reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

hejka:-)
z tym czy dziecko sobie poradzi to ostatnio przyjaciółka mi dogadała na takowe moje wątpliwości, że jak ja sobie z tym poradzę to dziecko na 100%. może coś w tym jest.
dowikla kojarzę cie z wątku majowego 2007 :-) jak "małe" "duże": dziewczynki są ? mój łobuz ma 90 cm ale nie przekroczył jeszcze magicznej liczby 11 kg w wadze :/

reklama
hej !!!

Magda prosze jaki zbieg;-) a Julek jest o zasra*** i ciut ciut:-D

Moja spi juz w "dorosłym" łóżk ma swoja posciel w hello kitty podusie zabcie i od poczatku nie było problemu:no: chciałą spac w takim duzym i juz! W dzien juz nie spi ale za to w nocy budzi sie o 24 na mleczko:zawstydzona/y: i potem o 6 ranozje i spi tak do 8-9 w zaleznosci o ktorej poszła spac!

do przedszkola idzie od wrzesnia 2010 boje sie troszke ale wiadomo poczatki sa zawsze trudne:-( boje sie ze bede za nia mocno tesknic i ze sie odizolujemy od siebie:-( wow matko ale przeciez cale zycie poid skrzydełkiem jej trzymac nie bede a szkoda ;-) boje sie tego przdszkola choc sama zainteresowana sie bardzo cieszy:sorry2:

Moja Helenka w wakacje zaprzestała spania w dzień :sorry2: Ale zato godzina 20 i ona grzecznie usypia w łóżeczko :tak: Gorzej z młodszą :no:

hejka:-)
z tym czy dziecko sobie poradzi to ostatnio przyjaciółka mi dogadała na takowe moje wątpliwości, że jak ja sobie z tym poradzę to dziecko na 100%. może coś w tym jest.
dowikla kojarzę cie z wątku majowego 2007 :-) jak "małe" "duże": dziewczynki są ? mój łobuz ma 90 cm ale nie przekroczył jeszcze magicznej liczby 11 kg w wadze :/
No jest w tym cos prawdy:tak::tak::tak:
Moje maja po 77 i 78 cm i waza po niecale 8kg:szok:Ale stale sie kontrolujemy i wszystko jest ok:tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny !
Czy możecie mi powiedzieć a raczej napisać :) ... Jak jest ze spaniem 2,5 latków u Was ?
Bo u nas coś się dzieje dziwnego .... Bruno od zawsze spał sam w swoim łóżeczku.. właściwie od 11 tygodnia życia przesypiał noce ... nie liczę ząbkowania odkrywania i takich tam drobiazgów :)
Budził się zawsze uśmiechnięty w swoim łóżeczku ....
A zasypianie poprostu ... kąpiel, kaszka, mycie ząbków, przytulanie ... PAPA do misia i wychodziłam a On usypiał ...
aż do tydzien temu ....
Po I-sze : zasypianie ... od kąpieli powtarza,że nie chce spać, że ma dużo siły ..... a potem muszę siedzieć przy nim az nie uśnie ...- oczywiście siedzę i uważam, że skoro potrzebuje mojej obecności to ją mu daję ... - tylko mnie zastanawia czym to może być spowodowane .. etap rozwoju ? nowe emocje ? strachy ? etap - tylko mama ? hmmmm
No i po II :
sypia niespokojnie ... przez sen gada ... że NIE CHCE czegoś robić .. rzuca się po łóżeczku ... i wybudza się kilka razy ... prosi, żebym przyszła i postała przy nim .... zaczęłam go nad ranem zabierać do naszego łóżka .. choć do tej pory NIGDY z nami nie spał ... uspokaja się przy nas i dośc długo rano śpi ... dodam, że niedawno zrezygnował z dziennej drzemki .... a spał bardzo dużo .. to też jakaś zmiana ...

Miałyście to ?

P.S. Fajnie z nim rano się obudzić :) heheh
mysle ze to przejsciowe
Moja Laura nie spi w poludnie od kad skonczyla 2 latka.W nocy przesypia mi o 12 do 14h bez pobudki na siku:-)
mam fajnie bo klade ja spac najpozniej o 21 a spi ladnie do 10:tak:czasami jak jest glosno to obudzi sie wczesniej ale 12h napewno spi:tak:
Jula od czerwca już w ogóle nie śpi w dzień. Oj jakby mi się przydała chociaż taka jedna godzinna drzemka;-)Ale nie jest źle, bo zasnęła jakieś 10 minut temu i wstanie około 7, może 8.
A Wasze dzieci chodzą już do przedszkola?
ja zapisalam moja do przedwszkola.Idzie od 1 sierpnia
Bruno 4 noc śpi na tapczaniku i wczoraj spadł ... nic się nie stało .... nawet nie pamięta ... ale dziś rozłożyłam przy łóżku kołdrę z podusiami dla misia ;) ....
a dzieci rosną przerażająco szybko ....ja patrzę na Bruna i nie wierzę ... słucham jego bajek, tekstów rozwalających, dowcipów, patrzę jak opowiada sukom bajki, dmucha im na uszka po spacerze bo im zmarzły ... wsuwa obiad nożem i widelcem .... i w szoku jestem ... kiedy to się stało ?!?
Moaj tez spi na wlasnym lozku niestety lozeczko bylko za male:baffled:Lali lubi sie rozkladac jak spi wiec zakupilismy jej lozko.Spadla z niego tylko raz:happy2:
Oj jest się z czego uśmiać przy tych dzieciach. Moja się ostatnio uczyła żegnać i mówi "w imię ojca, i syna i ducha...świętego mikołaja ament!:-D:-D:-D:-D
Na początku Jula bardzo często mi spadała z tapczanika:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Jest niewysoki i nigdy jej się nic nie stało, poza tym ona ma taki sen, ze często nawet się nie budziła - spała po prostu na podłodze:sorry2:

oj tak dzieci w tym wieku maja fajne teksty:tak::-D:-D:-D

U nas dzis deszczowo

Cześć dziewczyny:-)
Dzieci śpią to i mama ma chwilkę czasu:-D Jula wstała dziś o 6.30 (drugi raz z rzędu:dry:) i już o 19 mówiła, że idziemy spać. Nawet bajki na dobranoc nie chciała i od razu zasnęła...hmm...jutro pewnie też mi się szykuje taka pobudka o świcie:baffled:
Słoneczko u nas pięknie świeciło, więc i spacerek zaliczony:tak:
Anka moja Jula jeszcze śpi w pampersie:zawstydzona/y::zawstydzona/y:i zawsze ma go zesikanego, chociaż w dzień woła już od maja...
Mama Helenki to ja mam na odwrót - Juśka sama nie zaśnie, za to Jaś pięknie zasypia sam w swoim łóżeczku, zarówno w dzień jak i w nocy;-)

Magda nie ma sie co zalamywac.Wazne ze w dzien chodzi bez:tak:Podobno ciezej oduczyc nocnego siusiania wiec glowa do gory.U nas poszlo szybciutko bo przestalam kupowac papmersy od 20 miesiaca.Jak lali miala 1,5 roku super sikala na nocnik za dnia a na noc jej zakladalam potem zrezygnowalam z zakladania bo budzila sie z suchym pampkiem.W dzien jak miala 20mc oddalam reszte pampkow kumpeli:-).Glowa do gory bedzie dobrze!

Ja tez szybko odstawilam pampersy na noc:tak::tak::tak:Praktycznie od razu jak przestalam zakladac w dzien:tak::tak::tak:
Jak mlode chcialy w nocy to najpierw wstawalam do Nich i Je wysadzałam a pozniej wyciagnelam Im szczebelki z lozeczek i tak do dnia dzisiejszego jak chcaw nocy siku to wstaja,ida i wracaja z powrotem do lozeczek:tak::tak::tak:Czesto nawet nie slysze jak wstaja w nocy i dopiero rano widze ze jast nasikane w nocnikach

witam się i ja,
z lekka zagrypiona ale daję radę:sorry2:
co do powiedzonek to powiem Wam,że nasz Przemo ma nieraz takie wejścia że ręce opadają i uszy więdną,nawet nie wiadomo skąd:sorry2:
my mamy dla niego łóżko piętrowe z miejscem na zabawę pod nim i pościel z bobem budowniczym:-D
a jutro pierwsze przedszkolne przedstawienie-mamusia całe wczorajsze popołudnie zajączka szyła:-D
a pampersa pożegnaliśmy jak Młody miał jakieś 1,5 roku,najpierw odstawiliśmy na noc a za jakiś czas na dzień

reklama
Witam się:-)
Widzę, że Wasze dzieci już śpią bez pampersa. Ja się tym nie martwię, bo wiem że dziecko w tym wieku ma prawo do sikania, chociaż wiadomo, że wolałabym żeby spała w majtusiach:tak: Może w wakacje jak mi Jaś podrośnie to postaram się ją jakoś odzwyczaić, a może zrobi mi niespodziankę i sama z siebie zacznie przesypiać noce na sucho;-)
Ja dziś robiłam z Julą rogaliki drożdżowe:tak: Cała kuchnia i Jula była po tym do mycia ale dziecko miało ubaw po pachy:-D

Do góry