reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kaśka no to szerokiej drogi!!! Super wypoczynku i ładnej pogody! Też Wam zazdroszcze, my byliśmy nad morzem prawie równe 2 lata temu w Sopocie a później już nigdzie :( może w przyszłym roku gdzieś się wybierzemy.

Karolinna nie jestem pewna czy Karolinka umie pić z butelki bo już bardzo dawno jej z butli nie dawałam, ostatnie podejście było przed chrzcinami w czerwcu. Szczerze mówiąc wolałabym zacząć łyżeczką, już troszkę poczytałam  w tych różnych poradnikach i pisze to co Ty napisałaś że dziecko szybciej się uczy, a jest to też lepsze dla ząbków.
W zasadzie już postanowiłam zaczynamy od kaszki, czytałam że nie jest ważne od czego się zaczyna, ważne by był to jeden produkt przez jakiś czas. Więc zaczynam od kaszki jutro tylko nie wiem czy tak jak radzi Ewcik na noc ??? I ile tego zrobić na pierwszy raz ??? Ile mleczka odciągnąć ??? Kurdę czarna magia, chyba przygotuję jedną całą porcję :) zobaczymy ile mała zje  ::)

Anian ja tęskniłam ;)

DOBRANOC WSZYSTKIM!

reklama
Kubusiowa: nosidło przyszło jest czadowe, Piotrek na rozgrzewkę siedział w nim przez pół godziny i rządził w kuchni z moją Wiesią - chyba jest z niego zadowolony.

oj tak zrobiłam się na bóstwo Ewcik Ewcik ty aparatko  ;D ;D ;) ;) ;), jutro jeszcze idę do frycka.
po wizycie u kosmetyczki wpyadzik po ciuszki udany!

Nie miałm czasu wcześniej zaglądać bo przyjehalismy poźno do domku , więc kapiel Kubusia, jeszcze jakieś pranko i prasowanie musiało ruszyć z kopyta :p, no ale juz gorowe.
Tylkociekawe jak dzisiejsza noc bo trzy ostatnie masakra, dzisiaj np. Kubus robił sobie co 1,5 godz. przerwy na cycusia a jeszcze co chwile sie kręcił i kwękał o smoczka, wiec rano byłam pusta w cyckach ::)
teraz pił po 3 godz. wiec zobaczymy ;D
A ogólnie dzien okej Kubus to co dziennie lepiej pełza juz coraz bardziej podnosi pupke i przyjmuje pozycje do raczkowania więc obaczymy ach słodki mój smieszek ;D

a z ta przerwą 15 -17 wrzesnia to na bank czy żarcik :-[ :-[ ::)

iza1 - widze że dziwczyny popisąły ci jak i co podawać wiec ja nie robie mętliku w głowie,moze tylko krótko: rada moja zacznij łyzeczką, ja tak zaczęłam i Kubus bardzo ładnie wcina wszystki z łyżeczki, ja wprowadzałam od 4 m-ca zreszta pisąłm ci juz, zaczęłam od deserków, soczki a potem zupki dania zmięskiem i kaszki, tylko że ja nie potrafiłam odciągać i robiłam na początku na wodzie a teraz kupuje z mlekiem modyfikowanym już w kaszce ale osobno to jeszcze nie wprowadziłam mleka modyfikowanego bo ma z piersi.

brzuchatki widze w komplecie!!! ;D

baśka - cieszę się że u dzidzi wszystko w porządku, fajnie juz waży ;D

Kaśka - życzymy udanych wakacji, fotki obowiązkowo, no i wystrzałowej fryzurki :laugh:

anian - mnie najprawdopodobniej czeka powrót do pracy w marcu, bo mam narazie url. wych. na pół roku i nie wiem jak to ogarnę tak że trzymaj sie?

Ewcik - a w ZUS-ie pracują też fajne dziwczyny  :p, takie jak ja :laugh: :laugh:

Karolinko - ucałuj Lenke od Kubusia!!! :)

No i reszte maluszków tez całujemy ;D

Milego wieczorka

iza1 - ja pierwszy raz dałam kaszke rano 160ml

kaska - to super ze Piotrus zadowolony z nosidła, a my dzisiaj zamówilismy na alegro krzesełko dwufunkcyjne do jedzenia i potem do zabawy

Kubusiowa - u nas hitem jest na razie leżaczek, Piotrek potrafi w nim pzesiedzieć ponad godzinę, szczególnie w kuchni, ma już tamswoje małe garnki i nowy gryzaczek w postaci miski nierdzewki.przy okazji chłopak ćwiczy gardło i rozwija się muzycznie - tamburynek i te sprawy ;D

kilka zdjęć Piotrkowych

ściemniam, że siedzę
1004894ec6.jpg

1004895vi1.jpg

z matyldą moją :p
1004905nk4.jpg

ALL INCLUSIVE!!!!!!!!!!!!!! :p
1004914qi9.jpg

witam !

No i kolejna noc nieprzespana tak do końca wprawdzie Kubus spał juz ciut spokojniej to juz od 3 masakra cały czas sie wiercił kwękał i od 4 juz nie spimy no teraz Kubus zasypia, musialm mu dać kaszkę bo po kolejnej nocy prawie przy cycu jestem "pusta" w ruch teraz idzie herbatka laktacyjna. Jeszcze sie do tego chyba katar przyplątał małemu, wkropiłam kropelki soli fizjol. może cos pomoże a póxniej pojade to cos w aptece kupie. Dzisiaj imprezka a ja ie wyspana świetnie, zaraz Jarek bedzie z pracy to może on chociaż sie prześpi.
Jak maly sie obudzi to jade do teściów (oni też będą na urodzinach) i tam zostawie małego (Jarek bedzie spał)a ja pojade do fryca.
No i o 14 zaczynają się urodzinki mojego Taty (tzn. ma 12.09) więc znów bede miała zaległości :p

Miłego dnia! ;D

Witam!
U nas pobudka o 7 (w nocy po 1 i o 4.30) mała jak na razie nie śpi choć widze że jest śpiąca. Muszę pilnować żeby się nie przekręcała i nie wyginała. Więc nici już ze spanka. Postanowiłam dać jej dziś kaszkę na moim mleku, nie wiem jeszcze czy rano czy na noc,ale raczej na noc, może będziej lepiej spała. Mężuś dziś kupi kaszkę ryżową, zastanawiam się też nad kleikiem. A za kilka dni wprowadzimy jabłuszko ::)

Kubusiowa - współczucia takiej nocy, może jakoś wytrzymasz na tej imprezce. Udanej zabawy życzę!

Kaśka fotusie super :)

Dziś pewnie będzie puściutko bo weekend. Zatem udanego weekendu wszystkim!!!

reklama
hejka :)

kubusiowa
kubusiowa pisze:
Karolinko - ucałuj Lenke od Kubusia!!! :)
czyżby się tu cos kroiło ??? ;D ;) ucałuję jak wstanie :D :) . Wspólczuję takich nocek,jeszcze na imprezke nie wyspana...no ale pewnie twoj oszałamiający wygląd rekompensuje ci wszystko ;D .MIłego pobytu u fryzka :)

iza kleik jest rzadki i się nadaje do butli a kaszka tylko łyżką :) a może spróbuj rano dać,zobaczysz czy Karolkę nie bedzie bolał brzuszek,w końcu to pierwsze jedzonko po piersi,poważna sprawa :D .Na pewno wszystko pójdzie dobrze! :)

kaśka76 fotka i opis "z matyldą moja" super ;D .Super wypoczynku życzę! czekam na masę fotek i żeby Piotruś się opalił na wakacjach ;) i zarwał jakąs kilkumiesięczną laskę :D ;)

anian ja tez tęskniłam i z ręku na sercu przyznam, że myślałam o tobie ostatnio :) zapomniałam wcześniej napisać ale widzę ze zminiłąś avatarek :) ma się rozumieć że ta laska to ty? :) życzę dużo siły i wytrwałości zebyś nie zwiała z pracy ;)

miłego dnia! szykuje się piękna pogoda! .

Do góry