reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolinna .... to szczęściarz, na moich stycznióweczkach to tatusiowie raczej nic nie czują, ale przynajmniej nam wierzą ;)
A jak to różnie bywa ??? ilu Wam się tu zdarzyło, że gin się pomylił co do płci ???

reklama
sms od czarnulki sprzed chwili (;D ) : " ja nadal 2w1!skurcze się uspokoiły.Zaczynam łapać depresję w szpitalu od tego czekania!Może dzisiaj dzidzia wyjdzie i zrobi prezent na 3 rocznice ślubu!"

a wiec czarnulko wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu!!! stu lat w takim samym szczęściu :D
rocznica347lubumm3.gif
.

Jakto się uspokoiły .... nierozumiem tego, to ile to może trwać, ja się już chyba na zapas boję, niech mi to ktoś wyjaśni !!! ::)
Baśka nie czytaj lepiej tego ::) ::) ::)

MariaOla - ja też pamiętam, że jak poczułam pierwsze ruchy dzidzi to mężowi sie nie udało bo się uspokoiło. A teraz też czasem tak bywa, ze wierci się wierci a jak tatus przyłoży rękę to się uspokaja :) Dziś w nocy miałam okropny ból ale to taki mocny ból....dzidzia się tak wierciła, że chyba się nie tak obróciła przez co ja nawet nie mogłam się ruszyć. Strasznie mnie bolało, że myślałam że brzuch mi pęknie.

Biedna czarnulka musi się męczyć, aż sama się boję, ale fajnie byloby gdyby dzisiaj dzidzia się urodzila w ich 3 rocznicę ślubu. Wszystkiego naj......

MariaOla- miestety już przeczytałam i coś dziwne to, żeby tyle godzin się męczyć ;( zaczynam się tego wszystkiego bać.

Cześć Dziewczyny!
Biedna Czarnulka musie się tyle godzin męczyć, może być tak że jeszcze dziś nie urodzi, ale oby urodziła bo fajnie tak w roczicę :)

Czarnulko Wszystkiego Najlepszego z Okazji 3 rocznicy ślubu!!!!

Mokkate koniecznie musimy się spotkać i musisz obejrzeć kiełki mojej małej ;D Dziś spróbuję wkleić fotkę na której troche je widać :p

A moj chłop dosyć póżno poczuł ruchy bo pamiętam że mała też się uspokajała jak kładł rękę :D Chyba dzieciaczki czują rękę tatusia i dlatego się uspokoajają ;D

Jeśli chodzi o płeć to ja od początku czułam ze noszę dziewczynkę, a powiedzianą na USG miałam 2 razy i też mówili lekarze że kobietka bo nic mięcy nóżkami nie widać :laugh: Więc w naszym przypadku się nie pomylili :)

A co do zębów to wrrrr dentysty nie znosze :(

Dla Czarnulki
W 3 rocznice ślubu
życzymy Wam aby
płomień waszej miłości
nigdy nie słabnął,
a Wasze dzieci
chowały się szczęśliwie
w jego cieple i blasku.

Oby dostała dziś prezent w postaci małej iskiereczki ;D Czemu to tak długo trwa ,to nie robią indukcji skoro juz tam jest ,Biedna az mi jej żal :( :(

Karolince ciężko zrobić fotkę z ząbkami robiłam zdjęcie które miało pokazać jak Karolcia robi podchody do raczkowania :) ale widać na nim też ząbki, nie wiem co tam jeszcze jest w buzi chyba się lampa błyskowa odbiła :D Niestety nie ma na nim wesołej minki :(

No właśnie, taż myślałam, że skoro jst w szpitalu to pewnie coś jej pomogą, przyspieszą to, czy coś ... eh ... może trzeba tam komuś posmarować by się ruszył do roboty :mad: A termin to czarnulka na kiedy miała .. może jeszcze ma na tyle czasu, że chcą ją przetrzymać.

Baska .... jak sobie czytałam inne raporty z porodów, to bardzo sporadycznie się zdarzały takie długie porody, a jak już to jak babki przez weekend chcieli przetrzymać lub też inne święta. Może w szpitalu czarnulki akurat są urodziny lub imieniny ordynatora ;)

A może tatusiowie za żadko przykładają rękę do brzusia i dzieciaczki się wtedy tak dziwią "jeja cio to ?" albo co gorsza się wstydzą :-[ heehee

MariaOla- ja mam wrazenie, że mój malutki czuje kiedy jest rączka mamusi a kiedy tatusia. Jak ja go głaszczę to zaczyna się wiercić wypina ładnie dupeczkę :) a jak tata to przestaje zaraz albo jak ma humorek to też mu dupeczkę wypchnie do pogłaskania ;) Na temat porodów nie czytam nic bo nie chcę się wystraszyć za bardzo :)

Iza - ale Karolcia ma już ząbki :) Uważaj żeby cię nie ugryzła :laugh:

reklama
witam!!

czarnulka - [b]Wszystkiego najlepszego w 3 rocznicę ślubu , obyscie dzisiaj tulili w ramionach wasz prezencik [/b] ;D

blubery - niestety nie pomoge ci, ja rodziłam w Żorach - polecam - fajny personel :), mieszkasz w Rybniku?

mariaola - znasz juz płeć dziecka? ponoć, że jak dziecko w brzuszku ukłąda sie częściej na lewej stronie to znaczy, że urodzi się chłopak - u nas sie to sprawdziło ;), a USG potwieredziło więc strzal w dzisiątke brawo dla mojego ginek. ;D

karolinna - boli jeszcze/ ::)

gratulacje na nowe zębolki!!!!! u naszego Kubusia niestey brak, chociaz dzisiaj bradzo niespokojnie spał, co godz. pobudka z płaczem a dziasełka mocno nabrzmiłałe, czy to może oznaczać że żąbki tuż tuż.. ;D

A teraz wam opowiem co sie mi wczoraj wydarzyło ( na sama myśl chce mi się znów płakać!!)....
wczoraj po zakupach z siostrą i z Kubusiem zaparkował auto pod blokiem i siostra chciała iść z małym na spacerek, więc ja wysiadając z auta bach zatrzasłam drzwi i wypakowałam wózek z tylniego siedzenia- zaznacze że Kuba siedzi w fotelika z przodu bo z tyłu przez wózek zostaje jedno miejsce wole wiec siedziała tam moja siostra- i w tym samym momencie zatrzasłyśmy obydwie drzwi i.............. KUBA ZOSTAŁ W ŚRODKU ZAMKNIĘTY a kluczyki.............no właśnie zsotały w samochodzie razem z torebkami i telefonami!!!!!!!! i szok sąsiedzi (mój mąż był w pracy na 14) szybko zaczel próbować wyciągnąc szybe zrywajac uszczelki wokóoł szyby ale na złość nic (jak sie chcesz włamać do swojego samochodu to nie da rady a jak ktoś inny to fik mik i juz po samochodzie) a KUbus siedizłą nawet spokojny ale niestety jego cierpliwość prysła i był płacz więc na przemian z siostra zabawiałyśmy go przez szybę, a szyba ani rusz, ja juz prawie byłm w histerii!! :-[ w końcu mówie zeby wybili boczna szybke od strony kiierowcy (zreszta mówiłam od początku żeby nie bawic sie z wyciąganiem), no więc szyba prach i szybko wyciągnęłam Kubusia i przytuliłam go mocna ze łzami, a synus troszke jeszcze popłakał i po chwili zaczął sie smiac.. :)
Dlatego mamausie uważajcie na wszystkie zamki, zatrzaski itp.........
mąż powiedział że od razu mieli wybijać szybę a nie męczyć małego......, a moje ferrari no i rzecz jasna Kubusia (czerwony matizek ;)) jest juz u mechanika, więc moze jutro bedziemy mieli go z powrotem.

wczoraj tylko poczytałam wasze posty ale nie miałam sił nic napisać :(

narka

Do góry