reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Cześć kobietki:-)
widzę że tu mamusie będą miały bardzo fajna prace;-)
Ja chce Bartka dać do żłobka około 2 roku ale czy dam to nie wiem najpierw musze sie starać o przyjęcie eh
Nie wiem czy tą rozłąkę przeżyję ale narazie o tym nie myślę i ciesze sie moim maluchem:-)
dziś w nocy mały mi marudził patrzyłam mu w buziaka ale on nie chce mi pokazać co tam sie dzieje bo ja myślę że to przez zęby.
Miłego dnia

reklama
Witam i ja
U mnie od rana kiepsko. Rafał wymiotuje. Nie wiem czy to niestrawność czy jelitówka :-( Biega i bawi się normalnie tylko co jakiś czas wymiotuje. Wypił wodę - zwrócił, zjadł kawałek suchej bułki - zwrócił. Nie wiem co z nim zrobić.

Mama_iza gratuluję stażu!! biedny Rafałek, najważniejsze to dawaj mu jak najwięcej picia, na jedzenie może nie mieć teraz ochoty...
Charlene powodzenia w pracy!
Joasiula witam i ja :)

my już po szczepieniu.. szczepiliśmy szczepionką prorix, podobno bardziej oczyszczona niż ta mmr, ciekawe.. a Sebastian był bardzo dzielny! ani razu nie zapłakał! ani przed, ani w trakcie, ani po wkłuciu :D nawet go trzymac za bardzo nie trzeba było bo siedział grzecznie i się patrzył co pani robi :D pielęgniarka była w szoku, w nagrodę mały dostał dwie naklejki dzielnego pacjenta ;) ze wzrostem stoi w miejscu za to wagowo poszedł do przodu i osiągnął szałowe 9,5 kg :p
wczoraj latał jak szalony, jakby w ogóle nie był szczepiony, ale dzisiaj od rana jest marud (spał od 21 do 9!co prawda od 6 próbował się budzić ale się przytulał i spał dalej), nic mu nie pasuje...
no nic, miłego dnia!

I jak tam chłopcy? Lepiej?

U nas panuje katar. Dzieciakom leje sie z nosa.
No i rozwiązała sie sprawa rozstania z Zosią. Nie przyjęli jej do żłobka. I może bym nie narzekała, gdyby nie fakt, że nie stać nas na nianię. A do pracy czas wracać.

Ale za to cieplej za oknem. To całkiem niezła wiodomość.

Jedna z nian zazadala 600 zl. U nas to jest sporo. Albo raczej dla nas. Bo wychodzi 300 zl przedszkole, 600 zlotych niania, 800 zl oplaty i nie ma mojej pensji.

Witam kochane z rana
Bartek wstaje coraz wcześniej dzis9o 5.15:szok: musze chyba spróbować go kłaśc troche później
Pogoda zapowiada sie fajniusia:-)
Ach te opłaty mnie nie byłoby stać na nianie
Mama iza i jak Rafałek?przeszło?
Tygrynka dzielny chłopak z twojego Sebastianka;-)
U nas w przychodni też szczepia Priorixem
Miłego dnia

Dzień dobry Koleżanki :-)
U nas na szczęście już wszystko w porządku. Od rana chodził i wymiotował w dodatku nic kompletne nie chciał jeść ani nawet pić. Martwiłam się. Koło 11 zasnął i jak już się obudził to wszystko było ok :-) Co prawda dalej nie jadł zbyt chętnie, ale nie zwymiotował ani razu i pił nawet trochę. Ze zmęczenia padł o 19 i dopiero dziś o 8 wstał pełen sił i głodny, bo od razu zaczął domagać się śniadania :-)

Magnez1 szkoda że Zosi nie przyjęli. To duży problem. A mają tam chociaż jakąś listę rezerwowych?

U nas ze żłobkiem to w ogóle jest koszmar, bo w nie mamy typowego żłobka a tylko punkt żłobkowy - bodajże 20 miejsc na całe miasto. Nie mam stałej pracy więc nawet nie startowałam.

reklama
Do góry