reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

No to jeszcze tutaj do Was wpadłam z wieściami. jestem w ciąży, siódmy tydzień, w maju Ania zostanie starszą siostrą

W sobotę Ania skończyła 3 latka, imprezki jako takiej nie było, ale był tort i prezenty od rodziców i wujka

reklama
Cześć dziewczyny!
Wpadłam tylko się przywitać i biorę się za porządki póki Rafał w przedszkolu i póki zapał mam :D

Asienka to tym bardziej super, że Wam się w końcu udało :) Maj świetny miesiąc na rodzenie. Wiosna już w pełni to można witać dzieciaczka.

Udanego dnia!

mama Iza ja zaraz po mojego łobuziaka się zbieram ,dziś wziął swojego Puszka(misia)bo chyba pozazdrościł że inne dzieci przynosza i dziś się uparł że go bierze ze soba

U nas moze miec codziennie, Nikos wybrał sobie podusię ale dziś powędrowal z grzybami z plastliny :happy2::rofl2::szok::-Dma swira na ich punkcie..:) ale pani kazałam mu jewziąc przy chwili nieuwagi :)
Dzis dzieciaki mają koncert symfonii i ma tak byc raz w miesiacu...Niko miał być na galowo ubrany ale tatuś odbierając go wczoraj nie widział info i pobiegł w dresie buuuuuuuu

Asienka gratuluje ciązy. Oby przebiegała bezproblemowo :)))) i sto lat dla córy!

Marciaa u nas też codziennie może mieć swoja maskotke ale ja jakoś za tym nie jestem jednak jak chce to niech bierze,w dresie też pewnie świetnie wygląda;-)
Ja jestem chora znowu byłam u lekarza jakiś wirus mnie dopadł no i za dwa tygodnie mam iść po skierowanie na badania bo mam prawdopodobnie anemie jak to pani doktor powiedziała raczej na pewno:dry:
Mały w przedszkolu a ja odpoczywam bo jeszcze nie najlepiej się czuję.Najgorsze że mam diete:sorry2:

Witam,
mam pytanie bo nie wiem czy zaczynam popadać w paranoje, czy może to jest zupełnie normalne tylko ja jestem upartym przeciwnikiem - otóż rozbija się o prezenty.
Mam 2,5 letniego synka i jego ciocię z którą uważam mam problem, otóż ciągle kupuje mu prezenty (urodziny, imieniny, dzien dziecka, dzien chlopaka, mikołaj, Boze Narodzenie, prezent z wakacji, prezent z wyjazdu na 1 dzien w gory, prezent bez okazji ) Proszę żeby ograniczyla się do urodzin, Bozego Narodzenia i czegoś skromnego na mikolaja i dz.dziecka - więc okazuje się ze jestem niedobra, bo ona uwielbia robic prezenty i sprawia jej to przyjemność (jest chrzestną syncia), moj mąż jest chrzestnym u jej 2 letniego syna i nas niestety nie stać na prezenty z "każdej" okazji. Wg. mnie ona rozpuszcza moje dziecko i wpaja mu ze byle okazja jest pretekstem do dawania mu prezentow, nie chce zeby uczyl sie przekonania ze mu sie nalezy. Poza tym jest to bardzo zobowiązujące nas, że tez powinnismy kupić jej synowi, dzis dzieci sa małe, prezenty sa "małe" (jesli min.30zł kilka razy w roku,a w swieta i urodziny łącznie ok 300zł to mało), a co bedzie za kilka lat, kiedy moj syn bedzie dostawal prezenty, a my nic nie kupimy jej dziecku - mysle ze dziecko bedzie postrzegalo nas ze jestesmy niedobrzy, bo on nic od nas nie dostaje ;(
Jak mam wytłumaczyc szwagierce, ze nie chce tylu prezentow?
A moze to ja przesadzam, powinnam wyluzowac i pozwolic jej kupowac ?
Ona wcale nie jest zamożna, po prostu żyją na normalnym poziomie.
A moje dziecko tez nie jest jakies poszkodowane :) jesli chodzi o zabawki, bo tez mu kupuje, ma mnostwo wszystkiego, ksiązek, samochodów, klockow. Ale ja uważam, ze za dużo to też żle. Czesto coś dostaje i potrafi powiedziec z rozczarowaniem "znowu prezent"

Asieńka wielkie gratulacje i dużo duzo zdrówka !!! fajny miesiąc na rodzenie majja rodziłam w kwietniu i na drugi dzien już byłam z malą na spacerku.(jak fajnie powspominac)

Monika wydaje mi się że szwagierka powinna bardziej liczyć się z Twoim zdaniem , masz dużo racjii w tym że jesli ty nie bedziesz dawała dziecku(jej synowi) prezentów to bedziesz postrzegana jako ta zła, dziecko nie rozumie kwestii pieniędzy. może wytłumacz szwagierce że Was po prostu na tak częste prezenty nie stać a źle się czujesz z tym że ona rozpieszcza i na zbyt obdarowuje Twojego szkraba. powodzonka

u nas pogoda brzydka, pada i jest wietrznie.Julce juz lepiej więc od poniedziałku wróciła do przedszkola. u nas natomiast dziecko nie może przynosić nic z zabawek i ulubionych rzeczy do przedszkola( bo jak inne dziecko mu to zniszczy to zdarza się płacz lub nawet histeria )więc zabronili.

miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
reklama
Monika ja myślę podobnie jak Mamuśka:tak: porozmawiaj ze szwagierką żeby wszystko było jasne;-)

mój w przedszkolu mały łobuziak:-D
aaa miałam się wam pochwalić że od jakiś 2 tygodni mały robi na kibelek bez nakładki:-Dsam się wspina i trzyma się ja tylko stoję obok i kontroluję bo się boję że wpadnie:-Da jaki dumny jest aja jeszcze bardziej:tak::-D bo jeszcze kilka miesięcy temu nawet bał się usiąść!a że wysoki nie jest to musi się umięjętnie wdrapać:-D

Do góry