reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Mamuska moim zdaniem namowy i sugestie będą póki co najlepsze. Może po prostu musi "dorosnąć" do tego. Podobno niektóre dzieci tak mają, więc może cierpliwość namowy i wielkie brawa za każdą podjętą próbę poskutkują. Najważniejsze żeby nie robić nic na siłe. Szkoda, żeby przez to miała problemy z brzuszkiem i jakiś uraz i niechęć. W każdym razie powodzenia!

Moje danie wygłosiłam więc znikam w objęcia Morfeusza. Dobranoc.

reklama
Witam koleżanki :)
Wszystkim mamom, które chcą i planują "pozbyć się" pieluch polecam wątek "odpieluchowanie 18-miesięczniaka". Poczytajcie, może Wam pomoże :)

Lena bardzo podoba mi się imię Twojej córki i takie pytanie mam: czy przy "rejestracji" w Urzędzie miasta nie mieliście problemów z tym imieniem? U nas np jest tak, że pani stwierdzi, że nie zna/ nie słyszała o danym imieniu to robi problemy i nie zawsze zgadza się na takie zapisanie. Wszystkie Zośki Kaśki i Kryśki przejdą, ale jak już bardziej oryginalne to problem jest.

Mamuśka24 problem z kupkami miała też mojej siostry córeczka. Dość długo to trwało, w końcu poszli do lekarza i dostała jakiś syropek, ale jak wiadomo to tylko doraźnie można stosować.

Co do nornikowania u nas jest masakra i jesteśmy daleko w lesie. Kuba nie chce wogóle siadać na nocnik, mówi że to kuku, tak że czemay też do wiosny, kiedy będzie cieplej i będzie można szybciej przebrać.
A jak drogie Mamusie i Tatusiu :-) wygląda/ła u was sprawa z pozbyciem się smoczka? Kuba ma swój zestaw smoczek+kocyk i bez tego w domu nie idzie spać. Smoczka używa przy usypianiu, a później go wypluwa, nie nogi go w ciągu dnia. Ale jak dojrzy swój kocyk to od razu krzyczy o smoczek. I nie wiem jak zacząć go oduczać:baffled:

Fikusek witamy :-)

co do smoczka to niestety u nas jest zestw smokuś i pieluszka :-Dtetrowa
ostatnio zgubił mońka i sobie pomyślałam że to idealan chwila by sie go pozbyć ale niestety ryk nerwy tłumaczenie uspokojanie nawet lelenie nie pomogły i tatuś wieczorem zasuwał do apteki po kolejnego smoka:dry: mój też do zasypiania go ma czasem w dzień weźmie ale to raczej w chwili gdy ma śpioszka a potem go wypluwa.widocznie nie jest jeszcze gotowy na odstawienie dydka:sorry2: dam mu jeszcze troche czasu ;-)

Agska myślę, że jeśli używa go tylko do spania a w dzień nie upomina się to najlepiej dać mu spokój i poczekać na lepszy moment z odstawieniem. Bez sensu narażać go na dodatkowy stres. Tak mi się przynajmniej wydaję.

Jacek
U nas smoczek Dobrusia zgubiła w sklepie jak miała 7 mieięcy i już żaden jej nie posmakował i tak to się skończyło.
A z pielucha to pierwszy raz się Dobrusia pożegnała latem jak miała 1,9. Po prostu Jagoda puszczała ją na trawnik bez majtek tylko w koszulce więc szybko załapała po co jest nocnik. Za drugim razem bo niestety w szpitalu musieliśmy ja nauczyć robić w pampersa, poszło trudniej bo to już wrzesień był i październik. Tłumaczenia i osobisty pokaz Jagody :-) poskutkowały ale i teraz jej się zdarza w czasie zabawy zapomnieć i tylko na noc ma pieluchę bo w nocy to dość często się nie kontroluje.

Nasza pierwsza córka Miriam do do 2. urodzin nie chciała słyszeć o nocniku i dopiero jak na imprezke przyszła jej koleżanka i zademonstrowała do czego służy nocnik pożegnała sie z pielucha z dnia na dzień.

Mama_iza my też mieliśmy korowody z USC w Warszawie przy rejestracji naszej 1. córki Miriam ale to było dawno i teraz droga jest przetarta tu można zobaczyć fajne imiona i ile ich jest:gorny.edu.pl/imiona/

reklama
witam sie:) co co pieluch to Alana udalo mis ie oduczyc jak mial 1,5 roku,pilnowalam ,sadzalam co chwile na nocik ale mu nie pasowlo,kupilam wiec nakladke na kibelek i tam juz chcial siedziec:) i juz wtedy szybko sie nauczyl:) smoczka pozbylismy sie tez w tym czasie,pochowalam wszytkie i jakos poszlo,2 dni byly ciezkie przy zasypianiu ale pozniej juz chyba zapomnial:)

Do góry