reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Mama Iza on zaczął dopiero od września chodzić tak?może nie umie się jeszcze odnaleźć w nowej sytuacji,,,a ty go nie dawałaś już wcześniej?kurcze coś mi sie kojarzy że on już chodził do przedszkola ale może mylę osoby:zawstydzona/y:Nie dobrze że bije ale panie mówia dlaczego to robi?
Widzę że zmieniłaś fotke przy suwaczku ale kawaler już z niego;-)

reklama
Aguska w zeszłym roku chodził trochę ze mną na staż jak miałam w klubie malucha, ale od tego czasu nie miał już takiego kontaktu z taką ilością dzieci ani w ogóle nie był już w takiej sytuacji. Jakoś podporządkowanie się nie idzie mu najlepiej.
Rośnie jak szalony i prawdziwy facet już z niego, szkoda, że nie z zachowania :D

Mama Iza więc on po prostu potrzebuje czasu:tak:Mój też raczej z tych szalonych a panie w przedszkolu tylko mi go chwala:-Daż sama nie wierzę że sie tam słucha bo w domu to jakoś nie bardzo:sorry:mój chodzi od sierpnia i też bywało różnie ale teraz było super po prostu:tak:więc może i u was mały sie przyzwyczai;-)

Mama Iza co do logopedy to poczekaj aż Rafcio skończy 3 lata:tak:my raczej też będziemy musieli iść bo mały fakt mówi coraz więcej no ale do pełnych zdań to mu jeszcze daleko i niestety wiele wyrazów skraca:sorry:
Niech mały pochodzi do końca miesiąca i zobaczysz może w końcu zacznie sie słuchać;-)z drugiej strony to przecież twój Rafał jest najmłodszy z grupy więc niech babki też biorą to pod uwagę

Aguska co do logopedy to zadzwoniłam do poradni i umówiłam go na przyszłą środę, tak dla świętego spokoju, choć już na wstępie pani powiedziała, że ma prawo nie mówić. Powiedziała, żebym z nim przyszła to go posłucha i pokarze jakie ćwiczenia można z nim robić. Co do reszty to pewnie macie racje, zacisnę zęby i przeczekam. Może coś drgnie na lepsze.

Mama Iza to koniecznie po logopedzie daj znać co ci powiedziała bo jestem ciekawa jak to w ogóle wygląda:tak:ja z bartkiem ćwiczymy są różne zabawy nawet z dmuchaniem ale mój nie koniecznie chce to ze mna zawsze robić:sorry:jednak odkąd chodzi do przedszkola mowa poszła do przodu:tak:np dziś stał obok mnie w kuchni i mówi:mama odeć(odejdź):-Dalbo wczoraj na poczcie krzyczał oć oć (choć) to dla mnie na prawdę już wiele :tak:no i potrafi już sporo nowych słówek codziennie mówi coś nowego więc Rafcio też pewnie nie długo sie rozbryka zwłaszcza jak chodzi do przedszkola:tak:

reklama
Mama_iza witaj, też uważam, że może lepiej nie zabierać małego, tylko poczekać.

A okres bicia przechodzi większość dzieci, wyrośnie. Może ta agresja wynika z tego że jest najmłodszy, mało mówi i dzieci go nie rozumieją, rodzi się w nim flustracja. Poza tym dzieciom do 3 roku życia trudno się skupić na robieniu jednej rzeczy - panie przedszkolanki powinny to wiedzieć.

znam chłopca co ma ponad 3 lata i niewiele mówi. Także spokojnie nie wszystkie dzieci w jednakowym stopniu się rozwijają.

Do góry