reklama

Mamy 2011

reklama
i ja się witam :)

czekamy na pana od kaloryferów... ciekawe czy raczy tyłek ruszyć i przyjść...i jeszcze wycieczka do pracy do rmua... ehhh

spaliśmy dzisiaj na nowym narożniku i porażka :/ jak na podłodze... modliłam się żeby już było rano... do siedzenia jest super, ale do spania koszmar :/

miłego dnia...

dzień dobry słoneczny:)

e_v keidyś musi być ten pierwszy raz:D uważaj bo Vii Cie znajdzie i nagada:D:p

Vii spokojnie pierwsza noc na nowym jest ciężka zazwyczaj ale wyrobi się.

Moja B. wstała z jakąś wysypką na jednym policzku i trochę jej oczko podpuchło, nie wiem czy to potówki czy jakieś inne dziadostwo. W mówi, że wieczorem tarłą sobie ten polik. Posmarowałam jej póki co kremem i zobaczę czy się roznosi.

Juhu,
My po nocce ciężkiej i nieciężkiej. Zależy jak spojrzeć. Bolo zasnął o 20:30 i obudził się o 0:30, czyli standardowe 4h. Przyssał się do cyca i wtedy stwierdziłam, że ma mokry bok (coś ostatnio dosyć często się to zdarza-nie wiem jak on to robi, bo generalnie pielucha nie była pełna a siusiaka zawsze układam na dół), więc do przebrania. Tym się rozbudził i potem nawet przy cycu nie chciał usnąć. W końcu przekazałam go tacie. Wisiał nad nim w łóżeczku, potem jak zaczął ryczeć to go nosił, bujał, telepał i tak 15min ciągłego ryku. W końcu mamusia wstała, delikatnie Bolusiem lulała, Boluś się mamusi wyżalił cichutko i odłożony do łóżeczka i lekko bujany...zasnął :) cała akcja trwała do 2:30 ale za to następna pobudka o 6. Zjadł i standardowo rozbudził się o 6:30 i teraz też standardowo - przysypia przy cycu o 9. Super by było gdyby budził się z taką częstotliwością, ale żeby usypianie nie trwało tak długo,...

kordek - a Ty co tak zniknęłaś? Nic nie piszesz... pójdę na te zajęcia, obczaję co i jak i będę się kontaktować w razie W :)

vii - z tym jedzeniem - przecież Filo skończył już 4miechy a Nadusia lada dzień. Prrrrr mamusia Hanusi :P
A narożnik - jesteście przyzwyczajeni do starego, więc ten wydaje się niefajny. Może trzeba się przyzwyczaić po prostu. A gdzie kupowaliście?

Miłego wszystkim paniom życzę :) zapowiada się bardzo ciepły :)

P.S. Aha, czy to normalne, że Bolo po przedwczorajszej sporej porcji jabłuszka nie zrobił wczoraj kupęcji i tylko cały czas robi na maksa śmierdzące bąki? Może powinnam mu jakiegoś czopka dać? Jabłko powinno rozluźniać a ten się zatkał :( już sama nie wiem co robić...

Madzioszkaa ja już rzadko otwieram dni... coraz później wstaję ;)

Katoryba aj tam między Hania a Nadia jest 8 dni, a między Hania a Filem 2 tyg, to nie jest jakaś znaczna różnica zwłaszcza, że te maluszki też zaczęły wcześniej ;) a narożnik kupiliśmy w Abra meble... do siedzenia na prawdę super, wygodny i duży :) no i jak dla mnie bardzo fajnie wygląda ;) a z kupka i czopkami spokojnie, przecież nie zrobienie kupki przez 3 doby to całkiem normalna sprawa, także Bolo ma jeszcze trochę na produkcję ;)

a dzisiaj się próbuję doliczyć do kiedy dokładnie mam macierzyński i ciężko mi idzie :/ zaczyna się już w dzień porodu ?? może któraś ma gotowy algorytm ;) urodziłam 22 stycznia ;) bo muszę napisać podanie o te dodatkowe 2 tyg... kurcze już coraz bliżej końca...został mi jeszcze urlop z tamtego roku i wybiorę cały z tego... a później będę myśleć co zrobić i pewnie wyć z rozpaczy... kiedy powinnam złożyć papiery na wychowawczy ?? po urlopie wypoczynkowym ?? wychowawczy musi być zaraz po macierzyńskim ?? kurcze ;( ja nie chcę do pracy ;(

Ostatnia edycja:
Cześć lasencje:)
piękny dzionek się zapowiada:) my pospałyśmy...dopiero wstałam...

Katoryba - dobry początek:) jak się nie złamiecie to jeszcze kilka nocek - a będzie coraz krócej i lepiej:)trzymam kciuki!!!
Vii - ogarniemy się z Anulą to CI napiszę co i jak....

Madzioszkaa ja już rzadko otwieram dni... coraz później wstaję ;)

Katoryba aj tam między Hania a Nadia jest 8 dni, a między Hania a Filem 2 tyg, to nie jest jakaś znaczna różnica zwłaszcza, że te maluszki też zaczęły wcześniej ;) a narożnik kupiliśmy w Abra meble... do siedzenia na prawdę super, wygodny i duży :) no i jak dla mnie bardzo fajnie wygląda ;) a z kupka i czopkami spokojnie, przecież nie zrobienie kupki przez 3 doby to całkiem normalna sprawa, także Bolo ma jeszcze trochę na produkcję ;)

a dzisiaj się próbuję doliczyć do kiedy dokładnie mam macierzyński i ciężko mi idzie :/ zaczyna się już w dzień porodu ?? może któraś ma gotowy algorytm ;) urodziłam 22 stycznia ;) bo muszę napisać podanie o te dodatkowe 2 tyg... kurcze już coraz bliżej końca...został mi jeszcze urlop z tamtego roku i wybiorę cały z tego... a później będę myśleć co zrobić i pewnie wyć z rozpaczy... kiedy powinnam złożyć papiery na wychowawczy ?? po urlopie wypoczynkowym ?? wychowawczy musi być zaraz po macierzyńskim ?? kurcze ;( ja nie chcę do pracy ;(

Hej
Ja tylko na chwilę - ja korzystałam z tego kalendarza
Kalkulator urlopu macierzyńskiego - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

Vii nie łam się, jak doliczysz do tego jeszcze zaległy i nowy urlop to jeszcze troszkę w domku posiedzisz. no i pamiętaj, że masz jeszcze 2 dni urlopu z tytułu opieki nad dzieckiem :) ja też tak kombinuje, żeby po urodzeniu małej jeszcze o 2 miesiące sobie wydłużyć siedzenie w domku

reklama
dobra potrzebuję pomocy kogoś kto to wszystko ogrania liczbowo... jeden kalkulator wyliczył, że urlop ten podstawowy kończy mi się 10 czerwca, a drugi dodając te dodatkowe dwa tyg wyliczył 27 czerwca... czyli co liczą się dni od pon do pt ?? Mamy z maluchami help

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry