reklama

Mamy 2011

Katoryba tak mnie naszło, skoro Bolek nie lubi pieluchy to może go w dzień pieluchować a nie na noc? skoro i tak jest marudny to lepiej żeby za dnia marudził, czy dostałaś nakaz na noc? A i jeszcze mi sie telepie przecież nosisz go w chuście to nie wystarczy na te bioderka?

reklama
Czesc dziewczyny,

dzięki za rady co do karmienia. Dziś była położna i moja mała nadrabia straty wagowe, w ostatnim tygodniu przybrała aż 260g wązy już 3820 i nie jest już taka kruszynka.

Byłam dziś zarejestrować Niunie do dr Brożyny na usg bioderek. a gdyby coś nie daj Boże się okazało że jest nie tak z bioderkami to pójdziemy prywatnie. Podobno w aldemedzie jest jakiś ortopeda dziecięcy co przyjeżdża ze Świebodzina.

Katoryba przepraszam za pomyłkę, źle przeczytałam i ten błąd się ciągnął od początku :-) Obiecuję poprawę ;-)

Pluszaczek ale masz fajnie, że czujesz tak wyraźnie ruchy dziecka. Ja niestety bardzo słabo czułam przez całą ciąże i musiałam najeść się dużo czekolady by poczuć

Madzioszka co do spacerków weekendowych...a co ja mam powiedzieć jak mój P. wyjeżdza do pracy na 14 dni a tylko 10 jest jest w domu - i tak cały okrągły rok. Nie ma P. już tydzień a wraca w ten piątek dopiero. Ja sama muszę ogarnąć dom, Milenke, siebie i wiele wiele innych spraw tak jak np organizację chrzcin...

Anulka nie gadaj nie gadaj Ty masz mamę, którą możesz zabrać na spacer a ja w zg nie mam nikogo:( No dobra swatów od Beaty ale to trzeba czekać na pełnoletność Beatrycze:d

Vii jak tam album:>?

o nie, nie byłam pierwsza ;(

Madzioszkaa o sio spać ;) ja tu pierwsza się melduję ;) info o Marttini na grupie

album ma być do odbioru na koniec tygodnia :):) już się doczekać nie mogę :)

Anulka a mogę zapytać gdzie pracuje P, że w takim dziwnym systemie ?? jest kierowcą czy jak ?? nie zazdroszczę takiej rozłąki, ale jak to mówią widziały gały co brały ;) dobrze, że na miejscu masz mamę :) a Milenka teraz będzie tak szybko rosła, że nie obejrzysz się kiedy, a będzie taka "gruba" jak Hania i Beatka ;)

no i co u licha z tą pogodą ?? kto zabrał słońce ?? mówiłam, że od dzisiaj pogoda się zepsuje :( oby tylko nie padało...

a my wczoraj zaliczyłyśmy pierwsze karmienie na ławce pod krzaczkiem ;) wszyscy dziwnie patrzyli chyba licząc na wywalonego cyca a tu zonk :D

Cześć Dziewczyny :)

ja od rana z pytaniami ;) właśnie się zastanawiam jaki krem kupić dla malucha? poradzicie coś? jaki na taką pogodę jak dziś - bez słońca, bez wiatru i dość ciepło, a jaki na lato - bo zakładam że na koniec maja będzie więcej słonecznych gorących dni?

i jeszcze się zastanawiam, mniej więcej kiedy dziecko zaczyna nosić ubranka w rozmiarze 68? bo dostałam ciuszki od znajomych i są przeróżne, wybrałam te w rozmiarze 56-62 i zastanawiam się czy zajmować sobie miejsce w szafce, czy schować gdzieś głębiej te większe...

ja nie mogę się już doczekać!!! dlaczego ten czas się tak ciągnie.... :/

miłego dnia :)

e_v krem na buźkę, nivea na każdą pogodę(taki w małej tubce), a jak jest słoneczko to bambino(różowy w pudełeczku jak standardowy krem nivea), on jest z faktorem 4, większe faktory są dla starszych dzieci. Co do ciuszków to wszystko zależy jakie dziecko się urodzi i jak szybko rośnie... Hania miała się urodzić duża, więc kupiłam wszystkie ciuszki na 62, a tu zonk, bo urodziła się mała i nawet 50 nosiła ;) 62 zaczęłam jej zakładać jak miała 2 miesiące. Tylko wiesz rozmiar rozmiarowi nie równy :/ i np czasem teraz jej zakładam 68 i jest prawie dobre mimo, że niektóre 62 są za duże... także musisz patrzeć na oko ;) a rozmiaru 68 nie chowaj zbyt głęboko, bo dzieci bardzo szybko rosną :)

Cześć dziewczyny,

wczoraj mieliśmy odespać wizytę gości ale jakoś tak nam nie wyszło. No ale zajęliśmy się sobą i też trochę odpoczęliśmy ;) Byliśmy też wczoraj z Michałem u lekarza na kontroli po operacji i nie zapeszając jest dobrze :) musimy robić co miesiąc morfologię, ale liczymy, że choroba nie wróci.

Pogoda dziś wybitnie usypiająca więc ratuję się kawką od rana. No i zaraz zamówię wielką pakę pierdółek dla małej :) a dziewczyny czy miałyście jakieś takie bajery do wanny? w sensie maty, gąbki czy krzesełka?

E_v doskonale cię rozumiem...ta ciąża pod względem długości jakaś nieprzemyślana ;) ja taka w gorącej wodzie kąpana a tu trzeba czekać jeszcze prawie 3 miesiące :( ale może niunia nas zaskoczy i wyjdzie ciut wcześniej

reklama
Cześć dziewczyny,

wczoraj mieliśmy odespać wizytę gości ale jakoś tak nam nie wyszło. No ale zajęliśmy się sobą i też trochę odpoczęliśmy ;) Byliśmy też wczoraj z Michałem u lekarza na kontroli po operacji i nie zapeszając jest dobrze :) musimy robić co miesiąc morfologię, ale liczymy, że choroba nie wróci.

Pogoda dziś wybitnie usypiająca więc ratuję się kawką od rana. No i zaraz zamówię wielką pakę pierdółek dla małej :) a dziewczyny czy miałyście jakieś takie bajery do wanny? w sensie maty, gąbki czy krzesełka?

E_v doskonale cię rozumiem...ta ciąża pod względem długości jakaś nieprzemyślana ;) ja taka w gorącej wodzie kąpana a tu trzeba czekać jeszcze prawie 3 miesiące :( ale może niunia nas zaskoczy i wyjdzie ciut wcześniej

Ja gąbkę dostałam - ale nie używam :-) Maty nie używam - zamiast polecam pieluchę tetrową - łatwiej utrzymać ją w czystości...

Marzena - tylko się nie przelicz:-D Moja jeden dzień przed terminem czekała :-)

Pozdrawiam i leżę bo mała coś stęka i udało się ją uśpić dopiero na brzuchu u mnie :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry