reklama

Mamy 2011

Vii przepraszam, że nie byłaś pierwsza:D czasem trzeba oddać palmę na chwilę:-p

Nie wygoniłam słońca kazałam mu iść spać:D

E_v racja co do ciuszków nie chowaj ich za bardzo. Mojej Beatrycze zakładam 62 czasem 68 i nie widać różnicy zresztą nawet jak założysz większe trochę to mała się nie obrazi:D. Co do kremu to bambino i nivea jak Vii mówi.

Marzena ja kupiłam taki materacyk do wanienki i szczerze powiem nie użyłam go ani razu, mój kot na nim śpi. Pierwsza kąpiel robił mój bo ja sie bałam, puściłam mu filmik co i jak w necie i poradził sobie śpiewająco.

Ostatnia edycja:
reklama
Marzena ja mam gąbkę i jeszcze jej używam :) nie ślizga się tak jak pielucha tetrowa i mała lubi na niej leżeć na brzuszku... nie jest to jakiś drogi wydatek a wydaje mi się, że na początku jak czujemy się z maluchem niepewnie ta gąbka pomaga :)

Witam się...

...totalnie niewyspana :-( Lenkę coś męczy już drugą noc, chyba na jelitkach jej źle :-( Czy kolka może trwać baaaardzo długo? Szukam pomysłu jak ulżyć dziecku i narazie jestem bezsilna... :-( Nie użyłam jeszcze tylko katetera, bo się jakoś boję go włożyć... Brzuszek masuję, układam ja na brzuchu na materacyku, leży też na mnie. Wypiła trochę herbatki z kopru...
Czekam na p. Krysię. Może ona coś dopowie mądrego... Od ostatniej wizyty położnej minęło 11 dni, także jestem ciekawa jak na ważeniu wypadniemy :D

Dobrze, że wczoraj się wyspacerowaliśmy... Plan na dziś - tylko SPAĆ!

e_v - Z ubrannkami faktycznie na oko trzeba, bo na rozmiarówce można się przejechać. Na Naszą Kruszynkę dobre zapewne są ubranka w rozm. 50, ale takich nie kupiliśmy :P Jeden komplet 56 jest akuratny i nawet bodziak- niby na 62 - jest OK. Pozostałe, choć większe o troszkę, sprawdzają się dobrze :) Byle nie było ciasno ;-)
Marzena - jestem tego samego zdania co Mysza, pielucha tetrowa najlepsza :-) miła dla ciała dziecka, choć poślizg na niej w wanience niezły hihi tatuś musi dobrze trzymać Bobaska :)

Cześć dziewczyny:)

Jakoś humor mi dziś nie dopisuje. Najchętniej położyłabym się i ryczała, ale dziś drugie podejście do szkoły rodzenia. Muszę się jakoś ogarnąć. Wczoraj mój P., żeby mi polepszyć humor, darł się pod oknem: "Kocham Cię. Wyjdź za mnie.", a ja się na niego obraziłam, że mi obciachu przed sąsiadami narobił ( w końcu przecież jesteśmy małżeństwem) i teraz mi jest głupio.

e_v, marzena - a mi jakoś się nie dłuży ten czas, tylko leci jak zwariowany. Jeszcze nie dawno stałam przed lustrem i szukałam zaokrąglenia brzucha, a teraz już mam lustrzycę i nie widzę nic, co jest pod brzuchem bez pomocy lustra. Już nawet mnie strach ogarnia przed zbliżającym się porodem.

heh zawalka strach przed porodem to ja mam od początku :)
a co do gąbki to mój mąż zadecydował, żeby kupić bo jak się dziecko poślizgnie to będzie na niego ;) no a te 8 zł jakoś przeżyje ;)

Cześć dziewczyny:)

e_v, marzena - a mi jakoś się nie dłuży ten czas, tylko leci jak zwariowany. Jeszcze nie dawno stałam przed lustrem i szukałam zaokrąglenia brzucha, a teraz już mam lustrzycę i nie widzę nic, co jest pod brzuchem bez pomocy lustra. Już nawet mnie strach ogarnia przed zbliżającym się porodem.

no niby jak na to tak spojrzę to faktycznie, dopiero co robiłam testy ;) i zdążyło się dużo wydarzyć przez te ostatnie 8miesięcy, ale... ja chcę już!
dobrze że w piątek wizyta to chociaż sobie na mojego Skarbka popatrzę :))

a co do tych gąbek to też gdzieś mi się obiło o uszy, że to jest zbiorowisko bakterii i innych takich, nawet nasze doświadczone mamy pisały gdzieś tam w październiku czy listopadadzie (jak jeszcze nie były doświadczone;)) że te gąbki są bee bo trzeba je wyparzać po każdej kąpieli (??).
no ale nie wiem jak jest tak naprawdę - pewnie jak zawsze - wg własnego uznania :))

Juhu,
U nas nocka znowu kiepska - po wielkim żarciu spanie tylko 3h :/ gdzie on to mieści? i potem co 2h :/ kiedy ja się wyśpię??????????????????

e_v
- ja też stosowałam na dwór nivea na każdą pogodę, ale on jest taki "ciężki" trochę, więc teraz stosuję albo hipp'a na wiatr i niepogodę albo bambino.
Mój mały urodził się 55cm ale był drobniutki i ubierałam długo 50/56. Teraz dopiero wprowadzam powoli 68.

Marzena - Do kąpieli na początku używaliśmy gąbkę, wyparzaliśmy ją przez jakiś czas ale przez to się mocno niszczyła i kupiliśmy drugą, ale ją krótko używaliśmy i teraz już bez niczego kąpiemy. Tetra jak dla mnie nie bardzo bo pływa po wodzie i nie daje żadnego antypoślizgu.

zawalka -ale romanticzny ten Twój P. ;P nie ma co ;)

To nas Lenka zaskoczyła :-) "wskoczyła" na wagę i wyszło, że przez 11 dni przybyło jej 560g i na dzień dzisiejszy waży już 3550g! Faktem jest, że widać te gramy w policzkach, drugiej brodzie i pupie :-p
Pogoda leci sobie w kuleczki, jak chcieliśmy wyjść to się zaniosło :/

Mamuśki kochane - jakie pieluszki "1" są tanie i się Wam sprawdziły? :> My narazie przetestowaliśmy tylko Pampersy i Bella Baby Happy, a zapasy się kończą...

Katoryba - po Tobie nie widać tego niewyspania :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry