• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
o fajnie ze tam jest przyszpitalna szkola rodzenia:) Basiu chodzilas do niej? nie wiesz czy ona jest platna? no i kiedy najlepiej isc do takiej szkoly?:)

reklama
Witam!!

Przepraszam...........
To Karolina mnie zmobilizowała aby wejść. :-)
Przepraszam, ale nie jestem w stanie być aktuwana na tym wątku :(
Udzielam się na Grudniu - Dzieciach urodzonych w grudniu 2005 roku

Także Was (przykro mi) ale nawet nie znam, nie wiem, co która porabia, jakie macie dzieci itd

W domu NIE mam stałego łacza :( wpadam na net z doskoku w pracy.

cdn ....

U mnie wszystko ok.
Od 7 sierpnia byliśmy na dwutygodniowym urlopie. Spędzaliśmy go w okolicach Kłodzka.
WeroNisi trudno było się zaklimatyzować w nowym miejscu, ale i tak jesteśmy zadowoleni z wyjazdu. Odpoczeliśmy od pracy, cały nasz czas poświęcaliśmy córce.
Pogode mieliśmy w kratke, ale i tak prawie cały czas bylismy na siwerzym powietrzu.
Mała zdrowa, oprócz skazy białkowej i małych zmian atopowych skóry nie mamy z nią większych problemów.

baska - Kubuś urodził sie z włoskami czarnymi jak smółka, a zdjęcie...... to pomysl mojego mężulka musiał cyknąc bo mu sie bardzo podobałam z brzuszkiem :laugh: a mi juz było wszystko jedno byle być juz po wszystkim  :P

Kubusiowa .... oj jak zacznę karmić to więcej pójdzie w odstawkę niż tylko grzybki, więc się teraz jeszcze zajadam, bo to ostatni dzwonek ;)

Baska .... jeszcze tydzień lub dwa i się okaże czy to panna czy kawaler się wierci w moim brzuszku ;D Test Karolinny wskazuje bardziej na dziwczynkę, ale zobaczymy 8)

Dor ... je jeszcze brzuchatka i nawet nie wiem co tam we mnie siedzi, więc bedziesz mogła być na bieżąco :D

MMM .... Wszystkiego naj naj dla Grzesia z okazji 10-miesięcznicy

Karolinna ... a co to zatemnicze miejsce na spotkanie ... no no no ... ciekawe czy jest osłonięte od deszczu, a może to ta Kraina Niespodzianek ;)

CZARNULKA IDZIE NA REKORD !!!

MariaOla ja jak zaczęłam karmić to jadłam tylko gotowane mięso , ziemniaki albo ryż i surówkę z marchewki z jabłkiem. Po miesiącu poszłam do rodziców Rafała na obiad i zjadłam........ roladę..... :D :D :D :D W końcuczaczęłam wprowadzać powoli wszystko. A dziś? Piję gazowane, jem bigos, pomarańcze itd. Po prostu wszystko - oprócz fasolki po bretońsku - na to jeszcze nie miałam odwagi :) :) :)
Dor1976 też przyjdziesz w sobotę ? Fajnie :) My będziemy tylko we dwójkę - Rafał ma wtedy "wolny czas" :)
Karolinna dlaczego dopiero za parę dni ? Pisz co to za miejsce :D
Qrcze co z tą Czarnulką-bidulką ???

Mama Boo ... mam taki wykaz co mogę jeść bez przeszkód, co okazjonalnie, a co broń boże i znając siebie będę się do tego stosować. Choć jeszcze to zweryfikuję, bo na liście bez ograniczeń są truskawki, a z tego co wiem to częsty alergen, więc zalecana jest ostrożność, bo może maluszka uczulać, a mąż ma obecnie nań uczulenie, a ja je miałam za dzieciaka.

Mokatte ..... acha i na wypadające włosy polecane są także szampony z aminoxidilem

CZARNULKA IDZIE NA REKORD !!!

a ja dzis byłam na porannym spacerze baardzo długo przez jedną panią... ;D i na dodatek wprawiła w dobry humorek moją córę a ja miałam możliwość zobaczyc najbardziej błękitne oczęta pewnej małej osóbki ;D dziękuję mokkate za towarzyszenie mi na spacerku rano ;D buziaki dla Martynki od Lenusi :-* :-* :-*

dor1976 zostaw grudniówki...chodź do nas ;D widzisz u nas jest teraz spotkanie a z grudniówkami spotkasz sie kiedykolwiek ??? ;D będzie super jeśli i ty będziesz :D będziesz wiedziała które to my ? :)

mamaboo widzę ze zdjecie nowego wózka jest wklejone na blogu :D Czytam ze sobie nie żałujesz z jedzonkiem,zazdroszczę trochę ,ze mozesz wszystko bez wyjatku :) (nie bój się fasolki ,kapusta też z tego rodzaju a skoro nic nie było...po co sobie odmawiać ;D )

mariaola chodzi o krainę niespodzianek co pisała justynka? :D jeśli tak to nie o to chodzi ;)

baska
baska pisze:
Karolinna - pogłaskałam mój brusio ale urwisek mały slodko teraz śpi ;)
widzisz jak głaskanie od cioci karoliny jest uspakajające ;D

lecę przygotować coś do obiadu :)

a o miejscu na spotkanie powiem wam jak już będę wiedziała coś więcej na ten temat :) .

reklama
MariaOla teraz kiedy jem już wszytsko wiem, że z alergenami faktycznie trzeba uważać, ale na początku np. możesz spróbować zjeść jogurt truskawkowy (ja tak robilam), potem czekoaldę z truskawkowym nadzieniem, potem lody z polewą a w końcu jak nic nie będzie maluszkowi truskawkę. Potem jak już widziałam, że ZOik to jakiś twardziel - to zaczęłam wszytsko wcinać :) A efekty widać na wadze ;) ;) No, ale wracając do tematu to każdy lekarz, położna itd ma inne zdanie. Mi w szpitalu zakazli bananó i pomidrów. A banany wcinałam od godziny po porodzie a pomidorówkę dostałam na obiad ... w szpitalu ;) A jak poszłam z OZikiem do dr. Janusza to kazał jeść wszystko, ale stopniowo i ostrożnie. Każdy maluszek jest inny. Oskar nie wie co to kolka (i chwała !) a u innych dzieci występuje codziennie. Mam nadzieję, ze będziesz mogła wszytsko jeść i pić (oprócz alkoholu!!!).
KArolinna wózek ejszcze nie kupiony :( Dopiero po chrzcinach (jak będzie kaska :D). Ale jest już postanowione. Tylko chyba zamówimy go z Allegro, bo tam jest za 333 zł i gratis przesyłka.
Zaraz zmykam do domciu, więc całuski - chyba dzisiaj pójdziemy po ciuszki na chrzciny dla Maluszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry