• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dzień Dobry i oby się dziś coś wykluło ;)

Karolinna ... też jestem w piątym miesiącu ;) Kurcze fajnie, by było mieć dziewczynkę, bo z chłopczykami to mam doczynienia na codzień, zresztą to zawsze jakaś przewaga w domu ;D

mmm .... mój to też Jarek ;) PALUCH się niebawem zagoi, oby tylko paznokieć nie chciał schodzić :-[

mokatte ... polecam ziołowe tabletki ze skrzypu polnego albo Metz Specjal Drażet (tylko ie wiem czy w trakcie karmienia te ostatnie można, ale opytaj się w aptece)

Kubusiowa .... szkoda, że tego zdarzenia przy aucie nie nagraliście ;D Jejka twój mąż to też Jarek ;) Jarki to fajne chłopaki - dobry wybór :P

Moja kumpela przez dwie ciąże wciąż cierpiała na zgagę i ma dwóch ślicznych chłopców - brak reguły co do płci ;D Zgaga pojawia się w razie spożywania ciężkostrawnych, pikantnych i tłustych potraw - ja ostatnio miewam zgagę po grzybach, więc teraz już zapobiegawczo nakupiłam migdałów, a jak nie pomoże to skuteczniejszy jest macerat z siemienia lnianego, ale jest niedobry :P

CZARNULKA IDZIE NA REKORD

reklama
Witam Moje Drogie:)
Wczoraj nie pisałam, bo na Jagiellońskiej - w głównym MOPSie nie było prądu i nie mieliśmy neta - u nich jest główny serwer. Ale już jestem. Znowu tyle naprodukowałyście, że czytałam na szybko.
Kubusiowa naprawdę tragedia :( Ja nie wiem czy bym nie spanikowała w takim momencie - na szczęscie autka nie mamy :)
Karolinna dziurka jeszcze boli? Jak mi wyrwano zęba, to dwa dni mi się potem ejszcze sączyła krew z niego...
MariaOla ja też chciałam mieć bardzo dziewczynkę - nawet mówiłam do brzuszka per Gaja i co ? w 8 msc dowiedziałam się, ze moja córeczka ma...jajuszka :) :) :) Z gabinetu wyszłam zanosząc się śmiechem, bo nie wiedziałam co mam robić :) A Rafał miał otawrtą buzię chyba przez 5 minut i powtarzał :"Nie wierzę!". Ale teraz bardzo się cieszę, że mam syna no i Fafał chodzi dumny tatuś :)
Czarnulka trzymaj się ! Będzie dobrze!!! Ja miałam identycznie - 27.02 trafiłam do szpitala z bólami a 2 marca dopiero urodziłam.
Acha! dziewuszki jest problem - bo ja nie będę miałą dostępu d neta w sobotę, więc podaję wam swój numer tel. i jakby któraś mogła mi około 11:00 napsiać czy spotkanie aktualne, bo japotem przyjdę  a nikogo nei będzie. Więc to mój numer. Tylko proszę - nie zapomnijcie :D
668 -557 -114.Zmykam, bo mam troszkę roboty !

dzien doberek

wpadłam sie przywitac no sprawdzic czy juz wiadomo cos o czarnulce ale cisza, to czkamy dalej ::)

jedziemy dzisiaj szczepic malego (mam nadzieje ze jest okej), Kubus siedzi teraz ze mna i patrzy ze zdziwieniem co ja robie i oczywiscie klawiaturaidzie w ruch..............oj.......bede wieczorkiem

no racja Jarki to fajne chłopaki, a jacy tatusiowie ullala!!!!!! ;D

miłego dzionka papapa ;D

Mama Boo .... ja bym była szczęśliwa z dziewczynki tak samo jak z chłopczyka, ani ja ani mój mąż nie mamy sprecyzowanych planów co do płci, ale faktem jest, że znajomi mówią do mojego brzusia Jeremi ;)

Kubusiowa ... to super, że Jarki to też fajni tatusiowie, bo jeszcze od tej strony nie miałam okazji poznać mojego Jarka, ale póki co to do dzieci wogóle nie podchodzi, a jeśli one same go zaczepiają, to patrzy na nie z wielkimi oczami, a potem zerka na mnie z wyrazem twarzy pt. RATUNKU

CZARNULKA IDZIE NA REKORD !!!

hejka :)

uspakajam ze na razie od czarnulki wiadomosci brak :) albo to nie jest uspokojenie? ;)

naklikałyście tyle ze szok :o do której to się siedzi przy kompie! :P ;)

mmm
rozumiem wiec że do końca tyg nie przyjedziesz do mnie ;) a bedziesz w sobotę ? co do karmienia piersią to wczoraj od godz 9 do 19 karmiłam Lenkę butelką z mleczkiem modyfikowanym a w nocy cyc! wiec jestem mega zadowolona! i nie chcąc zapeszać mam nadzieje ze tak juz zostanie na jakiś miesiąc a potem juz nawet w nocy bym chciała karmić ja z butli(a moze juz będzie noce przesypiała? :) ) .A fe,niedobra brama! przyłóż jej i ode mnie ;D

mariaola
MariaOla pisze:
Kurcze fajnie, by było mieć dziewczynkę, bo z chłopczykami to mam doczynienia na codzień, zresztą to zawsze jakaś przewaga w domu ;D
no pewnie ;D ale kiedys będzie ci podkradała kosmetyki... ;)
MariaOla pisze:
ja ostatnio miewam zgagę po grzybach, więc teraz już zapobiegawczo nakupiłam migdałów,
a moze prosciej bedzie nie jesć grzybów ??? ;D ;)

kubusiowa bardzo się zmieniłąś po porodzie,porównując te fotki sprzed dnia porodu i z zoo :o a jeśli mogę spytać to ile przytyłąś w ciaży?

justynka cieszę sie razem z tobą ze Liwia juz tak nie cycoli! bo pamiętam ze chciałaś chodzić do niej na przerwy do szkłoy i ja karmić ;D mam dobrą pamięć ,co? ;) no a moja Lena to też pasjonat flipsów ::) ma po mamie chyba ;D .

mokkate mnie na szczęście teraz nie wypadają bardzo włosy,mimo iż nie biorę zadnych witamin dla kobiet w ciąży :-[ zapominam o nich :P .A dentystę ok,pokażesz mi na spacerku :) mam nadzieję ze juz w przyszłym tyg natkniemy się na siebie gdzieś w okolicach :D .

mamaboo dobrze ze już jesteś z nami! strasznie długo krwawiłąś po tym zębie! ja całe 24 godz ale pobolewa dalej :P a jak tam stronka Oskara? jest coś uzupełnione ?

iza ja chcę jechać 238 ,nie wiem czy kojarzysz bo on najdalej jedzie na szpital w ochojcu i wraca znów po mojej stronie a podjeżdża pod żyrafę w parku :)

miłego dnia!!! .

noi jeszcze miałam cos napisać do mmm i mi wyleciało z głowy :P ,a więc mmm my też myślimy nad bucikami dla Lenki! ale wybór jest duuuzy! a jakiej firmy wy kupiliście ??? a jaki nr nosi Grześ ? no i wszystkiego naj dla Grzesia z okazji skończenia 10 miesiaca życia!!!!!!!
falacd8.gif
.

Karolinna .. albo ja jej będę podkradać ;)  a z grzybów nie zrezygnuję, bo je uwielbiam, sama zbieram albo dostaję od ojca i od teścia ... także mam już zamrożnone pół szuflady :P

A co do bucików ... oglądacie może na TVN Style "mamo, już jestem" tam były też porady co do bucików.

CZARNULKA IDZIE NA REKORD !!!

Karolinna ale która? Blog? Czy bobasy? Bo na bloga nie mam kiedy wejść - może dzisiaj pókdziemy do teściów to cosik naskrobię a na bobasy też powklejam może kilka fotek, ale niestety nie aktualnych, ale będziesz miała okazję Ozinka poznać już w sobotę. To jak napisze mi ktoś smska w sobotę ???? :D
Ja mam taką cichą nadzieję, że jeśli będę już chciała pzrejść na butlę to nie będzie to trudne, bo OZik lubi pić z butelki - głownie dlatego się przyzwyczaił, bo
1. Jak był Mały to jadł co 20 minut i na noc dostawał Nan`a
2. Teraz jak jestem w pracy to też doi z butli i jest ok.
Z drugiej strony cały zcas zastanawiam się nad butlą, bo Oskar zaczął mnei gryźć po brodawkach (mimo, iż nie ma zębów.....) i coraz częściej budzi się w nocy a tak dostał by w nocy kaszkę albo kleik i więcej by spał. Póki co jednak wytrzymuję i mam nadzieję, że tak będzie jeszcze długo :)

MariaOla pisze:
Karolinna .. albo ja jej będę podkradać ;)
;D a moze czasem jeszcze jakiś ciuszek ;D jeśli zachowamy piękne figury ;D ja niestety nie mam kablówki więc nie oglądam tvn style ale trochę slyszałam o tych programach o dzieciach i trochę mi zal :P .Grzyby? pieczarki ,owszem ;D na pizzy ;D no i moze trochę nawet sos grzbowy lubię :D :)

mamaboo
Mama Boo pisze:
To jak napisze mi ktoś smska w sobotę ???? :D
to chyba za duża odpowiedzialność ;D A ja byłam tylko na bobasach a nie widzę linku do blogu Ozinka ::) widać z tego co piszesz że nie powinnaś mieć kłopotów z odstawieniem małego od cyca :)

spotkanie pod zoo sobota godz 12.00
moze tak zrobimy listę kto będzie?

-karolinna
-mamaboo
-iza(?)
-mmm(?)
kto jeszcze? szkoda ża czranulka w szpitalu bo pewnie byłaby i ona ;D .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry