reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hejka

Ja dopiero usiadłam przed kompem:tak:obejrzałam madzie m:-) i teraz czekam na mężulka bo pracuje do 24:-(
luszczynka -juz tulisz swoje malenstwo ,Oliwka jest słodziutka widziałam na wrześniówkach.Dobrze że już jesteście z nami:happy:
mariaola maale miałaś pecha z ta kaską:confused: na dodatek skradziona karta:szok:
mamaboo czy adres mmm jest aktualny po przeprowadzce ???,żeby zaś kartki doszły gdzie trzeba;-)
kaśka niewiesz ze pod latarnią najciemniej ,ale mieliscie pecha:wściekła/y:
karolina ja owoce morza to jem na pizzy i musze przyznać że mnie to smakuje:tak::tak::tak:a z tą kosmetyczką to ci zazdroszcze ;-)
ewcik ja niemam tej książki ale z swiatu książki zamówiłam sobie dziecko ,zdrowie i rozwój.Jest super,wszystko biało na czarnym:szok:od ciąży i opieki nad noworodkiem do chorób, objawy i postpowanie ,siatki centylowe rozwoju dziecka .Naprawde super ma 750 stron i bardzo przydatna.A gdzie pracujesz?jak można wiedzieć;-)
Z tymi obiadami to najgorzej ja robie pizze ,ale napiszcie co sie robi z brokułami trzeba je sparzyć czy co żeb położyć na ciasto:-p
kubusiow dobrze że z kubusiem jest juz lepiej:happy: A ten kolor bardzo mie sie podoba bede wiedziała na przyszłość że to grejfrut ;-)

Mam do was pytanie kupujecie maluchom kurtkę na zime czy kombinezon bo mam dylemat ,bo widziałam super kurtkę a z kolei by musiała miec jakieś spodnie cieplejsze .Chyba ze kombinezon ,a wy jak?

reklama
Bardzo dziękuję za wszystkie grarulacje i miłe słowa!

MariaOla- nie noszę maseczki, a myślisz, że by mi pomogła?;-) :-D

Kaśka- zdjęcie świetne. Widzę, że nosidełko się bardzo przydało.
Pozdrowiłas Kołobrzeg ode mnie?:tak:

MamaBoo-ja tez mam kręcone włosy (i do tego też czarne) I zgadzam się z Tobą, że nie ma fajnych fryzur, niestety...:no:

Luczynka- super, że się odezwałaś. Wklejaj fotki.

Karolina- ja chętnie dołączę jak będę mogła...:confused:

Malutka wstała na jedzonko...pa, pa

hello!

u nas brak czasu na wszystko, nadal nie jesteśmy do końca przeprowadzeni, ale nie ma kiey tego zakończyć. Grześ idzie jutro po raz pierwszy o choroby do żłobka, a ja do 19 w aptece.

trochę przeczytałam co napisałyście :-)

BAŚKA gratulacje i wszystkiego dobrego, a nie mówiłam że urodzisz się 2 paź. ;-)

oliwka podałam adres do moich rodziców więc jest zawsze aktualny, postaram się wysłać na maila lub priva nasz aktualny adres :-)

wybaczcie, ale jestem zmęczona i idę spać

wysłałam Wam nasz nowy adres, mam nadzieję że do wszystkich, jak kogoś pominęłam to z góry przepraszam. Reklamacje oczywiście przyjmuję ;-)

Witam!
Wczoraj poszłam do fryzjera , wchodzę i mówię :ja na strzyżenie. A pani odpowiada:"Oj nie, nie da rady już dzisiaj - jutro na 15". :-(
No trudno. Dzisiaj już idę, choćby się paliło i waliło :-) .
Oliwka ja na zimę kupuję Oskarowi kombinezon. Za to mam problem co na jesień, ale chyba wybiorę jakąś kurteczkę.
Kaśka ukradli coś ? Boże co za ludzie teraz żyją.....
A Oskar dzisiaj zjadł o 20 potem o 1 dostał butlę. I kilka razy się przebudzał, ale go przytulałam i było ok. Skończyło się na tym, że o 6 dawałam mu cyca na śpiąco. Muszę pogadać z Rafałam, zeby dzisiaj jak będzie mu dawał butlę to w jego pokoju, bo zawsze go przynosimy do łóżka, a chcę go nauczyć żeby sypiał w łóżeczku CAŁĄ noc. Spaaać mi się i chcę do domu....
Wczoraj oglądałam Magdę M. i tak mi jej szkoda, już nawet R. powiedział, ze za bardzo przeżywam ten serial i musi mi go organiczyć:-)

witam

.oliwka też się zastanawiam co wybrać na zimę,w sumie dostałam dla Lenki sporo zimowych ciuszków ale jednak co kombinezon to kombinezon...:rolleyes:.Wydaje mi się ze brokuły powinnaś wrzucić do wrzącej wody na parę minut i dopiero potem je położyć na ciacho,ja tak robię z sałatkami lub z zupą brokułową.

mokkate mozesz dołączyć:tak: ale taka dzisiaj dziwna pogoda...czekam co zdecydujecie razem z izą .

mmm to masz gonitwę ze hej;-),no teraz to juz Grześ nie moze chorować:tak:.

mamaboo trzeba było powiedzieć ze tu tyle kobitek się niecierpliwi zeby cię zobaczyc w nowej fryzce to na pewno by cię obcięła:-),no i ja własnie dlatego zawsze się umawiam do fryzjerki;-).

.miłej środy.

Witam :)

Najpierw,wielkie buziaczki juz dla duzej pannicy Lenki :-)
mis38.jpg

Basiu kochana,trzymam za ciebie mocno kciuki!

sandros zapraszam :-)

no a u mnie istny szał! :-( usypianie wieczorne ...... czasem to koszmar !! nie moge tulic tyle ile by Emilka chciala bo mam Wiki jeszcze i ona tez chce ..... ech...... ona tez jeszcze mala - jak jej odmowic albo przetlumaczyc?? czasem jest tak ze wyjemy we troje :-:)-:)-(

ale jest nastepny dzien - jakos to bedzie.

Witam ponownie!
Dziekujemy za te wszystkie mile slowa, jest naprawde milusio :-) Oliwka jest naprawde najsliczniejszym dzieckiem na swiecie-ale pewnie mowi tak kazda matka o swoim malenstwie ;-)

Ewcik juz siedze normalnie na tylku i prawie nic nie boli, tylko musze uwazac bo czasami sie przeciaze i wtedy mnie rwie z bolu, ale faktycznie nei bylo to nic przyjemnego :sick:
Mokkate pewnie ze wkleje fotki ale dopiero jak wrocimy do domku, bo poki co siedzimy u mojej mamy z powodu wymiany okien u nas w calym domu :wściekła/y: bo firma miala przyjsc do 24. wrzesnia najpozniej i mialam nadzieje ze zdaza jeszcze przed moim porodem, a oni zaczeli dopiero 2. pazdziernika i jeszcze idzie im to jak krew z nosa, jeden robi a trzech pozostalych sie patrzy, wczoraj moj tesc nie wytrzymal i ich opieprzyl, a w odpowiedzi uslyszal ze tych trzech sie dopiero uczy i dlatego patrza :wściekła/y: tylko czemu ucza sie akurat na naszych oknach, pewnie cos spieprza, ale tak to bywa z firmami:-(

.
czarnulka
dzięki raz jeszcze:tak:

luczynka no z tymi oknami to macie :eek: nie ma to jednak jak u siebie w domu,ale teraz to moze przynajmniej wszyscy ci pomagają przy małej,a tak to dużo czasu,gdy mąż bedzie w pracy,będziesz musiała spędzać sama.

mokkate jak nie będzie padało ,to moze o 15 przy tym moscie nad torami kolejowymi,przy domkach jednorodzinnych:confused:

.

reklama
Czarnulka - kochana nos do góry ! Wiem jak to jest siedzieć i beczeć z bezradności i braku sił, ale ty masz gorzej, bo masz dwójkę małych dzieci. Napizę Ci to co Luczynce - najgorsze są pierwsze 3 msc. a potem już zleci. Ja miałam okropne abby-blues przy Oskarze, ale dałam radę i wiem, ze choć Ci ciężko i czasem myślsiz, ze nei dasz rady to jesteś silna kobita i wszytsko wytzrymasz - dla właśnie tych Kruszynek - Wiktorii i Emilki. Całuję goraco i ściskam !
Luczynka - mnie też cholernie wzystko rwało. Kilka dni po porodzie już był luz a potem nagle z dnia na dzień bolało jeszcze bardziej, bo ... się goiło i skóra się napinała. Masz rację - chyba każda matka (kochająca swoje dziecko) mówi o nim, że jest w ogóle naj..... Mój Oskar też jest naj :-) :-) :-) :-) .
Już się nie mogę doczekać 15 no.... Potem zjemy obiad i idziemy do Auchana na zakupki spacerkiem. Zamówiłam sobie na allegro obudowę i klawisze do telefonu, bo ta mi się nei podoba :-) . Ale to tak poza tematem :-)
W ogóle to R. wczoraj miał telefon z policji, ze ma się zgłosić, bo chcą o kilka rzeczy zapytać na temat firmy gdzie pracował do czerwca. Trochę się boję, bo pamiętał, ze R. kilak razy jak wracał z pracy to mówił, że jego i ijego kolegów oskarżali o kradzież paczek itd. Oczywiście wiem, ze to nieprawda, ale i tak się boję. Co im się przypomiało po takim czasie ? Czekam teraz na telefon o co chodziło......

Do góry