reklama

Mamy 2011

Juhu,
Świątecznie to i spokojniej :) Ja dzisiaj tylko 1 post - wg limitu ;P
Nam ostatnio coś młody się wrażliwy zrobił. W nocy budzi się i ryczy i trudno go uspokoić. W dzień na drugą drzemkę nie chciał zasnąć, w końcu padł (i my też z nim) i spaliśmy 1,5h póki nas cioteczka emri nie zbudziła ;P i znowu się rozdarł :/ poszliśmy z nim na spacerek do Filipka i znowu to samo... myślałam, że może ma temperaturę wyższą i kilka razy chwycił się za ucho, ale jak mu myłam wacikiem uszko to nie płakał, więc sama nie wiem... kilka razy popierdział, może go brzuszek bolał? dałam mu wczoraj i dzisiaj nowość - twarożek z owocami (słoiczkowy) i była dziwna kupa po tym (zielonkawa, ciągnąca i śmierdząca). Może go po tym bolał brzuszek? Oby to było to, żeby tylko znowu nie miał zapalenia ucha :(
Bolo zasnął a mamusia się zabrała za obrabianie ogródkowych warzywek :) i teraz studzi się bolusiowa zupeczka :) ależ to ładnie pachnie - sama bym zjadła :) zupełnie inaczej niż te słoiczki. Jeszcze raz dzięki emri :*
Chyba kupię działkę i będę uprawiać kilka grządek warzywek :) i kilka kurek kupię żeby mieć świeże jajca i zdrowe mięsko :)
A ja blendująć zupkę Bolciowi, skorzystałam z tego, że wyjęłam blender i zrobiłam sobie mielonkę owocową. Rok temu w ciąży bardzo dużo robiłam. Dzisiaj było: jabłko, gruszka, brzoskwinia, truskawki. Mniaaaaaaaaam :)

marttini - całkiem zapomniałam - dzięki za ciuszki, kilka jest za małych, kilka dobrych a większość za dużych.

emri - chcesz te większe? Pewnie na Fila będą szybciej dobre.
Ten dodatek jest do 48m2, Wy macie chyba więcej co? Czy jakoś to obeszliście?

Beti - a te mniejsze chcesz dla Dawidka? Ale miałaś fajne wyjście :) Pewnie Ci było dziwnie tak bez małej "kuli u nogi" co?

Izuniek - słonecznego pobytu życzę i szerokiej drogi!

reklama
Hejo:) Dziś ja pierwsza:P

Katoryba pewnie, ze chceę te większe ubranka, bo my pomału wyrastamy z naszych zapasów...Wczoraj coś wylicytowałam, ale to już zupełnie większe, takie na zimę.

Idę się wypindrować, muszę zrobić zdjęcie do dowodu, bo jakiś czas temu zgubiłam:/

trzymajcie kciuki bo moja szwagierka jest w szpitalu, wody odeszly, brak skurczy wiec czekamy. ale jestm podekscytowana:)

emri a wiesz, ze od lipca sa nowe dowody? fajnie bylo wyjsc bez potworka malego. brakowalo mi tego!!! szkodz tylko, ze nie moglam sie upic:) marze o tym;) chyba nie jestm jakas dewiantka:)

katoryba mixowane owocki, mnaaam. do dzis pamietam moje koktajle ciazowe:) kupa Bolciowa z opisu strasznie oblesna:) mysle, ze brzuszek go bolal bo przeciez na nowosci wlsanie taka reakcja moze byc. u nas po marchewce byla ryk, ze sie nie dalo go opanowac:( a i ubranka z checia przyjme! nosimy teraz 68

izuniek dacie rade z wyjazdem:) czuc ekscytacje w twoim poscie;)

Juhu,
To ja druga :)
emri - chciałam dzisiaj jajco dać ale w takim razie poczekam na zdrowsze :) to może dzisiaj wieczorkiem znowu się spotkamy? ;) i przekażę Ci paczuszkę. Dodatek jednak nie dla nas :(

Bolo dzisiaj już ok. Tzn. stęka jak zwykle ale już tak nie płacze. Obym nie zachwaliła na wyrost... o 23 jak kładłam się spać to przewróciłam młodego z brzucha na plecy i się rozbudził tym i rozbeczał. Już sama nie wiem czy go obracać? Tak sobie myślę, że powinien spać na pleckach/boczkach żeby: 1) nie naciskał na pełny brzuszek 2) miał odwiedzione bioderka 3) nie udusił się przypadkiem. Ale on uparcie cały czas się na ten brzuch przekręca... Może dać mu spokój i niech śpi jak chce?
Dzisiaj remontu ciąg dalszy. Kończymy ściany, siora pomaga sprzątać i kupujemy panele, które jutro mam nadzieję wejdą na podłogi.

Miłego dnia babki!

edit:
Beti - Bolo niby też nosi 68 ale ma też i większe i mniejsze. Dam Ci zobaczysz. W przyszłym tyg jakoś na spacerze albo u e_v :)
Dowodów nie będzie od lipca. Też chciałam poczekać na niego ale są jakieś machloje z wykonaniem ich i wprowadzeniem i będą od 2013 chyba dopiero.

Ostatnia edycja:
laski mialam pytac jakie macie krzeselka do karmienia albo jakie macie zamiar nabyc. jak wszystkiego jest ich od groma a ja w sumie nic se tym nie interesowala. plastik czy drewno? z bajerami czy bez? :)

aha i sluchajcie jakos w lipcu bede jechac z mama, Dawidem do mojej babci a nie mam lozeczka turystycznego. czy moze ktoras moglaby mi uzyczyc na kilka dni? zastanawiam sie nad kupnem ale nie wiem czy to ma sens? albo na chrzciny zlece komus kupno:)

Ostatnia edycja:
hejoo po raz drugi....nie dam rady wszystkim napisać co i jak:) więc co najświeższe:)

zawalka - dokładnie, gotuj tylko to, co można potem odgrzewać, przerabiać i zamrozić:)ja do tej pory gotuję na 2-3dni, z przeróbkami włąśnie - albo makaron, potem zapiekanka z tegoż, zupy różnej maści itd:)cóż...jakoś trzeba:) a że jeszcze tutaj nie mamy zamrażarki (nie pytajcie jak to się stało, ale się stało - kupiliśmy mieszkanie z zabudowaną kuchnią i byłam święcie przekonana, że jeśli jest lodówka, to zamrażarka też!!!) to żałuję strasznie, że nie mogę mrozić, albo kupować czegoś tam więcej i na kilka razy by mieć w razie W.A Jasiniek - jeszcze troszkę,,,to chłop i cyca lubi:)współczuję przebojów w WC:(
Katoryba - puść w świat ciuszki, jak tylko możesz - coś dziewczyny pewnie wybiorą, gdybym nie oddawała po Bartuchu od razu wszystkich ciuchów kuzynce i siostrze, to bym więcej tego miała - ale jak ktoś może użyć to po co ma mi to leżeć:)trzymam kciuki za ciąg dalszy remontowych historii..a co spania na brzuszku, to wiesz - jak już Bolcio sam się tak przekręca tak do spania, to już nie ma co go przewracać, czytałam, że dzieci jak już same się tak układają do snu, krzywdy sobie zrobią:)Ja Alę przewracam na noc, ale w dzień bardzo często na brzuchu śpi - bo o wiele spokojniej i dłużej. Ale na noc się boję, bo jeszcze malutka - ale Bolo to już chłop:)
Beti - trzymam kciuki za szwagierkę:)ja czekam na swoja dobrą kumpelkę...już na dniach jest:)dobrze, że cyc wyleczony - wcale nie jakaś tam dewiacja:):):):) ja uwielbiam tańczyć, z M lub bez hehehe - ostatnio poszłam z bratem na disco - rozruszaliśmy imprezę hehe piersi na parkiecie i ostatni schodziliśmy:):):) nie lubię może takich typowych discotrasków...ale tańczyć uwielbiam!nawet kiedyś sie uczyłam trochę..a mamuska z Ciebie boska i od potworka też czasami musi odpocząć:)ja mam do użyczenia jak chcesz łóżeczko turystyczne - tylko musiałabyś je wywietrzyć, - jest w piwnicy...przynosimy na górę tylko wtedy, gdy przyjeżdza moja siostra z córeczką:) a ostatnio to jakiś zapach taki podłapało właśnie z piwnicy i wietrzyliśmy. Nam się przydaje właśnie jak są goście, lub gdzies jedziemy, gdzie nie ma możliwości spania dla dziecka. A tak na jednorazowy wypad, to nie wiem czy się opłaca kupować...jak coś to pożyczę:)
a co do fotelików do karmienia - to szczerze dziewczyny - nie ma co przepłacać na jakieś tam z bajerami - dziecko ma w nim zjadać posiłki:) a nie się bawić:)ja mam takie przedpotopowe - jak byłyście to widziałyście:) ma z jakieś 14 lat, nei jedno dziecko w nim jadło:):):) i jeszcze Ala będzie - Bartuch jadł do grudnia jakoś, potem się już zaczął nie mieścić....najawazniejsze, by było stabilne, wygodne dla mamy i dziecka (kwestia karmienia) i łatwe w utrzymaniu czystości. Te ceratkowe lubią się rwać neistety (moja siostra taki ma), ale może to zależy od firmy...z tego co widzę po znajomych to praktyczne i funkcjonalne są drewniane z oparciem ceratkowym, bo wygodne na pleckach a ąłtwe do czyszczenia:) choć przy karmnieniu...to wszystko je i my i nasze nogi, głowa, podłoga, ściany....hehehe ale cóż tak ma być:)

Witam,

przez to wczorajsze święto cały czas mam wrażenie, że dziś poniedziałek:)
Jeszcze nie zdążyłam dziś wyjść na spacer, ale taka pogoda że nie wiem czy uda się bez deszczu

Dołączam się do pytania Beti o krzesełka- chrzestny ma kupić na chrzciny tylko mamy się określić jakie byśmy chcieli

reklama
Katoryba pewnie wpadaj:) Ja po południu zamierzam być już na wolnym:)

Martini właśnie zmokłam...jak kura! Złapało mnie jak tylko ruszyłam...Złą byłam strasznie i odpuściłam już ten dowód, trudno najwyżej nie zrobię na złosć J:)

Beti, Wera my mamy takie krzesełko CAM SPA - il mondo del bambino, tam jest taki krótki filmik instruktażowy, bardzo łatwo się czyści, całą ceratkową wyściłkę można szybko ściągnąć, ma 3 możliwości regulacji oparcia i wysokości, po złożeniu zajmuje mało miejsca. Dostaliśmy je na chrzest, gdybym miała kupić sama to szukałabym jak najtańszego, ale z regulacją oparcia, bo Filo póki co sam dobzre nie siedzi i ta regulacja mi się przydaje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry