reklama

Mamy 2011

Witajcie,
Wczoraj trochę się pospieszyłam z tym stwierdzeniem, że Bolcio się uspokoił i zasypia... trwało to jeszcze dobrą godzinę :|

emri - napisałaś o pediatrze "Ciekawe jak ta nasza...", tzn. że nie była u Ciebie Szumkowska?
Z tego co wyliczyłam, to Bolcio jest starszy od Filipa o 2tyg i 5 dni :P no i faktycznie o rok :/ no trudno, będzie młodszym kolegom i koleżankom notatki pożyczał ;)

Izuniek - kładę syncia na brzuszek 1-2x dziennie ale strasznie tego nie lubi. Niedawno zabawialiśmy się w ćwiczenia brzuszka (przyciąganie i odciąganie nóżek od brzuszka) i był taki radosny i fajniutki a jak go położyłam na brzuszek to od razu płacz i żałość straszna. Nie chciał się uspokoić przez prawie godzinę :/
Z tych staników, o których pisałam to ten z klapką jednak fajniejszy niż ten ze spuszczanym ramiączkiem - to jest wersja lepsza chyba na lato bo jak jest bluzka z rękawem to tak średnio. A z tych z klapką to lepsze są zapinane na taki haczyk niż na wcisk od dołu (nie wiem czy wiadomo o co kaman).
Usg bioderek to jakaś porażka. Nawet jak zwiększą limit to i tak się nie załapiemy. Niby po 6tyg się to robi a pediatra na wizycie mówiła, że po 2 mies. Także poczekamy do tych 2 mies.

anias - wyśnij mi proszę, że Bolcio już nie płacze ;P

reklama
Sab Simplex NIEMEICKI oraz Lefax *** Expresowa wysyłka na kolki polecam lefax, po dwóch dniach dawania przeszły i nie wróciły, a miałam od kuzynki która w niemczech jest pielęgniarką i tam to lekarze polecaja jak sab nie działa

co do mleczka ja odciagałam po 60-100, zajmowało to 15-30 minut, aż mi sie raczka w laktatorze lovi złamała ;-)

gdzie w zielonce są jakieś ładne staniki do karmienia, inne niz campol

U nas znowu powtórka z rozrywki :/ dzisiaj płacz zaczął się wcześniej bo ok 18 i skończył przed 22 :| masakra...

ppatqa - 60-100ml ściągałaś pierwszej fazy mleczka przed przystawieniem malucha do piersi? tak dużo? :o
I jeśli ściągałaś I fazę to kto Ci to doradził i dlaczego?

Ostatnia edycja:
Witam się pierwsza, aż dziwne o tej porze:)

Betii tak do mnie dotarło wczoraj, że faktycznie ampg, Ty, Kordek i ja następna w kolejce. O jaaa!
Jak już urodzisz to pewnie zaczną panikować że mi coraz bliżej:D

Vii - Gratulacje;:):):):)

- ja dzisiaj szybciutko i na chwilkę...tak te 30-70 ml mleczka to z pierwszej fazy...raz więcej raz mniej, zależy - i to też tak ok. przez to odciąganie bardzo mi się laktacja rozchuśtała i musiałam wciaż wkąłdki nosić bo wręcz kapalo z piersi:) a w kąpieli to wręcz sikało pod ciśnieniem!

- ech...wczoraj się porobiło;/;/;/
Bartuch jakiegoś wirusa załapał - nie chce nic jeść, wymiotować nie wymiotuje, ale ma biegunkę - wczoraj to już nie wyrabiał sam - aż mówił, że
pup
a boli;/ a ja za to dzisiaj w nocy i wymiotowałam i mam też biegunkę....nie muszę mówić jak się czuję....

a jeszcze sami jesteśmy bo mój M kolejny weekend cały pracuje;/ ech no....

reklama
Witajcie niedzielnie laseczki,

marttini - współczuję choróbska i życzę szybkiego jego odejścia.

Coś mi się zdaje, że apmg już jest po.

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry