GRĘ NIE WCHODZI i rano jak wstanie ostatecznie to ok 8/9 butla z kaszką a potem owocki ok 11 później ok 13 obiadek następnie ok 16 owocek i znów o 19 butla w miedzy czasie jeszcze flipsy, flipsy i jeszcze raz flipsy a ostatnio kinderpinguie czy jakoś tak ;D

reklama
Brzuchatki- posłuchać rady Karolinny i absolutnie nie czytać o ciężkich porodach.
Nastawienie ma duzo do tego jak będzie, więc prosze myśleć pozytywnie! :)

Kubusiowa- nieźle musiałaś się wystraszyć.
Dobrze, że masz pomocnych sąsiadów.

Mmm- co zrobiłaś bramie wjazdowej, że tak się na Tobie zemściła? ;)

Iza- ząbki sliczne, ale i tak musze je zobaczyc "na żywo" ;D

Karolinna- jak się spotkamy, to Ci pokażę gdzie chodzę do dentysty.

Czarnulka- wciąż mocno trzymam kciuki.... :)

Kobitki, czy Wam też tak leciały włosy podczas karmienia? Mam wrażenie, że robię się łysa :( :( :(
Kupiłam sobie niedawno szampon w aptece, może coś pomoże,
ale jak znacie domowe sposoby, to chętnie skorzystam...

Według testu miała być dziewczynka i jest! :D
A co do kopania, to tak samo- jak tatuś rękę przykładał to ...cisza.
Do teraz tak jest, że potrafi ją wyciszyć lepiej i szybciej niż ja. :)
No i w obu ciążach miałam mega zgagę, a Daria i Martynka urodziy się prawie łyse :laugh: :laugh:
Dobrej nocy!

cześć

mariaola, baska - tyle ile kobiet w ciąży tyle porodów więc nie zadręczać się tylko łapać jeszcze chwile luzu, bo potem jest cudownie ale zmęczenie daje sie we znaki ;D

mariaola - mój synus ma na imię Jakub :)

iza - widze na zdjeciu córcia silna juz prawie do raczkowania sie rwie czy mi sie tylko tak wydaje ::) :)

a co do wczorajszego wydarzenia........ to na pewno małemu opowiemy, dzisiaj to juz z mężem i siostra pośmialismy sie, bo ponoc ja to krążyłam tylko cały czas na około auta i powtarzalam siostrze "ja cie zamrduje za to" ;) ;D, a przecież co ona była winna ( ale to nerwy - potem ja przeprosiłam)

Kubus dzisiaj pierwszy raz pomachał tak naprawde (tak bydajmniej nam sie wydaje) tatusiowi papa jak Jarek wychodził do pracy, no i oczywiście rwie sie do raczkowania ale jeszcze nie potrafi zsynchronizować raczki z nózkami - to jeszcze za trudne!!) :p

no a o czarnulce brak wiadomości........szkoda, czekajmy!! :)

moze jescze wpadne, narka

Mokate u mnie akurat i włosy i paznokcie sie wzmocniły ale siostra mojego meza to podczas karmienia garściami włosy wyciągąła i prawie wyłysiała a potem wszystko wróciło do normy ! Ostatnio fryzjerka mi mówiła ze są bardzo dobre takie ampułki do wcierania właśnie w salonach fryzjerskich i ze skutkują !!

Kubusiowa zawsze ulży jak sie na kogoś zwali wine :laugh: dobrze ze juz humor wrócił

justyna pisze:
MMM Liwia odpukac poprawiła siez jedzeniem i cycoli tylko na spaniu taz tylko w nocy jakieś 5 x bo budzi sie co 3 godz średnio ! Po kąpaniu dostaje butle z kachą (tak ok 19) a potem jak sie budzi to cycuś aż do rana NIC INNEGO W GRĘ NIE WCHODZI i rano jak wstanie ostatecznie to ok 8/9 butla z kaszką a potem owocki ok 11 później ok 13 obiadek następnie ok 16 owocek i znów o 19 butla w miedzy czasie jeszcze flipsy, flipsy i jeszcze raz flipsy a ostatnio kinderpinguie czy jakoś tak ;D

u nas jest bardzo podobnie tylko że Grześ je kaszkę łyżeczką i bardzo dużo owoców zjada, w nocy też tylko cyc, ale mnie to już męczy bo wbija mi się zębami :( A jak usypiasz Liwię za dnia??

mokkate pisze:
Mmm- co zrobiłaś bramie wjazdowej, że tak się na Tobie zemściła? ;)
dopiero jej zrobię ;)

baska[/b - jak była mow ao pakowaniu do szpitala obiecałam ci zdjecie z mojego.....

_624292_s.jpg

pakowanie doz szpitala

_624826_s.jpg

wyjad do szpitala tzn. przed szpitalem byłam na lekkim obiadku u rodziców

_624828_s.jpg

a na drugi dzień o 9:20  Kubus był już z nami

MMM generalnie to zwalczyłam juz usypainie przy cycku jedynie dla jej i naszego spokojnego snu podadałam sie narazie w nocy ! W ciągu dnia to albo w wózku na spacerze zasypia ( w ciągu dnia spi juz 1x) albo kłade sie z nią i czytam książeczkę a ona musi głaskać i ciągnąć mnie za włosy i tak zasypia a ostatnio zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem czytam książeczkę, poprzytulamy sie i sru do łóżeczka czasem bez buntu a czasem protestuje to ze pół wsi słyszy ::)
nawet mi nie mów ja juz mam tak dość tego karmienia :p a rano zamias biustu wiszą mi dwa naleśniki

Justyna- to pocieszyłaś mnie, że wszystko wróci do normy.
A o tej kuracji też mi mówiła moja fryzjerka, tylko ,że te ampułki kosztują 70 zł (7 sztuk)
i są skuteczne jedynie z szamponem za 30 zł.
Jak na mój gust trochę drogo....

Mmm- czyżbyście myśleli o rodzeństwie dla Grzesia?

reklama
mokkate - ja niedawno tez miałam te same problemy co ty z włosami, w aptece polecono mi ampułki do wcierania RADICAL jest to 14 dniowa kuracja koszt około 39 zł (cena napewno zalezy od apteki) mi pomogły.

usypaianie........ja naszczęście nie mam kłopotów z zasypaniem Kubusia ani w dzien ani wieczorem (oby nie zapeszyć, od maleńkiego miał w łóżeczku misia może to mu pomaga że nie jest sam, bo jak go kłade do łóżeczka to od razu sie do niego prztula, moze to jest jakis sposób? :)

Do góry