reklama

Mamy 2011

reklama
tak 180;)

Beti spróbuj podrzucić ta książkę "Pomocy jestem tatą czyli jak być dobrym ojcem i nie osiwieć zbyt szybko". Obrazowo napisana, z humorem i dobrze się czyta, może mu pomoże:)

Ostatnia edycja:
Hej
My dziś też wstaliśmy :-D Ja w nocy padnięta nie dałam rady małej przebrać :-( Dopiero nad ranem została przebrana... To dziecko ma manię robienia kupy o 2 i potem 4... Tą o 2 udało mi się przebrać... tą z 4 nie dobudziłam się :-)

Ja dzis spacerki blisko domu... Muszę paczkę odebrać :-) I kominiarz ma się pojawić :-)

Pozdrawiam

hej dziewczynki,

witam po weekendzie. Ja po gościach padam. Byli od czwartku wieczorem i dziś rano pojechali. To ciągłe sprzątanie, gotowanie, podawanie czegoś no i zabawy z 2,5-latką, która jak do nas przyjeżdża to tylko "ciocia i wujek". Wymęczona jestem strasznie, więc dziś chyba położę się spać o 20. No ale nie powiem jak chodziliśmy na spacerki z Michałem i małą Nelcią za rączkę to już się nie mogę doczekać takiego obrazka :) normalnie aż mi się łezka w oku kręciła jak widziałam M. bawiącego się z małą.

Chociaż Andrzej (tata Nelci) mnie szybko uświadomił, że tatusiowie to się bardziej po pół roku uaktywniają, bo na początku to dziecku tylko mamusia potrzebna. Mam nadzieję, że Misiek będzie miał inne podejście.

Jak będę miała chwilę wolną w pracy to was nadrobię od czwartku ;)

Miłego dnia

Dzień dobry!

Ja mam dzieś dezorganizację dopiero się zebrałam:/ Może dlatego, że dziś W, ma na popołudnie do roboty i mi lenia włączył bo wziął małą a ja walnęłam w kime.

Beti współczuje kłótni z A. Niestety czasem tak jest, że oni nie zauważają czegoś co jest oczywiste i jak nie rykniesz to nie widzi problemu. Ja sie czasem czuje jak samotna matka jak idę na spacer na weekend i chodzą rodzinki a ja wiecznie sama. Mój niby pracuje ale to mi nie poprawia nastroju.

Marzena nie zawsze tak jest, że tatuś po pół roku się uaktywnia. Faktycznie jak matka karmi "jedynie słuszną piersią" ;-) to dzieciaczek nic po za nią nie widzi. ale mój np przebiera, kąpie, ubiera zajmie się jak B. płacze wcale nie jest tak, że czeka aż minie pół roku, Dużo zależy od podejścia i nastawienia taty. Życzę aby miał podobne do mojego W.

Vii tytanie pracy:) od rana z motorkiem w nosie:D

Mysza dogadaj się z Elizką niech robi rano a nie po nocach smrody zarzuca:D Po cóż kominiarza zaprosiłaś:>?

Ja ze spaceru kapituluje, tatuś zabiera małą do banku. Może chce sprzedać? Mam do wyboru walnąć się i spać, posprzątać w chałupie, umyć w końcu okna chociaż część. ciężki wybór.... Chyba pójdę spać bo mnie jakaś cholera rozbiera boli mnie gardło i głowa i jestem rozbita....

Miłego! i spokojnego i radosnego i coś tam:D

Halo halo,
U nas nocka dobra :) mały dostał 120ml +cyc (gdzie on to mieści w tym małym brzuszku?) i spał 21-2 :) potem godzinka walki o jedzenie jak zawsze i 2h spanka, chwilka jedzonka, 1h spanka a potem do wyra do starych i spanko do 8 prawie :) obliczyłam, że spałam jakieś 7h więc jest ok :) mam podejrzenia, że młody nie lubi pieluchy do pieluszkowania, bo po kinie L mu nie założył i ładnie spał a 2 ostatnie nocki mu zakładałam i było gorzej. dzisiaj znowu nie miał i było ok. A może to, że tyle się najadł? Sama nie wiem... To ile jedzą Wasze maluchy, że przesypiają całe noce, skoro mój po ok 200ml śpi tylko 5h?

emri - a jak tam obrażanie się Fila na cyca? Przeszło? Może przez te zębiska tak się fochał, bo go bolało jak jadł?

anias - jak Ty to zrobiłaś, że mała spała od 20 do 5? :o sprzedaj sposób plizzzz...

Beti - a mały na spacerze też nie śpi? Tak to już jest z tymi chłopami... ale nie odpuszczaj, gadaj i gadaj, w końcu powinien się skapnąć, że robi coś nie tak... a najlepiej jakby ktoś jeszcze oprócz Ciebie mu o tym powiedział. Może teściowa, jeśli masz z nią dobry układ?

vii - próbowałam z tymi przekładaniami do odbijania ale ni chuchu... no chyba, że wtedy akurat nie miał co odbić, ale słyszałam jak mu jeździ po jelitkach...
Ja się piszę na spacerek. Może tym razem uderzymy w stronę anias i Beti?

Marzena - że Ty masz siłę jeszcze pracować... mam nadzieję, że masz lekką pracę chociaż?
Mój też ma na szczęście takie podejście jak Madzioszkowy chłop :) i to dziecko na cycu, więc to o niczym nie świadczy. Chodzi tylko o podejście i inicjatywę tatusia.

Bywajcie ;)

Hey hey :-)

my po weekendzie u Dziadków i Prababci :P szaleństwo życia na dwa domy było hihi Lenka spała w fotelu na pierzastej poduszce, babcia okrywała ją szczelnie kocem, prababcia ostro grzała w centralnym, więc wygrzało się Nam Dziecię :P Przeżyliśmy wizytę zapoznawczą moich przyjaciółek z rodzinami, który Maleńka powitała na śpiocha i tylko na minutę pokazała oczy ;-)

Dzisiejsza nocka trochę gorsza była, Mała męczyła się, prężyła, wierciła, bo nie mogła zrobić kupy (ach ten temat...), rano matka brzuch pomasowała i ... poszło, aż za bardzo hihi muszę i ja się wyprać :P teraz jednak też w twardy sen zapaść nie może, jeszcze nie całkiem jej komfortowo :-( a ja nie mogłam patrzeć na jej miny i smutne oczęta...

Słońce, wyłaź!!!

I ja się witam po weekendzie:)

Nawet dobrze go spędziłam w Świebodzinie. Mama z babcią raczyły mnie kulinarnymi pysznościami i nie musiałam myć naczyń:). Mój P. uroczyście zobowiązał się umyć okna w sobotę - mam nadzieję, że nie będzie padało. Johny ma ciągle czkawkę i skacze mi brzuch jak galareta.

katoryba - musisz częściej do kina wychodzić lub inaczej się relaksować (może L. jakiś masaż relaksujący Ci zapoda:).

emri - jakby co to my z P. też możemy wziąć udział w Twoim badaniu, ale dopiero w maju/czerwcu:), bo spodziewam się, że lekko nie będzie jak juz teraz ciągle się sprzeczamy.

anias - nie łam się z tą kreacją na chrzciny i komunię. Najważniejsze, żebyś była uśmiechnięta, to dzieci będą szczęśliwe. Za jakiś czas wrócisz do formy i będziesz ze śmiechem wspominać ten czas, jak chciałaś w worku na ziemniaki wystąpić. A co to za karuzela?

marzena - kiedy Ty się na zwolnienie wybierasz, bo to już ostatnie chwile, kiedy jeszcze możesz sobie wypocząć, wyspać się do woli i porobić coś tylko dla siebie. Później możesz żałować, że nie skorzystałaś z takiej możliwości.

vii - to jak tyle dzieci będzie na jedną godzinę do chrztu? Masakra - to ile ta msza będzie trwała, jak on każde dziecko musi z osobna polać.

beti - ja już teraz czuje się bardzo samotna, bo jak wraca P. z pracy, to zaraz po obiedzie zasiada przed laptopem i muszę gadać do jego pleców, a jak o coś zapytam, to dostaje odpowiedz z dużym opóźnieniem i szlak mnie trafia. Normalnie czasem mam ochotę wyrzucić laptopa przez balkon...

Umie ktoś przegonić te chmury?

reklama
hejka, ja dzis w lepszym humorze. maz sie troche zrehabilitowal i mam nadzieje, ze bedzie lepiej teraz.
a na spacer to mozemy sie umowic i moze wypad na cegielnie?
dzis pospalam calkiem dobrze do 10 ale kryzys byl oczywiscie. przez 2h wieczorem probowalam mlodego uspic i nawet przy piersi nie dalam rady. bylam juz wkurzona na maksa i wzial go maz a ja poszlam o 22 spac. podkarmilam moje slonko o 23 i spal do 3.30 i pozniej sie zaczelo. dostal mega bolu brzucha, pokrzykiwal i piszczal jak taki szczeniaczek. najpierw bylo mi go zal ale nic nie pomagalo a czlowiek chce spac. w koncu zasnal po 1,5h. pozniej bylo le[piej bo spal 2,5h i krotka przerwa na jedzenie i pozniej do 10. odstawiam mu dzis probiotyki bo daje od czwartku na lepsza prace jelit i bol brzucha i fakt czesciej robi kupke i puszcza baki ale zaczely sie gorsze bole brzuszka. mam nadzieje, ze mu przejdzie.

emri temat super na prace, bardzo interesujcy no i masz juz grupe badawcza gotowa, hehe. dzieki za tytul ksiazki, na pewno ja zdobede.

katoryba bardzo mozliwe, ze mlody nie lubi pieluchowania. wyobraz sobie, ze ty musisz tak spac. a co do tesciowej to mam ekstra, zawsze sie za mna wstawia. kiedys sie zalilam, ze maz ciagle z kolegami sie spotyka to mu powiedziala, ze olow w dupe i siedziec w domu. plan jest zeby sie z nia umowic w tym tyg.
a co do waszego synka to probowaliscie na cala noc wziac go do waszego lozka? moze to pomoze i sie wyspicie.

zawalka a jak ta luteina doustna?

izuniek my w dalszym ciagu czekamy na kupke jeszcze. musi nazbierac cale jelita i wtedy bedzie jazda, hihi.

madzioszka idz spoac bo bedziesz tego pozniej zalowac. ja tak zawsze mam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry