reklama

Mamy 2011

dzień dobry w ten dżdżysty poranek:)

Beti-pieluszki sleep and play mają podwójną wartswę chłonną więc są świetne na noc. Mają też szersze i bardziej elastyczne boczki.

Wczorajszy dzień był pod znakiem podwójnych szczepień. I Nadia i Bartosz dostali swoje dawki, jedno i drugie marudne było:) Szczepiliśmy wczoraj też na pneumokoki, to niestety zastrzyk w nóżkę:/ Z wagą 5980 plasujemy się w 75 centylu , wzrost 60 cm to 50 centyl więc jest super.

szukam chusty w necie i mam pytanie do chustowych kobietek: jaką polecacie?

reklama
Bry..

Pogoda straszna, na spacer wyjść nie wypada, więc wypuszczę się tylko szybciorem do biedrony po pampki, będziemy testować :P Rossmanowskie następne w kolejce hihi

Noc... w połowie było OK, śniła spokojnie od 23 do 3, potem się najadła i ... powtórka z rozrywki :-( niby zasnęła, bo oczy zamknięte szczelnie, ale... Stękała, zwijała się, podkurczała nóżki :-( i tak do 5. Wzięłam ją do siebie i zero zmian... Myślicie, że Nasze Maleństwa tak na pogodę reagują?? Ja pomyślałam, że ma problem z załatwieniem się... Czopki czekają na akcję...

Marzenko - smaczne mleczko Bebilon :P i każde dziecię będzie "Kwadracikiem" :-)
Pozdrów Kraków i Smoka ode mnie :-) do tego miasta można wracać bez końca... Zazdroszczę wypadu! Oby zdrowie i pogoda dopisały!

Zawalka - widzę, że co osoba, to inna lista rzeczy potrzebnych :-) podkłady to w szpitalu mają (fakt, są to chyba przecięte prześcieradła) i wymieniają na życzenie.. Jednak swoje może i dobrze mieć, dużo miejsca nie zajmą w torbie ;-) A spotkanie z psychologiem - ciekawa sprawa :)

Trzymajmy się dziś kubków z kawą/herbatą/czekoladą ;-)

PS. Dodzwoniłam się wczoraj do poradni ortopedycznej na wyszyńskiego!!! Pań rejestratorek już nie było (pracują do 14tej, a ja dzwoniłam o 14:07), ale pani do której przełączyli była uprzejma Nas zapisać. Termian jednak masakrycznie odległy - 27 maj!!! Chyba spróbuję to przyspieszyć...

Ostatnia edycja:
Anias nas czeka szczepienie za tydzień :/ też jestem ciekawa ile waży Hania :) co do chust to Emri, Katoryba i ja mamy taka NATI -NAJWYŻEJ OCENIANA POLSKA CHUSTA , ROZMIAR M (1538573027) - Aukcje internetowe Allegro :) ponoć jedne z lepszych w normalnej cenie :) Beti i Zawalka chyba mają kółkowe :)

Izuniek wszystko możliwe, że to od pogody... może wypróbuj te czopki zobaczysz czy problem jest przez brzuszek :)

Laski słyszałyście o czymś takim ?? Tłumaczy Płacz Dziecka WhyCry - Oferta ciekawa jestem jak to działa i czy się sprawdza :) tylko trochę drogie :/

vii-dziekuję za link. My się własnie przeglądalismy te Nati- zastanwiamy się czy wiązana czy kółkowa? Dziś w Dzień dobry TVN mówli o tym urządzeniu,wypowiadała się jakaś pani specjalistka i Klaudia Carlos -mama 3-miesięcznej dziewczynki(jutro będzie mozna obejrzec na stronie http://dziendobrytvn.plejada.pl/-nie dosłyszałam tylko jaki był końcowy morał bo Nadia chciała coś przedyskutowć he he

Ostatnia edycja:
Heloł lachony,
U nas chyba ma być w kratkę - dzisiaj lepsza nocka - 2 karmienia tylko + 3 na pobudkę o 6. Nie wciskałam go w śpiworka tylko kocem przykryłam - może mu za gorąco/ciasno było? Zobaczymy jak będzie po kolejnej nocce z kocykiem. A może to dlatego, że był bardzo zmęczony i mało spał w dzień? Któż to wie...
Uważajcie na papmki rossmanowskie EKO - emri mówiła, że siano w środku :/
Mój maluch zważony na wadze łazienkowej osiągnął 6300 :) klocuszek :)
A ja? Po zjedzeniu śniadania i ubraniu się ponad 2kg więcej niż na czczo w bieliźnie :/ dziwne to...

vii - dałaś radę pierwsza dzisiaj :) brawo ;P
Mój już marudzi :/ cyca nie, leżeć nie, siedzieć nie, chodzić nie, marudzić tak...
Regina to ta sama babka - tylko u nas nie kazała mówić sobie na Ty.

zawalka - te zajęcia z psychologiem fajnie zmieniała - za moich czasów było dla nas spotkanie ale takie średnie było :/

Marzena - kuruj się, bo w weekend ma być ładna pogoda - w sam raz na taki wyjazd :)

anias - ja mam tkaną Nati i mogę ją polecić - jest bardzo fajna i w miarę tania jak na chustę tkaną.

Izuniek - a mała odbiła po jedzeniu? Wygląda na to, że ją gazy męczyły... próbowałaś suszarki? u nas się bardzo sprawdzała ;)

Dziewczynki ma któraś z Was (albo słyszała coś od innych) płytę indukcyjną (nie mylić z ceramiczną)? Zastanawiam się nad zakupem do nowej chaty, bo gazu tam nie ma i nie wiem jakie są odczucia po jakimś czasie użytkowania no i jakie są koszty użytkowania...

z tego co wiem kółkowej nie trzeba wiązać, więc teoretycznie prostsza w obsłudze... ale ja jakoś nie do końca ufam tym kółeczkom... wole sama zawiązać :) jak nabierzesz wprawy w wiązaniu to zajmuje to chwile i masz dużo opcji do wyboru, dodatkowo w wiązanej mniej obciążony jest Twój kręgosłup, bo wiążesz na oba ramiona, a w kółkowej nosisz na skos i mam wrażenie, że to odkształca sylwetkę, w końcu dziecko swoje waży ;) no ale każdemu w czym innym wygodnie ;)

Katoryba ja mam wrażenie, że ta "nasza" babka miała inaczej na imię... no ale może mam sklerozę i nam kazała mówić sobie na TY ;) tyle na bank pamiętam ;)

Ostatnia edycja:
Zawalka może w drodze wyjątku zaproś teścia?

Vii wiem, że będzie album;) postaram się przyjść;) Nie wiem jeszcze jak z W będzie bo chyba na UZ idzie. zapytam jak wróci z pracy. Wykrakałaś z tym marudzeniem :dry: B sie cały czas nerwami uskutecznia. Już nie mam pomysłu na jej płacz.

Katoryba co do płyt grzewczych, to miałam przez 5 lat elektryczną i super, teraz mam gazową i nawet jeszcze lepiej. Co do indukcyjnych to niestety sama nie testowałam, ale pamiętaj o jednym do nich trzeba mieć specjalne garnki przeznaczone do indukcji, więc to dodatkowy wydatek. my między innymi dlatego w nowym mieszkaniu zrobiliśmy gaz.

reklama
my na poprzednim mieszkaniu mieliśmy płytę indukcyjną, trzeba mieć garnki z dnem do płyt indukcyjnych. Potrawy przyrządzało się na niej migusiem , minus to ciężko się ją czyści jak się coś wydostanie poza garnek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry