reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolinka właśnie drzemie po kaszce, to niesamowite jak kaszka na nią działa :eek:
A rowerek już stoi w pokoju, tylko muszę go umyć i nie wiem czy będzie wyświetlacz działał bo wylały się baterie w środku :-(

A muzyczny ocean już zamówiłam :-) jeszcze tylko przelewik i niedługo Karolcia będzie się bawić (mam nadzieję :dry: )

Ewcik o tą stabilność kojca też się obawiałam ;-)

A w ogóle dziewczyny używałyście lub używaci kojców? Wiem że Diablica ma :happy:, na kwietniówkach wiele dziewczyn też ma, ale ja nie jestem przekonana, to chyba taki nie koniecznie potrzebny wydatek?

Basia trzymaj się, weź sobie gazetki do czytania, w szpitalu będziesz mogła pogadać z innymi ciężarówkami :-D i z mamusiami, zobaczysz, mnie czas szybko leciał, dopiero w chyba drugim tygodniu już miałam dość szpitala, inne przychodziły, rodziły i wychodziły a ja z taką Agnieszką to już byłyśmy stałe rezydentki :-D ale jakoś przeżyłam i Ty też przeżyjesz. To dla dobra dzidzi, a myśle ze w Twoim przypadku to kwestia kilku dni, zobaczysz, czekam na smska od Ciebie ;-) Trzymaj się! Buziaki!

Biegne myć rowerek :cool2:

reklama
IZA ja kojca nie mam i nie planuje kupowac naprawde nie warto . Sama widze jak Filipek lubi wstawac a teraz najbardziej intresuje go chodzenie. Ale czasem gdy chce rozwiesic pranie czy cokolwiek innego zrobic daje go po łozeczka i tam tez swietnie sie bawi. Obnizylismy je do samego dolu wiec fajnie sobie w nim stoi. Nigdy sie nie zdarzylo by uderzył sie o szczebelki. Zrobiłam mu z kocyka do polowy taki niby ochraniacz. Jest to czasem potrzebne choc za nie długo wyciagne go , jak nie ja to Filipek.:-) :-)

iza - fajny ten ocean muzyczny, a ja kojec mam pożyczony od koleżanki, i bede z niego korzysta cjak Kuba juz porządnie zacznie raczkować a aj bede np. w toalecie , gotowac obiadek itp. moja kumpela wsypała zabawki i mały super sie bawił pod okiem mamusi jak była zajeta zobaczymy czy sprawdzi sie u nas, myj , myj rowerek:cool2: bo wieczorem jak maluchy beda spały startujemy:tak:, Kubus tez po kaszce i teraz spi z tatusiem który wrócił rano z pracy

kaśka - fajna zabawka a te klocki to gdzie znalazłaś bo nie umiesm zobaczyć:confused:

baska -tyle rad że musisz z tych rad skorzystać i nie denerwować się a tydzień macierzyńskieego przezancz dla maluszka namacalnie;-) :-) :tak: myślami jestem z tobą:happy:

mokkate - jak tam u ciebi chorowitki juz wykurowani wszyscy? a Pani po trzydziestece trzyma sie jak dwudziestka:-D :-D :laugh2: :laugh2:

oliwka - co słychać u ciebie:confused:

mariola - no szkoda że nie wiadomo co:confused: ja jak tylko jest juz wiadac to wiedziłam bo Kubus ułożył sie fantastycznie:tak: pokazal najpierw dupke gdzie juz wiadać było orzeszki i luloczek;-)

karolinna, mmm, mokkate nieobecność nieusprawiedliwiona:confused: :dry:

Iza- kupiłam kojec (własciwie to jest łóżeczko turystyczne)kiedy wyjeżdzaliśmy na wakacje. Przydał się.
Używam go tez czasem jak na noc jadę do rodziny.
Mała bezpiecznie w nim śpi.:-)

Baska- trzymam kciuki. Mysl pozytywnie!!

Ewcik- jak będe w J-biu, to spróbuje zobaczyc ten blok.
Słyszałam, że w Zdroju ma byc teraz centrum, tak będzie rozbudowane.

Pani po 30-ce- co z tym zdjęciem ?;-) :tak:

witajcie laski:tak:

dziś jednak wcześniej jestm i piję kawę:tak: dzisija nietypowo o tej porze bo wstałyśmy z Leną o 8.30:szok: szoook ,więc dopiero teraz ma drzemkę:-)

Znów byl u Lenki 11 letni wujek,przyniósł małej trochę ksiażeczek ,które miał jak był mniejszy:tak: o zwierzątkach itp.

muszę się odchudzać...wczoraj weszłam na wagę i przeżyłam wstrząs:growl: więc ograniczę na początek jedzenie i skombinuję skadś jakieś ćwiczenia na dvd,bo łatwiej będzie mi się zmbiliowac niż jazda na rowerku:tak: miałam raz stacjonarny przez pół miesiaca to raz na nim jeździłam:zawstydzona/y: .

Lenka juz jakiś czas robi "halo-halo" czyli przykłada słuchawkę lub swoją komórkę do ucha:-) jak jej właśnie powiemy "halo-halo"

baska zdawaj relacje izie bo bedziemy tu w głowę zachodzić co u ciebie:confused:

mariaola więc jednak nie znasz płci;-) ja długo miałam taki migocący podpis pod postami
surpriseglit2zyvi0.gif
aż w końcu się dowiedziałam:tak: tak około 29 tyg.:tak:

kubusiowa gratki dla Ciebie ze złapałaś do woreczka:-D,na pewno wyniki będą ok! w koncu Kuba to wesoły i rezolutny chłopiec,byłoby coś widać ze nie tak jest.

iza dobrze ze się zdecydowałaś na ten ocean bo te kojce dmuchane do zabawy sa okropne,wyglądają jakby dziecko miało w nich dostać klaustrofobii:baffled: życzę wytrwałosci na rowerku;-)

oliwka ogarnęłaś dom:confused: ;-)

kaśka76 gdzie fotki:confused:

mokkate duuużo zdrówka dla całej rodzinki.

ewcik ale chyba nie swoją pierś będziesz rozmrazać:surprised::-);-).

.Chyba wszystko napisałam co chciałam:tak:.

Miłego dnia!!!.
Na spacerki laseczki wychodzić:tak: bo coś zaczyna się psuć pogoda:-p
piesekbiegniely9.gif
.

Jestem już ogarnieta hata, pani spisała wode ,poszliśmy na zakupy i oczywiście znalazłam mojego psa bo dzis znów mi uciekła franca i z tego powodu jestem podminowana:wściekła/y::wściekła/y:
Oliwia teraz śpi ,chciałam jej kupić maskotke teletubis ale nie było tylko dmuchane i wziełam małą ,a teraz patrze na allegro sa zarąbiste .Oliwia szaleje za nimi ,a jak wstaje to zaraz telewizor i od 9 -10 nie mam jej w domu bo najpierw domisie póżniej cos :-)tam i na koncu jej teletubisie ,byście widzieli jak ona sie cieszy a ja razem z nią ,oczywiście z jej szcześcia;-):-)
Lece zrobić sobie druga kawke ,i obiad jeszcze nie wiem co :baffled::-p

Dziewczyny, to że początkowo nie chcieliśmy znać płci dziecka się teraz mści i mamy nieplanowaną niespodziankę. Wciąż o brzuszku mówimy raz ono, raz on, a raz ona i już kicham te zawiłości językowe. Ostatnio była bardziej dziewczynka niż chłopczyk, a teraz bardziej chłopczyk niż dziewczynka, także wciąż jestem w punkcie wyjścia.

Baśka ... jak ci się już będzie dłużyć, możesz spróbować być tak upierdliwa pacjentką, że od razu ci wywołają poród, by się ciebie pozbyć ;-) Może poskutkować, ale to ździebko ryzykowne:eek:

Ewcik ... ładnie to tak, mężusia glukozą poić ... heehee ... ale szczerze to ja też chętnie skończyłabym nieco wcześniej ... póki piłam duszkiem, nie było tak źle, ale ta przerwa na wymieszanie osadu nieposłużyła :baffled:
A USG to mogłabym mieć przy łóżku i codziennie się tak witać z moim maleństwem .... eehh ... powinni je dawać wraz z kartą ciąży ;-)

Karolinna ... ja następne USG będę miała dopiero po 32 t.c. ... chyba że polecę na prywatne, jak już się nie powstrzymamy z mężem :laugh2:

Iza ... a ile za tę Żyrafę ? ... bo ona znów nie była taka droga.
Co do kojca, to fizjoterapeuta w Mamo, już jestem bardzo pozytywnie wypowiadał się o kojcach, mają one duże znaczenie w rozwoju dziecka, zapewniają im ich własną przestrzeń podobnie jak łóżeczka, do których nikt im nie wejdzie. Co ważne przy zakupie kojca : stabilność, kolory, dużo elementów "chwytnych", możliwość swobodnego przemieszczania się z kojcem (np. kółka, lekkość) i warto by można go było łatwo składać.

Kubusiowa .... a ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc przydałoby się jakieś lustro, by za zakrętem dokładnie sprawdzić ;-) Zresztą wczoraj maleństwo po porannej glukozie przespało niemal cały dzień, by własnie tuż przed badaniem USG się rozbudzić i uskuteczniać w najlepsze harce :happy:

Oliwka ... racja ... będziemy mieć KINDER NIESPODZIANKĘ :happy: :-D ;-)

A ja teraz codziennie sama z dziewczynkami ;-( Bo mój Radek do pracy wychodzi o 5 rano a wraca około 22-23 i wszystko na mojej głowie.Czasami to aż mi pęka głowa z przeciążenia

Nadal karmie Emilke piersią bo Wiki karmiłam nie cale dwa miesiące.A tutaj mleko się leje,a poprawniej aż sika mi z piersi a więc się ciesze

A te nasze skarby to tak szybciutko rosną,ze ja to nienadanżam za ta moją starszą córą ;-)

reklama
czarnulko witaj :-D ,masz pokarm,niema to jak o pokarm matki i przynajmniej troche zaoszczedzisz ;-) Widzisz czs strasznie leci nie obejrzysz sia a Emilka bedzie niedługo jak Wikusia:tak:Fajnie mieć dwie pociechy a nawet wiecej ,na poczatku cieżko ale potem ci wynagrodza to wszystko z nawiązką Masz nowe foteczki dziewczynek???????
:-)

Do góry