• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Jejka Kubusiowa to był niezły horror, ale z tego co piszesz to ty się więcej strachu najadłaś niż Kubuś. Naszczęście maleńkie dzieciołki to czasem nie rozumią co się wokół nich dzieje. A twój Kubuś to Kuba, czy Jakub ?
A co do płci to jeszcze nie znam, ale też mi się coś zdaje, że to będzie synuś, mały śliczny blod Jeremi z niebieskimi oczkami ... ah :laugh: Choć dziewczynkę byłoby fajnie mieć, bo wszystki kumpelki mają chłopaków. Zawsze można postarać się o drugie, prawda?

I na koniec monotematycznie Czarnulka, dajesz czadu !!!

Kubusiowaale strachu się najadłaś. Na szczęście nic się nie stało.
My kluczyków nigdy nie zostawiamy w aucie bo nasza córka od razu by nimi kręciła. Za skrzynię biegów to się wzięła gdy miała rok. Teraz nawet gdy się ją zatrzaśnie to sama otworzy drzwi. Też miałam kiedyś stracha gdy jechałam z córka (ona z tyłu) i nagle woła mnie że otwiera drzwi a blokady jeszcze nie uruchomiliśmy. Nie jechałam daleko ale cykora miałam a ona super zabawę.Tego samego dnia tata zablokował drzwi.

A co do hulajnogi to właśnie na spacerze kupiliśmy torebkę i tak z nią pod pachą jeździła.
Wieczorem może coś zmontuję.

Zdrowia szcęścia dla Czarnulki

hej wieczorkiem :)

ząbek ...a raczej dziura po nim już w miarę ok :) choć chyba strasznie duzo straciłam krwi bo jak wstaję to mi się kręci przed oczyma ::) powiem szczerze że bałam się brać tabl na krzepnięcie bo karmię piersią ::) no ale już wszystko w porzadku :) chyba ;) jeszcze tylko pod koniec września zakładanie plomby na jednego ząbka i mam wszystkie ząbki w porządku ;D

byłyśmy dziś u pani pediatry po te recepty na mleczko ,i zważyłyśmy Lenkę przy okazji i waży 8100 :) pediatra wyliczyła z wagi początkowej ze powinna ważyć około 1 kg wiecej ale powiedziała ze mała przechodzi teraz czas małego przyrostu wagi jak dziecko w wieku 1 roku :) bo dużo fika,bryka itp ;D no i zarobiłą mała parę komplementów :) co bardzo mnie cieszy ale myślę ze każdą matkę cieszy jak inni podziwiają ich potomstwo ;D

kubusiowa ale musiałaś być przerażona :o wspólczuję takiego przejścia !najważniejsze że wszystko dobrze się skonczyło a wy będziecie Kubuisowi kiedyś o tym opowiadać :D

mariaola wydaje mi sie ze Kuba i Jakub to jedno i to samo imię ??? życzę ci oczywiście żeby to był synek jeśli tylko tego chcesz :) zrób ten test i koniecznie napisz co ci wyszło ;D

baska masz rację z nieczytaniem opisów porodów bo wiadomo ze każdy poród jest inny :) i życzę ci,tak jak pozostałym brzuchatkom,lekkich porodów :)

iza hehe,Karolka z prawdziwego zdarzenia ma te dwa zabalki ;D a ja myślałam ze na tym zdjęciu jest zadowolona no ale ty wiesz lepiej :D

miłego wieczoru babeczki :) .

Oto co mi wyszło :laugh: :laugh: :laugh: chyba będzie to parka ;)
Wynik:
Na 47% będzie to chłopczyk.
Na 53% będzie to dziewczynka.
A to dlatego, że:
• Dodatkowe kilogramy zlokalizowały się na brzuchu - chłopiec
• Włosy na Twoich nogach rosną tak samo jak przed ciążą - dziewczynka
• Masz nisko brzuch - chłopiec
• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec
• Stopy nie marzną Ci bardziej niż przed ciążą - dziewczynka
• Nie lubisz piętki chleba - dziewczynka
• Przyszły tato przybiera na wadze razem z Tobą - chłopiec
• Babcia nie ma siwych włosów - dziewczynka
• Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka
• Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec
• Twoje piersi powiększyły się nieznacznie - chłopiec
• Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
w którym doszło do poczęcia jest liczbą nieparzystą - dziewczynka
• Mocz jest przejrzysty, o żółtej barwie - chłopiec
• Wolisz potrawy słone lub kwaśne - chłopiec
• Twój nos pozostał bez zmian - dziewczynka
• Objadasz się mięsem i serami - chłopiec
• Nie odczuwasz bóli głowy - dziewczynka
• Pokazujesz ręce stroną dłoniową do góry - dziewczynka
• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec

Czarnulka, Czarnulka, Czarnulka, Czarnulka ...

mariaola też nie lubię piętki chleba ;D a ja też miałam małą przewagę na dziewczynkę i mam śliczna córę :D :) .W późniejszych miesiacach(bo ten test pierwszy raz robiłam w mniej więcej 5 miesiącu) coraz więcej procent wychodziło juz na dziewczynkę :)

no co z tą Czarnulką !!!
ale nas w niepewności trzyma !!! ale tak to czasem bywa !! ciekawe jak tam mała Pysia sie ma bez Czarnulki w oczekiwaniu na siostrę !!

Kubusiowa nieźle sie strachu najadłaś ale za niedługo pewnie bedziecie sie śmiac z tego i bedziesz malemu opowiadac :laugh:

Mój test też wyszedł z przewagą na dziewuszkę i sie sparawdził wiec masz duze szanse :) Mariaola

Nas cały dzien nie było i miałam zamiar wysłać smska do Karoliiny czy już po wszystkim, a tu nic. Właśnie dobrze Justyna zauważyła: ciekawe jak Gwiazda sobie radzi bez mamy ???

mariaOla mój Jarek też nie poczuł od razu :) a potem go dzidzia kopała jak się do niego przytulałam :)

mariaOla baśka zakaz czytania o porodach i stresowania się na zapas !!!

kubusiowa dobrze że już po wszystkim, ale fakt trzeba zwiększyć czujność :)

karolinna Jarek ma do końca tygodnia urlop, a potem wracamy do normalności.

iza śliczne ząbalki ma Karolcia :)

justyna, karolinna a jak Wam idzie odstawianie od cyca ??? Jak Liwia radzi sobie z normalnym jedzonkiem, bo pamiętam, że mieliście z tym kłopot.

U nas najgorsze jest spanie popołudniowe, Grześ strasznie się awanturuje, jak była ładna pogoda to zasypiał w wózku na dworze, a dzisiaj ::) dwie godz. go usypiałam, a na koniec i tak wózek trzeba było przynieść i zasnął w nim w ciągu 5 min. Nie wiem co mam robić żeby go nauczyć zasypiać. Macie jakiś sposób ???

Kupiliśmy dzisiaj pierwsze buty dla Grzesia. Dwie pary ::) Skórzane, lekkie, mam nadzieję że będą wygodne :)

Na koniec dnia rozwaliłam sobie palca u nogi- przejechałam sobie po nim zasuwaną bramą wjazdową >:( Sierota ze mnie
Czarnulka trzymamy wciąż kciuki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry