reklama

Mamy 2011

Z materacykami to wiem to co Katoryba napisała. Filip znowu śpi:/ A chciałam już wychodzić...

Vii my też zmieniliśmy smoczek, Filo nie marudził, chociaż tatus dał mu wycisk:) Kupiłam Aventa trójprzepływowy, tam się obraca butelką i wtedy z różnym natężeniem leci mleczko. Mówiłam, że ma karmić na I lub II, nawet jeszcze dzwoniłam ze szkoły, zeby przypomnieć...wracam i słyszę, że małemu tak dzisiaj to mleko leciało po brodzie, tak ssał łapczywie, ze nie nadążał połykać...i okazało się, że tatuś stworzył teorię, że III to najwolniej leci, bo ostatnia jest przecież...

reklama
oj coś nie tak z tymi naszymi maluchami... może to od wiatru ?? no chyba, że wszystkie mają skok rozwojowy ;)

Emri a gdzie tam nie wyszłam na balkon ;) ja butelek mam dużo i tylko smoczki wymieniam :) a J pomysłowy nie ma co ;)

co do materacy to się nie wypowiadam, bo póki co Hania śpi w swoim koszu wikinga ;)

my już po kursie kościelnym... i porażka na tej mszy będzie 10-15 chrztów :/

Cześć wszystkim,

dopiero teraz wieczorkiem mogę usiąść poczytać i napisać. MOja Milenka całą noc i dzień popłakuje sobie, nie wiem już naprawdę o co chodzi.....chyba ten wiatr tak na nią działa.

Dziewczyny ja mam taki materacyk kokosowy gryczany i wiem to samo co mówi Kotyrba i Emri. Jak dziecko próbuje wstawać na stópki to przewraca się materac na gryczaną stronę.

Vii my też mamy chrzciny w niedzielę wielkanocną u Franciszkanów w parku. 4 chrzty mają być. My też już po kursie, aż pół godziny trwał. Mamy kupić szatkę i świecę. Głowiłam się dziś nad menu na chrzciny. Na razie tylko tort mamy zamówiony. My zamówiliśmy w galerii grafit cały biały, z różowymi kwiatkami i ze zdjęciem Milenki na torcie. Polecam tam torty bo już kilka razy tam zamawialiśmy z racji innych okazji. I są przepyszne!!! Wogóle to mnie przeraża liczebność aż 15 osób w mieszkaniu, ale czytałam że u Ciebie i Emri jest tak samo. Wogóle brak kreacji na to wyderzenie też mnie dobija, no i fakt, że jak pójdę do sklepów to i tak nic na tyłek mi nie wejdzie :(
Dobrze że z ciuszkami dla dzieciaczków nie ma prolemu, bo w Dariuszu w przylepie to jest zatrzęsienie.

Do dziewczyn karmiących piersią. Czy waszym dzieciom wyślizguje się pierś z buzi? Mojej tak się dzieje i nie może złapać, denerwuje się i okropnie płacze!! Muszę wycierać sutek pieluszką i na siłę wkładać, albo smok - uspokaja się i dopiero z piersią próbujemy.........a i ile minut średnio spedza przy piersi????

anulka my chrzcimy w drugi dzień świąt, 25 kwietnia :) bo to moje urodziny i nasza rocznica zaręczyn :) co do kreacji to ja dla siebie już mam, a dla Hani nie kupuje, bo nie podobają mi się te sztuczne falbanki :/ taka mała suknia ślubna :/ Hania będzie miała komplecik robiony na szydełku :) kapelusik, sukieneczkę, pelerynkę :) do tego białe rajtki i buciki :)

a coś kojarzę link chyba kiedyś pokazywałaś z taką sukieneczką. Slicznę są a Hania jak księżniczka będzie wyglądać. Ja to nie wiem co założyć, myślałam nad szpilkami, sukienką i kurtką taką krótką skórzanną z bufkami ale sama już nie wiem :( A Ty co wymysliłaś?

Super z tą datą, macie kilka okazji do świętowania a nie tylko chrzciny :-) a i Hania będzie miała prawdziwy lany poniedziałek ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja mam spódnicę ołówkową taką zszytą z bluzką z kołnierzykiem i cieniutkim paskiem pod biustem... do tego szpilki i chyba żakiet...

aaa a co do tortu to ja robię sama :D i nigdy nikt nie narzekał, bo są z owocami (lub konfiturami) na bitej śmietanie :)

Ostatnia edycja:
anulka u mnie czasem mlodemu wypada cycek i jak jest w mleku badz osliniony to nie moze chwyicic najpierw ale poznije daje rade. ale on juz w ogole sam umie chwycic piers bo starszy i ma odruch ssania lepiej wyksztalcony. takze sie nie przejumuj bedzie lepiej:) a jak mloda glodna to sie denerwuje:)

Beti ja niekiedy to juz sie poddaje, młoda wręcz trzepie główką, drze się strasznie a mi się serce kraje że co ze mnie za matka. Ale masz racje, pewnie będzie lepiej.

Vii zdolniacha z Ciebie :-)

reklama
u nas po wielu próbach smokowo-butelkowych jest sukces(oby nie zapeszyć). Jak pisałam wcześniej kupe kasy wydanej na różniaste smoczki silikonowe oraz butelki i nic, w końcu kupiłam smoczek lateksowy NUK i butelkę NUK i się udało. Nadii "smakuje" i smoczek i z butelki chętnie pije:)

Tak w ogóle to nie mogę na nią dzis narzekać:-) Ładnie spała(chyba odsypia poprzednie noce), zakupy zniosła bardzo dzielnie no i zasnęła o 20...
Dzisiaj zakupilismy też karuzelkę Fisher Price i to kolejny strzał w 10. Fakt do tanich nie należy ale mała jest zachwycona.

anulka, vii- zazdroszczę wyboru kreacji , mi przyjdzie i na chrzcinach i na komunii wystapic w worku po ziemniakach;)

spokojnej , przespanej nocy wszystkim życzę;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry