reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

mój po swojemu liczy hehehe i jak pokazuje trzy paluszki to dumnie mówi tsi!!!:-D
Od jakiegoś czasu śpi z ceratką pod prześcieradłem i tylko raz sie póki co posiusiał.myślałam że ciężej będzie z wysadzaniem go w nocy ale nie jest źle na śpiocha sika:-D

reklama
Cześć dziewczyny!
Nie mogłam się zebrać, żeby do Was napisać, bo zakopałam się w przetworach. Co do stron lewa-prawa, to generalnie Rafał załapał już jakiś czas temu, czasem tylko mu się myli. Liczenie bardziej polega na tym, że powtarza po mnie :D Wszystko powoli. Coś mi się wydaje, że chyba jednak tej ospy nie załapie, bo większość chorych dzieci już zdążyło wyzdrowieć :D Może i dobrze. Powiedzcie mi czy jak podawałyście tran dzieciaczkom to one pachniały rybą? Mam wrażenie, że Rafał poci się teraz i czuć od niego rybą. Nie wiem, może tylko mi się wydaje :D

mama iza ja Bartkowi teraz zaczęłam podawać tran co drugi dzień tak pediatra doradziła i mój nie pachnie ryba:no:
To jednak chłopcy bardziej sie orientuja z kierunkami:-D
Może i dobrze że jeszcze ospy nie będzie przechodził;-)

Aguska to może ja mu za dużo daje albo paranoje mam :D Z tymi kierunkami to ja wierze, że to mocniejsza strona facetów, osobiście często je mylę. My kobiety, znamy za to więcej kolorów, nie tylko te podstawowe :D

hejka...
kurczę nie mam ostatnio czasu na bb, Niko wstaje 5, 5.15 wczoraj juz o 21 spałam..w dzień nie śpi po pkolu łobuz na maxa i nie chce drzemki i już o 19 śpi, Franek też...plus ze wieczory mamy dla siebie.
Z sikaniem w pkolu dalej nic do przodu ale pani mowi ze juz jest super, fajny gość z Nikiego ale swoje ma za uszami:sorry2::-p;-)
co do tranu to ja mam ale jakos nie podaje, zapominam ;-)) a strony umie ostatnio młodego ucze grzybów. Rozpoznaje podgrzybki, purchawki, muchomory, sowy i borowiki...w szoku byłam. Ciagle je lepi z plasteliny i wycinamy z papieru kształty i nakleja...fajna zabawa polecam :)

jeju znowu ja tylko o sobie ide was nadrobic do konca :))

marcia ja sama sie nie znam na grzybach:-D
mój też już łobuzuje w przedszkolu wczoraj pani powiedziała że nic sie nie słucha i rozrabia:sorry2:no cóż czuje sie już tam jak u siebie:-Dale dziś z nim rozmawiałam żeby słuchał cioci i był grzeczny

Aguska to może ja mu za dużo daje albo paranoje mam :D Z tymi kierunkami to ja wierze, że to mocniejsza strona facetów, osobiście często je mylę. My kobiety, znamy za to więcej kolorów, nie tylko te podstawowe :D

to prawda - może mylą się nam kierunki ale na pewno odróżniamy seledynowy od oliwkowego:-D

fajnie, że wasi chłopcy się zaklimatyzowali w przedszkolu

ja tran małejpodaję 2 razy dziennie po niecałej łyżeczce, ale wydaje mi się, że nie czuć od niej rybą. O ile na początku brała chętnie to teraz nie za bardzo:baffled:

Marciaa
moja jak widzi grzyba to pyta: mama ten jest dobry czy nie? - z grzybów rozpoznaje tylko muchomory, ale nauczyła się zbieraż i już nie obrywa im kapeluszy:-)
Takie zabawy plastyczne to super sprawa, szkoda, że mam tak mało czasu na nie

rossa a czemu dajesz jej aż dwa razy dziennie?moja pediatra kazała nam dawać jedna małą łyżeczka co drugi dzień !z reszta na opakowaniu jest napisane że jedna mała łyżeczka dla dzieci powyżej 3 lat raz dziennie i nie wolno przekraczać tej dawki:baffled:

co do kolorów oj to na pewno w tym my kobiety jesteśmy mocne:-D:tak::-Dto tak jak ja mówie do mojego m :podaj mi łososiowy ręcznik a on do mnie przychodzi: jaki?to ten różowy?:-D:-D:-D

Witam z rana z kawka
Wczoraj rozmawiałam z pania z przedszkola i powiedziała mi że Bartek nie słucha za bardzo to znaczy dwa dni temu było o wiele gorzej bo robił co chciał a ja mu teraz codziennie tłumaczę że musi być grzeczny słuchać cioci to będzie zuch:tak:i skutkuje
Pani powiedziała że nadal do łobuzowania to on pierwszy i na czele:-Dbieganie po sali Bartek pierwszy skakanie wchodzenie wspinanie Bartek na czelel:-Dma już swoja grupke dzieci z którymi najlepiej sie bawi.Ja sie obawiałam że skoro mało nadal mówi to może nie będzie umiał nawiązać kontaktów.Myliłam sie Pani powiedziała że dzieci go lubia dogaduje sie świetnie i super sie z nimi bawi!i nie jest jedynym który tak mało mówi.Więc jestem z niego dumna:tak::-)

reklama
aguska2017 to super, że Bartek tak się zadomowił w przedszkolu. A jak tak łobuzuje to znaczy że czuje się tam pewnie.

Dobrze, że dzisiaj piąteczek. Jutro nareszcie się wyśpię. A ptem jadę oglądać karnisze, firanki, meble do Ani nowego pokoju.

Do góry