reklama

Mamy 2011

reklama
dzień dobry:)

dzisiaj w końcu wyspani :-) Nadusia spała od 20 do 5 rano potem był cycuś i pospalismy do 8:30. Teraz szykujemy się do kościoła, potem spacerek po parku. Pogoda póki co zaprasza na rodzinny spacerek:tak:

miłego dnia babole

Witam się i ja :-)

Wczoraj zbierałam się do pisania ... i ból głowy uziemił mnie :-( w końcu jak pospałam to dziś od 6 rano na nogach :-)

Pogoda zgadzam się śliczna :-D My już tak długie spacerki mamy - że brakuje mi tylko kogoś w domku kto by obiady gotował :-D

Pozdrawiam :-)

Helo słonecznie :)
U nas znowu nocka masakra :/ butla proszkowa + cyc: 21:30 d0 1:10, godzinna walka żeby jadł a nie spał, potem po 2h pobudka z niewiadomego powodu bo jeść nie chciał, beknął (więc to go męczyło - co zrobić żeby dziecku odbiło się przez sen? bo jak mały przyśnie przy cycu to nijak się nie da...) pojadł, zasnął i po godzinie znowu to samo, ryk, beknięcie, jedzonko i znowu się nałykał powietrza, trochę mu się odbiło (z wylotem na śpiworek więc do przebrania), chciałam go odbić jeszcze bo słyszałam jak mu po brzuszku gazy jeźdzą a ten nic, L wymyślił żeby mu dać lefax, popił troszkę i potem się zaczęło... obesrał się na całe plecy, więc do przebrania wszystko łącznie z drugim śpiworkiem. Tym samym się rozbudził na maksa i zaczął gadać i się bawić :/ i od 4:30 na nogach... piękny wschód słońca dzisiaj był...

anulka - ja jestem katoryba nie kotyrba. mój mały też wypuszcza pierś ale zaraz sam ją łapie, jak był młodszy też raczej tak było. Ale rób jak pisze Beti:osusz sutka i powinna chwycić :)

anias - a co imprezą nr 3 po chrzcinach i komunii? Będzie?

vii - niezły tłok będzie...

Dziewczyny mogę odstąpić stanik laktacyjny http://www.e-bielizna.pl/9019_Mamabel_Easy_N.html kupiłam go na początku grudnia i założyłam tylko kilka razy, bo niestety jest dla mnie za duży (cyce nie urosły do takich rozmiarów jak się spodziewałam). Rozmiar 80C, jest bardzo fajny, mięciutki ale co z tego jak na mnie za wielki :/ Dałam za niego ponad 80zł ale odstąpię za dużo mniej. Któraś chętna?

Ostatnia edycja:
hejka,

no to niezla jazda katoryba:) co do bekniecia to nie wiem co robic przez sen. mojemu sie odbija jak spi i go wezme na rece. ja mam z kolei problem bo Dawidek od kliku dni ni echce mi spac w dzien i pozniej jest marudny i zasypia np. dopiero 0kolo 17. i pozniej doipero okolo 22-23. a bylo juz tak fajnie:/
dobra spadam bo ryczy mlody.

Anias gratuluje przespanej nocy :)

Katoryba mi jak Hania zaśnie to czasem kładę ją na ramię tak jak do karmienia butelką, później do góry tak że rączkami opiera się na moim ramieniu i znowu pozycja do karmienia i na ramię... i jak tak nią poruszam to odbije... i jak jest na moim ramieniu to lekko ja tak bujam w górę i dół i klepie po dupci albo pleckach...

Myyszaaa współczuje bólu głowy :/ wiem co to znaczy, ale na szczęście (tfu, tfu, tfu) mnie omija od porodu :)

a my do 11 do 15:30 na spacerze :)

Hej:) Katoryba Bolcio chyba taki typ, że lubi nocne przygody...mała mojej szefowej do czasu odstawienia od piersi, czyli dokładnie rok, budziła sie w nocy 5 razy...Ja spodziewam się po Filipie tego samego, ale oczywiście 3 razy nam wystarczą:) W nocy Filo zawsze jest odbijany przez sen, bo on cały czas śpi:) I normalnie rzucam go na ramię i czekam parę chwil. Na mnie za duży w obwodzie, wróciłam do 75:)

Anias na pewno coś znajdziesz odpowiedniego dla siebie:) W koncu będzie tyle okazji, żeby ładnie wyglądać:) A czytałam o bioderkach, polecają chusty, bo tam jest to fizjologiczne ułozenie nóżek i spanie na pleckach, bo też się wtedy rozkładają do żabki.

Dziewczyny po ząbkowaniu mam pytanie, Filip ma zaczeriwnione dzxiąsełko na dole i taki biały czubeczek. Pomacałam ile się dało, choć dało się niewiele i nic ostrego nie wyczułam. To może być już początek ząbkowania????? Wczorajsza rozmowa z szefową bardzo owocna:) Wszystko po mojej myśli poszło:)

gratuluje, ze rozmowa udana. a co do dzaselek to jesli czujesz ostre to chyba jak najbardziej zabek bedzie:) jupiii

anias gratki za nocke, zazdorszcze. zobaczysz nadia na pewno teraz sie unormuje i sobiefajnie bedziecie spali. a co do ubioru to bedzie dobrze, na pewno znajdziesz cos soexy na siebie. nie jest tak zle. a kilogramy spadna pozniej, zobaczysz:)

vii widze, ze ciebie tez w ciazy meczyly bole glowy:) u mnie to byla zmora. ale na szczescie juz minelo:)

ja ogolnie mam dzis fatalny dzien, poklocilam sie z a. i poszlam sama na spacer a on pojechal do rodzicow swoich na obiad. dalej jestem na niego wkurzona i tym razem tak latwo nie odpuszcze. w ogole to czuje sie prawie jak samotna matka. nic przyjemnego:( ja sie poswiecam cala soba a a. zachowuje sie jakby wszystko bylo po staremu.

Ostatnia edycja:
reklama
Beti no czasami tak jest...rodzina zmieniła się o całe 360 stopni, ale nie wszyscy z rodziny nadążają za zmianami...mam nadzieję, że czas u Was wszystko zmieni:) A dzięki waszym problemom chyba mam w końcu temat na mgr:) Problemy młodych małżeństw po urodzeniu dziecka:) czy coś w tym brzmieniu, w końcu mam całkiem niezłą próbę badawczą:))) O dzięki Beti!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry